reklama
A po kolacji 99 na obiad jadlam kurczaka na parze faszerowanego pieczarkami i cebula, ziemniaki, salatka z pomidorow i cebuli, a na kolacje dwie kanapki chleba razowego ze slonecznikiem, maslem, szynka wisniowa i salata lodowa plus salatka z pomidorow, cebulki, ogorka i papryki moze sie obejdzie bez wiekszych problemow, bo chcialabym uniknac insuliny
Iza marta, tak sie skupilam na dyskusji na Majowkach ze nie widzialam ze pytasz... Ale widze ze dziewczyny juz Ci odpisaly I ja mam takie same wytyczne, norma do 120, po obiadku to wspanialy wynik!!!! Wiesz co, mi diabetolog niewiele mowila narazie, bylam prywatnie, nie mialam jakiegos specjalnego szkolenia. Przez tydzien mam jesc w miare normalnie ale czesciej, wylaczajac po prostu cukier, slodycze, slodzone napoje, wszelkie soki i owoce z duza zawartoscia cukru. Czyli nie mam jakis wiekszych zalecen i chyba nie potrzebuje bo wyniki mam w normie, tylko problem ze spadkami, wiec musze pilnowac czestych posilkow. Mam prowadzic zapisy wynikow, notuje tez co jem i kiedy i nastepna wizyta za tydzien. I w sumie nic wiecej.
Moze u Ciebie tez tak bedzie
Moze u Ciebie tez tak bedzie
Ja razem z Toba czekam na taki rozwoj sprawy... Mialabym wiecej wiary gdyby nie to ze przed zajsciem mialam ketony w moczu.
Mam tez zrobic badanie na hemoglobine glikowana. Nie wiem tylko co to badanie wykazuje :what:
Mam tez zrobic badanie na hemoglobine glikowana. Nie wiem tylko co to badanie wykazuje :what:
Ostatnia edycja:
reklama
Ja lubiłam to badanie bo o ile pomiar glukometrem mówił o wyniku po jedzeniu to glikowana mówi o takim długim okresie. A chyba Margo robiła kiedyś test że po 1 h miała ok a po 1, 5 czy 2h miala ponad normę. I są takie produkt które później powodują wzrost cukru.