reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Cześć, ja dziś w normie nawet :-) Ale też jestem cały czas głodna, coś dziś mi się dzieje. Cały czas bym jadła, a mała szaleje w brzuchu.
Marysia - wcale nie masz małego dziecka, wszystko jest jak najbardziej ok!!! Moja w 28 tygodniu ważyła 983 czy coś takiego, ostatnio, w 33 - już po kilku tygodniach diety cukrzycowej - ponad 1700 - po prostu dopiero teraz nasze dzieci przybierają na wadze. A ja ostatnio na wadze znów -0,5 kg... Aż się zaczęłam martwić. Jestem 6 kg na plusie w porównaniu do wagi sprzed ciąży...
A ja ciuchy ciążowe kupuję w taniej odzieży - po prostu takie tunikowe bluzeczki, bardzo fajnie się sprawdzają, tylko pilnuję, żeby były wystarczająco długie, żeby zakryły brzuszek. Kupiłam na początku ciąży taki ciążowy T-shirt w sklepie, dałam ponad 80 zł i po trzech praniach wygląda jak szmatka... Więc chrzanię sklepy z odzieżą ciążową, kupuję ciuchy w tanich odzieżach, które kryją brzuszek. Sukienkę też kupiłam jedną taką z wysokim stanem, w kolorze koralowym, szyfonową, akurat nie miałam okazji jej nosić, bo w końcu nie pojechałam na wesele, nad którym się zastanawiałam, ale sukienka jest piękna, modna i kosztowała "całe" 24 zł, bo akurat była leciutka :-D.

Ostatnia edycja:
No dziewczyny, to poszalejecie na weselach!
U mnie waga stoi, wg mojej jest -2,5, wg szpitalnej -1,5kg.
Kulka, mam pytanie, po jakim czasie po tych zastrzykach cukry się normują? Zapomniałam zapytać na wizycie i teraz nie wiem czy rano mierzyć czy nie, żeby nie dostac zawału:)))
Ciekawe jak tam u Margo.

Pingwinek dzięki :-)
Co do wagi to mi też spada :eek: ale lekarze nic nie mówią, że to źle ale czasami mnie to martwi.
Teraz mam wagę taką jak przed ciążą, a przecież Mały już trochę waży.
W ciuchlandzie kupiłam sobie 2 pary spodni, sukienek nie znalazłam ciekawych i pasujących.

Gusiak, nie wiem niestety po jakim czasie cukry się normują:-(Ja tych zastrzyków w końcu nie dostałam..Ale wcześniej jak leżałam w szpitalu, to była dziewczyna, której podali i chyba jakoś na następny dzień po odstawieniu już było ok, ale dokładnie nie pamiętam...To też może być indywidualna sprawa w sumie

Ja dla siebie nic nie mogę w lumpku znaleźć ciążowego za to dla niuńki nieraz takie perełki hmmm...
Pingwinek w 33, moja w 30 prawie tyle waży - pewnie bedzie z niej wielkolud, chociaż lekarz mówi, że w normie :)
Osobiście schudłam 1,5 kg od ostatniej wizyty niecałe 3 tyg temu. Ogólnie w ciaży przytyłam 4-5 kg. Ale widzę jak Młoda ze mnie wyciaga, bo jakieś takie chude rączki i nóżki mi się zrobiły :-D Także Marysia nie masz się co martwić, dziecko sobie poradzi i z Ciebie ściągnie co mu potrzeba, no chyba, że Ty jakiś mega chuderlak jesteś no to wtedy nie fajnie. Mnie trochę było więc tylko na + :-D

ja też tracę kg, mam mniej niż przed ciążą:-) ale generalnie w poprzedniej ciąży też traciłam kg i pani doktor mówiła że Dzidziuś czerpie sobie z nas to co potrzebuje, więc tylko my tracimy nasz tłuszczyk o ile taki się posiada;-) nie ma się co denerwować u mnie teraz dopiero zaczyna być widać brzuszek ale jak mówię w którym jestem tygodniu to nikt nie chce wierzyć:-p a ja mam sukienkę na wesele jeszcze z poprzedniej ciąży i przymierzyłam się nadaje, więc nie muszę nic kupować:-)a na imprezę poprzednią udało mi się pożyczyć od koleżanki:-)ale tak jak mówicie wystarczy, że nazywa się ciążowa to już cena w górę. ja w czerwcu kupiłam sobie w lidlu leginsy ciążowe, a jeansy miałam jeszcze od ostatniego razu,koszulki noszę swoje normalne:-)

Ostatnia edycja:
reklama
co racja to racja:)
Mój mąż stara się ze mną nie jeść słodyczy, chociaż wczoraj tak siedzi, siedzi i mówi: "Nie będzie Ci przykro jak sobie wafelka zjem" - nie było, ale miło mi się zrobiło, że spytał :)

Do góry