nie ma za co po to tu jesteśmy :-) Dziewczyny jakoś robiły jeszcze pierś z kurczaka w maślance i później piekły w piekarniku. ja robiłam też mielone w piekarniku i rybkę. pisały dziewczyny te przepisy i nawet próbuję coś odnaleźć ale tyle już naprodukowałyśmy na forum że ciężko znaleźć
reklama
dziewczyny, ja tylko troszeńkę postraszę, że z tych powikłań to nie tylko duże dzieci, ale też problemy z przyswajaniem glukozy u dziecka, problemy z sercem i oddychaniem u dziecka i różne inne historie - dość poważne! na szczęście jak się kontroluje cukry i pilnuje to raczej się nie zdarzają takie powikłania - ale SĄ MOŻLIWE i o tym trzeba pamiętać <nawet jeśli wielu osobom się szczęśliwie nie trafiły>. także potraktujmy to jak dobrą motywację do dbania o cukry. wiadomo, nie ma co schizować, jak człowiek próbuje, a nie wychodzi, ale trzeba próbować. ja też byłam na insulinie i też mi cukry szalały, a Mała jest zdrowa, ale lekarka mnie ostrzegła, że muszę jej pilnować, chodzić do kardiologa itp, bo w przypadku dzieci mam cukrzycowych różne problemy się mogą jeszcze ujawniać w późniejszym rozwoju.
To jest moj dzisiejszy wynik badania zrobiony przed chwilka. Czy badanie jest prawidlowe? Bo w ulotce jest napisane, ze ma byc taki "ptaszek" na wyswietlaczu. Bylam bardzo zestresowana i dwa razy robilam badanie, bo tak mi sie trzesly rece, ze nie bylam w stanie krwi pobrac tylko mi sie rozlala na palcu.
Załączniki
Iza marta, ja mam inny glukometr wiec chyba nie pomoge... Wynik widze 108 to chyba dobrze ale ciekawe co z tym "ptaszkiem". U mnie wyswietla sie buzka. A jak kolejne badanie po obiadku?
A, i podobno stres podwyzsza cukier nieco...
A, i podobno stres podwyzsza cukier nieco...
Ostatnia edycja:
Nanncy po obiadku 111. A jaki jest prawidlowy wynik? Do 100 chyba jest norma i raczej nie powinno sie 100 przekraczac? Mialas jakies szkolenie u lekarza jak to wyglada, bo nie bylam jeszcze u diabetologa. Moglabys mi napisac co Ci Twoj lekarz powiedzial.
reklama