reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

nie ma za co po to tu jesteśmy :-) Dziewczyny jakoś robiły jeszcze pierś z kurczaka w maślance i później piekły w piekarniku. ja robiłam też mielone w piekarniku i rybkę. pisały dziewczyny te przepisy i nawet próbuję coś odnaleźć ale tyle już naprodukowałyśmy na forum że ciężko znaleźć:rofl2:

reklama
dziewczyny, ja tylko troszeńkę postraszę, że z tych powikłań to nie tylko duże dzieci, ale też problemy z przyswajaniem glukozy u dziecka, problemy z sercem i oddychaniem u dziecka i różne inne historie - dość poważne! na szczęście jak się kontroluje cukry i pilnuje to raczej się nie zdarzają takie powikłania - ale SĄ MOŻLIWE i o tym trzeba pamiętać <nawet jeśli wielu osobom się szczęśliwie nie trafiły>. także potraktujmy to jak dobrą motywację do dbania o cukry. wiadomo, nie ma co schizować, jak człowiek próbuje, a nie wychodzi, ale trzeba próbować. ja też byłam na insulinie i też mi cukry szalały, a Mała jest zdrowa, ale lekarka mnie ostrzegła, że muszę jej pilnować, chodzić do kardiologa itp, bo w przypadku dzieci mam cukrzycowych różne problemy się mogą jeszcze ujawniać w późniejszym rozwoju.

Jak bede miala chwilke wieczorem to przepatrze wszystko na spokojnie ;). Nie mam piekarnika, ale chce u rodzicow mieso pieczeniowe zrobic na kanapke ;).

oooo odnalazłam stronę gdzie zaczęłyśmy wpisywać nasze pewniaki :-Dhttps://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/cukrzyca-ciazowa-i-zycie-po-niej-21291/index1983.html

hej a ja dziś do obiadku zrobiłam surówke z selera i marchewki,troszke posoliłam dałam jogurtu naturalnego i soku z cytryny...i powiem wam ze nie wysła zła chociaż ja nie przepadam za selerem

To jest moj dzisiejszy wynik badania zrobiony przed chwilka. Czy badanie jest prawidlowe? Bo w ulotce jest napisane, ze ma byc taki "ptaszek" na wyswietlaczu. Bylam bardzo zestresowana i dwa razy robilam badanie, bo tak mi sie trzesly rece, ze nie bylam w stanie krwi pobrac tylko mi sie rozlala na palcu.

Załączniki

• 1393069063043.jpg
    1393069063043.jpg
    15,7 KB · Wyświetleń: 42
Iza marta, ja mam inny glukometr wiec chyba nie pomoge... Wynik widze 108 to chyba dobrze ale ciekawe co z tym "ptaszkiem". U mnie wyswietla sie buzka. A jak kolejne badanie po obiadku?
A, i podobno stres podwyzsza cukier nieco...

Ostatnia edycja:
Nanncy po obiadku 111. A jaki jest prawidlowy wynik? Do 100 chyba jest norma i raczej nie powinno sie 100 przekraczac? Mialas jakies szkolenie u lekarza jak to wyglada, bo nie bylam jeszcze u diabetologa. Moglabys mi napisac co Ci Twoj lekarz powiedzial.

reklama
Do góry