reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Gusiak brawo! I oczywiście kciuki za Ciebie to już od dawna zaciśnięte.
Aniołek tak to mój gin kazał tam jeździć, bo on nie jest specjalistą w tej dziedzinie. A Poznań jest najbliżej, w sumie to jeszcze bym mogła do zielonej ale sama wtedy byłam zielona i nie wiedziałam czy mogę bo to inne województwo i w ogóle... nie spodziewałam się, że będzie aż tak. Myślę, ze ie musisz się tak bardzo zamartwiać czy dobrze zdecydowałaś o Polnej, ja po prostu ze strachu tam jeździłam bo nie wiedziałam totalnie nic. Ty już cukrzycę raz przeżyłaś i wiedziałaś o co w tym chodzi. Powiem Ci szczerze, że nie czuje jakiegoś spełnienia z tego, że tam jeżdżę. Więcej dowiedziałam się sama i od Was. Poza tym każda wizyta trwała dokładnie tyle samo i tak samo wygladała (10min dosłownie). Sprawdzenie cukrów, opieprz, pytanie czy czuję ruchy, sprawdzenie serduszka 20 sekund, wypisanie pasków, koniec. Nic konstruktywnego. Niestety.
Pingwinek orbitrek to coś takiego:
http://allegro.pl/orbitrek-rower-bieznia-kettler-york-thorn-i3501232419.html
Nie jest to jakoś inwazyjne bo nie katuje się ćwiczę 2 razy po ok 5min i nie czuję jakiego bardzo zmęczenia, gorzej czuję się po np. 0,5h spacerze. Rower musiałam już odstawić ok 2 tyg temu ale na tym jeszcze mogę. A z tymi Twoimi cukrami to faktycznie jakieś dziwy. Niby wszyskie produkty co wymieniłaś mają niski IG wiec nie mam pojęcia co to mogło być.

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny!
Ja wczoraj miałam udany dzień bo nie przekraczałam nawet 100 poza kolacją gdzie zjadłam jajecznicę z 2 jajek z pomidorem, szczypiorkiem z jedną kromeczką i cukier 108 :D ,dziś spadły mi ciała ketonowe, nie całkiem ale o jedno oczko mam ponad prawidłowe, przed snem zjadłam 10 paluszków :p a dziś rano 65 czyli niemal standardowo, mam nadzieje że będę to utrzymywać

3mam kciuki za wszystkie wizyty! ja dopiero 8-go, ciekawi mnie jak mała rośnie i czy wszystko ok
pozdrawiam :)

Kochane, idę do domu! Jestem po badaniu Niunia się troszkę podniosła, szyjka skrócona ale zamknięta, mam w domu leżeć plackiem. Także nie musiałam się wypisywać na żądanie, sami mnie wypisali. Czekam na wypis i receptę i w końcu do domku!!!
Aga, daj znać, jak u Ciebie!

hej dziewczyny... ja tez ostatnio tylko z doskoku was czytam a na napisanie do tej pory nie mialam zbytnio czasu. nie jestem w stanie kazdej z osobna odpisac ale widze, ze kazda ma jakies sukcesy. gusiak w domu joanna ma super cukry aniolek bez ketonow ma wyniki tylko szkoda ,ze ten cukier w moczu wyszedl. ale nie ma co sie martwic na zapas. widze, ze ogolnie jest super.
u mnie tez cos sie poprzestawialo chyba z tymi cukrami na koniec lata. wiecie bo juz pisalam ze mam mierzyc co drugi dzien i to raz h po posilku a raz 2h. od wizyty u diabetologa cukry przestaly szalec i odziwo sa strasznie niskie ... zadko kiedy przekraczam 100 np. dzisiaj zjadlam na obiad wszystko prawie co niedozwolone 2 srednie ziemniaki kotlet mielony smazony i do tego gotowa salatke ze sklepu, na dobitke zjadlam tlustego placka ziemniaczanego:zawstydzona/y: i wynik po h 89:szok: takie niizutkie cukry mam nawet jak zjem kromeczke bialego pieczywa a wiecie, ze ja nie moglam wogole jesc zadnego. ciekawi mnie z tym ktg u was ja jeszcze nie mialam robione ani razu. a wy piszecie ze po 30 tc robią?

botanica lol chciałabym mieć taki wynik po takim obiedzie :szok:

Ja jednak znowu przekroczyłam normę, po śniadaniu 138 :/ ale spodziewałam się tego bo mój D. zrobił mi 2 kanapki w jednej tzn. prosiłam go o jedna z sałatą i szynka a drugą z serkiem no a on posmarował kanapkę serkiem i na to dał sałatę i szynkę i na górę przykrył chlebem ehh, wczoraj po rosole miałam 86 to spróbuje dziś dołożyć do niego 5 ruskich :D
podjadacie czasami między posiłkami jak wam wyjdzie niski cukier?

Botanica niby tak zalecają to ktg, ale nie wszyscy chyba. pamiętam w poprzedniej ciąży ja robiłam od 30 tyg 1x w tygodniu a po 35 tygodniu 2x w tygodniu. teraz Pani doktor już też mi mówiła że po 30 tygodniu zaczynamy robić ktg. a wiem, że niektóre dziewczyny nie chodziły wtedy w ogóle bo nie miały takiego zalecenia, to po części tak jak z tymi ketonami niektóre muszą mierzyć codziennie, a ja tylko raz w miesiącu badan jak mam badanie moczu.

Joanna ja jak po 1 h cukier mam ok a jestem głodna to coś tam sobie jem:-) jakoś w tej ciąży jestem mądrzejsza, bo w poprzedniej to non stop głodna chodziłam, a teraz jakoś tak więcej jem.

no wlasnie zdziwilyscie mnie z tym ktg. ide w przyszly wtorek na wizyte to sie dowiem co i jak. podobno pod koniec ciazy chodzi sie czesciej do swojego ginekologa. pamietam jak moja siostra byla w ciazy to ktg dopiero miala robione jak nie urodzila w terminie...
joanna ja tez sobie podjadam jak mam niski cukier a to jakis owoc to garstke slonecznika, takze wcinaj cos lekkiego co wiesz ,ze nie podniesie ci bardzo cukru... nie ma co sie glodzic...

my ze względu na cukrzycę niby powinniśmy robić to ktg. a co do wizyt to tak później są częstsze najpierw chyba co 3 tygodnie a później to już co 2 czy jakoś tak:-)

reklama
Witam Kochane,
na początek dziękuję za wszystkie zacisniete kciuki, przydały sie. Pani Doktorowa dziś taka miła, aż myślałam, że gabinety pomyliłam. Ogólnie mnie pochwaliła i powiedziała, ze mam sie kłuć 2 razy dziennie:szok: np. na czczo potem obiad, na drugi dzień śniadanie i kolację. W szoku byłam.
Botanica ze wzg na cukrzycę od 30 tygodni powinnyśmy mieć ktg raz w tyg. Dziś miałam robione i jak to P. Dr określiła jest idealne.
Gusiak super bardzo się cieszę.
Przepraszam, że takie ogóły ale właśnie wróciłam, i spieszę się dalej. Jade do rodziców wracam w poniedziałek. Buziaki i tzrymam za Was wszystkie kciuki

Do góry