reklama
Iza marta, 3 kanapki razowego z serkiem Almette z pomidorami. Jadlam to juz i nawet nie na "glodzie" i cukier byl okej. Ten Knoppers mnie zalatwil, ale co sie dziwic jak tam w skladzie krem nugatowy
Jak dotad nie mialam problemow z pokusami. Trace kontrole w momencie spadku. To widac odrazu po moich oczach, robia sie takie "złe" hehe. Ciekawa jestem czy Wy tez macie takie odczucia przy spadku np do 60ciu ??? Miewacie w ogole takie spadki?
Jak dotad nie mialam problemow z pokusami. Trace kontrole w momencie spadku. To widac odrazu po moich oczach, robia sie takie "złe" hehe. Ciekawa jestem czy Wy tez macie takie odczucia przy spadku np do 60ciu ??? Miewacie w ogole takie spadki?
Spadek nie jest dobry. W calej tej diecie cukrzycowej chodzi o to, zeby nigdy nie byc glodnym, bo wtedy masz nagly spadek i nagly wzrost cukry. Mnie lekarze ciagle przed tym przestrzegaja .
Jedz czekolade gorzka nie podnosi az tak bardzo cukru . Jakis rarytas dla niektorych to nie jest, ale zawsze cos .
Jedz czekolade gorzka nie podnosi az tak bardzo cukru . Jakis rarytas dla niektorych to nie jest, ale zawsze cos .
Iza marta, no ja miewam wlasnie takie nagle spadki. Teraz w miare czesto je kontroluje plus mierze czesciej niz diabetolog kazala, zeby miec poglad. Martwi mnie jednak to, ze zanim dowiedzialam sie o cukrzycy, napewno mialam duuuze spadki. Bylam 5-6 razy w szpitalu, gdzie sa tylko 3 posilki, w tym ostatni o 17ej i ja poza tym nic nie jadlam.... Do tego wszystko z siebie wyplukiwalam bo mialam nakaz wlewania w siebie 2-3 litrow wody. Wiadomo, co sie stalo to sie nie odstanie ale drżę bardzo o zdrowie dzidziusia po takim niedozywieniu....
Ps, nie wiedzialam ze mozna jesc gorzka czekolade, wyprobuje
Ps, nie wiedzialam ze mozna jesc gorzka czekolade, wyprobuje
Ostatnia edycja:
Ale cukrzyca ciazowa rozwija sie przewaznie wlasnie w tym okresie teraz, wiec nie ma sensu martwic sie na zapas. Poza tym to jest tak, ze jesz te glowne posilki, ale musisz jesc miedzy nimi. Mnie kazali jesc 8 razy dziennie a jak jestes glodna pomiedzy tymi 8 to zjedz np marchewke . Bo warzywa mozna jesc raczej bez ograniczen (mowie tu o tych co zalecaja) miedzy posilkami. Nie mozesz doprowadzac do spadku a potem naglego wzrostu, bo jest to najgorsze dla Twojego dzidziusia- tak mi lekarz mowil.
Iza marta, to dzieki za rady To dzis troche przesadzilam ze z 60 nagle zrobilam 140 (ups!). Dopiero niedawno spadlo mi na 120 wiec juz przed snem nic nie zjem. Moze warto w takim razie zebym przegryzla w nocy ok 2-3 np. jogurt? Postawie go sobie kolo lozka i jak wstane na nocne siusiu to zjem. Ostatnio po czyms takim rano bylo powyzej 70 a nie drastyczne 60...
Nanncy nie wiem jak z jogurtem. W tej diecie co mam ze szpitala to jogurtu moge chyba tylko pol szklanki. Nie mozesz nie jesc na noc, bo znow Ci spadnie. Trzeba zjesc zaraz przed snem . Mnie tak kazali. Zjedz warzywo plus pol kanapki np.
U mnie po pizzy mrozonej z ketchupem wynik 124, wiec w sumie nie tak zle.
Dziewczyny a mam pytanie co jak sie przekracza ta norme 120? Wlasnie tak na 124 czy 127, daj insuline? Jak to wyglada? Czy takie przekraczanie jest niebezpieczne?
Dziewczyny a mam pytanie co jak sie przekracza ta norme 120? Wlasnie tak na 124 czy 127, daj insuline? Jak to wyglada? Czy takie przekraczanie jest niebezpieczne?
Niby przekroczenie 124 to dla nas prawie nie przekroczenie ale to wszystko zależy od lekarza. Jedni pozwalają smsa jakiś margines błędu inni dają insulinę.
Iza a ja w trakcie ciąży modyfikowałam dietę. Zaczynałam od zytniego chyba później mogłam tylko probody bo po każdym skakał mi cukier.
Iza a ja w trakcie ciąży modyfikowałam dietę. Zaczynałam od zytniego chyba później mogłam tylko probody bo po każdym skakał mi cukier.
reklama
No wlasnie, niezabardzo rozumiem co sie stanie jak przekrocze te 120, tak jak mialam wczoraj, ze z mojej winy mi skoczylo bo zjadlam wafla. Kiedy daja insuline? Bo na moje rozumowanie powinnam ją brac wtedy, kiedy mimo diety kobieta przekracza norme
Iza marta, w koncu nie zjadlam nic na noc bo wolno spadalo....po 2h od wafla bylo 122, po 2,5h - 108... I w koncu zasnelam a na czczo mialam dzis 70. Wafel cala noc we mnie krazyl....
Iza marta, w koncu nie zjadlam nic na noc bo wolno spadalo....po 2h od wafla bylo 122, po 2,5h - 108... I w koncu zasnelam a na czczo mialam dzis 70. Wafel cala noc we mnie krazyl....