reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Eve to człowiek cały czas czegoś się uczy, nie wiedziałam że takie przez brzuch też ma wpływ na macicę, dobrze w sumie wiedzieć:-) a co do głodu spróbuj może coś podjadać, możemy w każdych ilościach kapustę kiszoną która podobno obniża nawet cukier, ogórki, ja mogę podjadać migdały i pistacje.
Gusiak wiem, że teraz może aż tyle nie przybierać, ale generalnie teraz czas na nabieranie ciałka przez Dzidzie:-) ja już sama nie wiem,który poród lepszy, ostatnio się dowiedziałam, że w tym szpitalu co chcę rodzić niby nie mogę zdecydować jak chcę rodzić pomimo tego, że podobno jest takie prawo że jeśli kobieta pierwsze miała cc to przy drugim porodzie może sama decydować, szkoda gadać.
Gosia wyskoki 130 to myślę że nie ma sensu aż tak się stresować, bo ten stres gorszy niż ten wynik, który pewnie glukometr i tak zawyża trochę. ale spytaj lekarza przy okazji, bo co lekarz to inne zdanie.

Też liczyłam na normowanie cukrów przed porodem no ale 3tyg przed du...sza :wściekła/y: Wydaje mi się, że Margo już też mogła więcej w tym okresie, no a Kulka to chyba do samego końca musiała się pilnować:-(
Gosia na początku mierzyłam cukier po wszystkim co zjadłam obojętnie o jakiej porze. Teraz trochę odpuściłam, też z nakazu lekarza bo mam teraz 2 pomiery dziennie. Oczywiście i tak mi się zdarza częściej:sorry2:

Gosia- w którym tygodniu ciąży jesteś? I w którym Twoje maleństwo ważyło 1300g?
Ja jestem teraz w 31t1d a ostatnio w 27t4d mała ważyła 1100g, ale to było na samym początku diety.
Teraz wizytę mam we wtorek i jestem ciekawa jak malutka przybiera na tej diecie:sorry2:

Zjadłam 2 mega wypasione naleśniki gryczane ze szpinakiem i fetą i jestem ciekawa jak wynik, później wam napiszę:tak:
Ja mam mierzyć na czczo, po 1 śniadaniu, po obiadach i po pierwszej kolacji, czyli 5 razy na dobę, ale jak jem coś innego na drugie śniadanie czy podwieczorek to też mierzę, takie zboczenie już:-D

Eve ciekawe to, ja tak serki topione to może w każdych ilościach praktycznie. Elizabeth ja czekam z niecierpliwością na Twój wynik:) jak będzie u Ciebie ok to też się skuszę:sly:

Eve ja nie mogę ani topionego ani żółtego sera. A wyniki to jak najbardziej mogą być różne, mimo jedzenia tych smych produktów. Bardzo dużo rzeczy się na to składa, nasze samopoczucie, godzina zjedzenia, czy nawet pogoda, dosłownie wszystko.

reklama
Do góry