reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

U mnie tez po przeżyciach Gusi czeka nestle w szafce :-):-) chyba nie ma co sie spinać. Dzisiaj Młoda dostała pierwszy raz brokuł z ziemniakami i był taki ryk, że w szoku byłam. Ale myślę, że mogło to być z powodu jej zmęczenia i chciała szybko, szybko a tu niet :-):-) no i zakończyło sie butlą. Jutro drugie podejście wiec sie przekonam czy brokuł faktycznie jest blee. Gluten chce zacząć wprowadzać ale jakoś się zabrać nie mogę :mad:
Aniołek a sinlac nie jest bezglutenowy?

Ostatnia edycja:
reklama
Jest właśnie:sly: ja mu w sumie sinlac zaczęłam dodawać do mleka żeby zagescic mleko bo to taki głodomor był:p się właśnie nie pamiętam jak to było z kaszka. Ja właśnie nie wiem czy zacząć podawać warzywka czy kaszke. Ale Aska ma już skończone 4 miesiące więc chyba coś trzeba zacząć:sly: niby to moje drugie dziecko ale jakoś nie wiem... Gusiak a Ty zaczęłaś od kaszki a później warzywka?

Aniołku, Mania na razie tylko na cycusi ;) Kaszę zwiększałyśmy stopniowo i już dostaje 4 płaskie łyżki na wieczór (jakieś 90 ml takiej gęstej) i dojada cycem. Warzywka wjeżdżają od 08.04, bo wtedy kończy pół roku, więc jedziemy książkowo :)

Ok czyli my powinniśmy zacząć od kaszki a dopiero później warzywa:) zapytam jeszcze lekarki w przyszłym tygodniu. jestem w szoku ale na razie udaje nam się tylko na piersi. Z Młodym było ciężko, jakoś mi się laktacja tak się nie rozkręciła. A z Asia odpukać na razie nam się udaje. Jesteśmy ciekawa ile będzie ważyć bo jakaś taka dużą jest:sly:

Dziewczyny czytam i strasznie Wam zazdroszcze, ze macie juz swoje Skarby na swiecie. Nie moge sie doczekac, az bede sama wprowadzac rozne produkty ;). Tak bym chciala juz przytulic i zobaczyc swoja coreczke a tu 32tc ciazy w trakcie i strach przed porodem.

reklama
Dziekuje :* a czy jest cos co wyjatkowo polecacie? Jakies super hity, ktore Wam ulatwily zycie? Wiem juz, ze nie ma sensu bawic sie z tym gotowaniem wlasnego pokarmu, bo znajac mnie to bym sie frustrowala tylko ;).

Do góry