reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Aga pewnie na tym się skończy. Dobrze, że w środę mam wizytę u endokrynologa w sąsiednim mieście więc po wizycie jeszcze tam połażę trochę po galeriach może coś upoluję ;-) Najchętniej kupiłabym taką rozciągliwą, którą po ciąży mogłabym ciut zwęzić i nosić do pracy. Zobaczymy jak to wyjdzie :-)

Aniołek też nie liczę jeszcze tych ruchów z przykazu lekarza. Wieczorem jak się wierci to czasami liczę tak dla siebie :-)
Co do wesela to właśnie w tą sobotę mamy i też tak średnio z tą moją ochota na wyjście :tak:Ostatnio jak miałam gości i zarwałam noc to na drugi dzień masakra, samopoczucie do d....

reklama
Marysia już obiad? ja mam przykaz na 16 ale i tak zawsze jemy 15:30 jak M wraca z pracy. Powodzenia w poszukiwaniu kiecki &&&&&.

Po kawie i nektarynce od dziwnego incydentu 89.

Marysia, wow!!! Daj znać jaki wynik!
Aga, ja też już po obiedzie, tutaj jest 12.30-13.00. Zgadnijcie co dostałam na podwieczorek w ramach diety cukrzycowej? PÓŁ jabłka!:tak: Takiego już brązowego, które od razu wylądowało w koszu.

Po naleśnikach wynik 125. Nie jest źle, tym bardziej, że nic nie robiłam. Teraz zabiorę się za prasowanie to trochę się zmniejszy.

Aga zazwyczaj jadam obiad w granicach godziny 13, czasami trochę później.
Gusiak to się wysilili :no:

aga wiem,ze strasznie dlugo czekam, juz sama zwatpilam, najgorsze jest to ze nie wiem czy wszystko robie ok...jedyne pocieszenie ze z dzidzia wszystko dobrze... bo to przynajmniej ma czlowiek pod kontrolą... super z tym suwaczkiem, przynajmniej wiemy na jakim etapie ciązy jestesmy... u nas tylko tydzien róznicy... takze nic nie wiadomo, która pierwsza...:-D
co do tygodni ciąży to mi moj gin liczy od pierwszego usg, bo z miesiączki wychodzi mi ciąża 4d starsza... dlatego tez mam wyznaczone dwa terminy porodu... ale licze ten z usg
po obiedzie u mnie cukier 112 ale mialam malo cukrzycowy obiad:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
To wychodzi na to, że tylko ja jem tak późno obiad, no ale przynajmniej z mężem a tak musiałabym sama:tak:
Ja mam ustawiony suwaczek wg daty z usg ale jakoś i tak mi się przestawił o 2 dni do przodu;-)
Marysia no to całkiem niezły wynik jak na takie szaleństwo:-D

Botanica na pewno wszystko jest ok :tak: Daj znać kiedy wpiszą Cie na wizytę.

Ja mam w sobotę wizytę u diabetologa, a jutro muszę zrobić badania, które zlecił. Podpytam, jak dzielić posiłki na tym weselichu i czy jest sens mierzyć w tym dniu cukry.
Aga i Aniołek dam znać jak czegoś ciekawego się dowiem.
Po 1,5 godzinie od zjedzenia naleśników cukier 103 :eek: Niezły spadek ze 125.

reklama
Do góry