reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Hejka:)Znalazłam taki przepis i mam ochotę go zrobić...bo mam ochotę na naleśniki, mogą być na ostro:-) lub słodko:sorry2:
Naleśniki gryczane - SKŁADNIKI:
1 szklanka mąki gryczanej,
1/2 szklanki mleka,
1/2 szklanki wody mineralnej gazowanej, 1/2 łyżki oleju,
1 jajko, szczypta proszku do pieczenia,
szczypta soli
1 porcja50g (jeden naleśnik):
IG 11,
WW 0,9,
WBT 2,2,
107 kcal
Ubić jajko w całości a następnie ciągle ubijając dodaj mleko, wodę i olej. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą.Po uzyskaniu jednolitej, lejącej masy naleśnikowej należy usmażyć na wysmarowanej lekko tłuszczem patelni cienkie placki.Naleśniki podawać z wytrawnym nadzieniem zależnie od gustu.

Muszę tylko tą mąkę zakupić:)

Eve- ja mierzę godzinę po skończonym posiłku, dziewczyny chyba też:tak:

reklama
mam drugi glukometr:)wprawdzie taki sam model ixell ale dla porównania dziś zmierzyłam po obiedzie i na starym wyszło 89 a na tym nowym 98. będę mierzyła tym nowym bo wygląda na to że tak nie zaniża wyników. a po obiedzie zjadłam nawet jabłko dosc słodkie to chyba cukier jest ok?zobacze jaki wynik wyjdzie mi po kolacji. mam nadzieję że dieta którą stosuję jest dobra dla maluszka. wiem że cukier po posiłku nie powinien przekraczać 120 ale jaki jest przedział? od 80-120 ? czy od 70-120?

Aniolek, czekam na dobre wieści po wizycie!!!
co do szpinaki i fety, to ostatnio dwa dni z rzędu jadłam na druga kolację 4 pierożki właśnie ze szpinakiem i feta, ale nie mierzyłam po nich.
Eve.85, przedział po posiłku jest 90-120.
U mnie nadal przekroczenia, ale już sporo niższe, więc jestem spokojniejsza. No i dziś mam słabszy dzień, wczoraj minął miesiąc odkąd tu jestem, baaaardzo mi się tęskni za domem i mężem, ale już nam tak niedużo zostało, jakoś damy radę.

Eve ja także mierzę godzinę po skończonym posiłku
Elizabet hmmm... też zrobię te nalesniki ze szpinakiem i zobaczymy, ale poczekam ażmi cukry się unormują, bo od 2 dni mi wariują, po sniadaniu 160, potem po obiedzie 75...czy jak mam raz na jakis czas taki skok, to czy muszę:-( się niepokoić, diabetolog jeszcze nic nie mówił....musze się dopytać. W sumie to nie wiem kiedy włącza się insulinę, kiedy jakie są cukry?
Gusiak zobaczysz, zleci ci czas szybko, później w domu będziesz się ze wszystkiego śmiała:-) Jeszcze troszkę!!! Trzymam kciuki, wyobrazam sobie jak to musi być poza domem...i jeszcze te cukry!!!

Dziewczyny, po kolacji 89 (1 kanapka cieniutka z jajkiem i ogórkiem kiszonym, troszke surówki i ryba z piekarnika która miała więcej ości niż mięsa). Tyle dobrze przed snem....bo po sniadaniu miałam dość:sorry2:

reklama
No to Elizabet jestem ciekawa, napisz jaki wynik. U mnie nigdzie nie ma tego chleba:no:. Ja się boję, że jak skosztuje nutelli, to bez opamiętania zjem cały słoik w amoku jak jakaś wariatka....;-)

Do góry