reklama
Aniolek_a makaronu to taki mniejszy talerzyk jak do salatek, a ziemniakow to tak poltorej kopiatej lyzki, bo tyle normalnie jem. A ta salatka dla mnie to byla masakra, bo cala plywala w oliwie a ja nie lubie az tak duzo tluszczu. Staralam sie tez nie szalec i mam zamiar jesc madrze, bo musze dbac o dzidzi . Ale i tak jestem szczesliwa, bo caly czas ruszalam buzia . Najadlam sie za wszystkie czasy, bo tak glodowalam na tej diecie od lekarza .
Plan na dzisiaj to przewertowac forum i str internetowe za "dobrymi" przepisami i szalec w kuchni .
A jak robi sie surowki dla nas do obiadu?
Jesli macie jakies fajne przepisy, ktore Wam bardzo pomogly prosze o pomoc . Z gory Wam dziekuje!!!!
Plan na dzisiaj to przewertowac forum i str internetowe za "dobrymi" przepisami i szalec w kuchni .
A jak robi sie surowki dla nas do obiadu?
Jesli macie jakies fajne przepisy, ktore Wam bardzo pomogly prosze o pomoc . Z gory Wam dziekuje!!!!
Sałatki w stylu greckej mozemy jeść prawie bez ograniczeń, warzywa, surówki raczej też bez problemu. Unikać gotowanej marchwi, kalafiory, brokuly, ogórki, pomidory możemy chyba żadna z nas nie miała problemu. Miesko lepiej gotowane albo z piekarnika. Smazonych unikać. Marysia sporo przepisów wrzucała ja jak będę przy komputerze to wrzuce przepis na placuszki serowe dziewczyną chyba nie podnosiły cukru, u mnie po nich było ok.
Bede bardzo wdzieczna za przepis . Jeszcze duzo musze sie nauczyc . Ja sie tak martwilam wlasnie dlatego, ze nie mialam glukometru i nie wiedzialam jak to wplywa na moj organizm. Dlatego tez sie tak ciesze! Oby tak dalej . A jak nie bede przekraczac cukry to dalej jest jakies ryzyko, ze np dziecko bedzie duze czy to nie ma znaczenia?
Zawsze jest jakieś ryzyko. Ale generalnie nie pilnowanie cukru może prowadzić do rodzenia dużych dzieci. Gusiak była w szpitalu, miała insulinę a i tak skakał jej cukier a urodziła zdrową córeczkę. Więc nie denerwować się za dużo bo stres też źle wpływa na Dzidziusia i próbować na sobie różne jedzenie jeść to po czym się ma dobre cukry i będzie ok
Ufff kamien z serca . Jeszcze, zeby inne problemy sie tak szybko i ladnie rozjasnily to byloby super!
A surowke oczywiscie robie bez cukru? Np. tre marchewke i jabluszko i dodaje odrobine soku z cytryny czy cos jeszcze sie daje?
A surowke oczywiscie robie bez cukru? Np. tre marchewke i jabluszko i dodaje odrobine soku z cytryny czy cos jeszcze sie daje?
Hmmm jabłko to nie wiem bo ja jabłko to jadłam np. Na drugie śniadanie. A tak do obiadu jak zjesz ziemniaki czy makaronu czy ryż i do tego taka surówka z jabłkiem to już nie wiem jak zareaguje organizm. Może któraś Dziewczyna jadła to się wypowie. Ale jak zjeść taka surówka np. Z kapusty trochę marchewki czasami są z porem, selerem i nie wiem czym tam jeszcze to powinno być ok.
Spiżarnia Smaków tu przepis na placuszki nie wiem jak to się wyświetli ale jest na 46 stronie :-)
reklama