reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Margo! Gratulacje!! Ależ mi humor poprawiłaś! Strasznie się cieszę, jeszcze raz gratulacje i wpadnij jak będziesz miała chwilkę, zdaj dokładną relację jak tam u Was, buziaki!

reklama
Witajcie :-)
Margo gratuluję :-D Super nowina :-)
Gusiak 3maj się, cukry masz spoko, a te odchyły to pewnie po tych zastrzykach :tak:

Baby z tymi paskami to komedia. Właśnie przez taką akcję zmieniłam lekarza rodzinnego bo nie chciała mi przepisać pasków twierdząc, że skoro jestem na diecie i nie przyjmuję insuliny to paski przysługują mi w ilości 4 na tydzień :szok: A ogólnie to przecież nie ma pewności czy faktycznie ta cukrzyca jest, a paski mogłam sobie kupić w aptece sama. Paranoja!!!
Poszłam i kupiłam w aptece za 100 % ceny bo diabetolog był na urlopie. Też mi się kończą, a wizyta dopiero w następną sobotę.

Udało mi się wbić dziś na wizytę u 2 gina. Jestem ciekawa co powie i czy informacje z wizyty w środę pokryją się z dzisiejszymi.

Margo... ale się wzruszyłam :) Gratuluję i niech córcia rośnie zdrowa, silna, piękna...
Marysia trzymam kciuki ale na pewno wszystko będzie dobrze :)

Ostatnia edycja:
Margo, Kochana serdecznie gratuluję! Cudowna nowina i bardzo się cieszę, że Córcia zdrowa!!!
Ja jestem w szoku,na obiad dostałam to co reszta: zupę warzywną z marchewką i kartofelkami (wypiłam wodę) + kluski (normalne) z serem białym, zjadłam prawie pół porcji, więcej się bałam, a że byłam głodna dojadłam parówką z wasą. Wynik 106. Nawet dostałam "specjalny" kompot dla cukrzyków, wypiłam 4 łyki i dorzucili mi jogurt.

Gusiak wypiszą Cię do domu?

Dziś na obiad zrobiłam kotlety z jajek do tego kasza jęczmienna i pomidor z jogurtem. Wynik po godzinie 83 :szok: Więc szybko dojadłam 2 małe kanapeczki i 4 małe śliwki.

Marysia, na razie na to nie liczę. Nawet nie pytam, po założeniu pessara jeszcze mnie nie badali, więc nic nie wiadomo jeszcze. Mam nadzieję, że moze w poniedziałek, w domu łatwie będzie utrzymać cukry- kolacja cukrzycowa- ryba z marchewką i groszkiem ;-)

reklama
Do góry