reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Aniołek, cieszę się, że z Maleństwem wszystko w porzędku!
No a antybiotyk jak trzeba to trzeba, lepiej brać, żeby sobie i przy okazji Dzidzi nie zaszkodzić.
Widzę, że jesteśmy prawie na tym samym etapie ciązy, więc pewnie będziemy tu razem do listopada :-)

reklama
Mój suwaczek się nie przesuwa, nie wiem dlaczego, bo ten pierwszy jak najbardziej a ten ciążowy nie, ale już nie mam na niego pomysłu :-) ale dokładnie do listopada będę, bo staram się co jakiś czas go uaktualniać :-) dziś się śmiałam do mojej pani doktor że już mniej niż więcej bo ja z cukrzycą walczę już od 9 tygodnia ciąży.

To dziewczyny gratuluję dzisiejszych cukrów. U mnie po kolacji i spacerze 89.

Aniołek tak jak już pisałam wcześniej też byłam na antybiotyku w ok 20 tc. Tylko, że moja infekcja ciągła się już od 1,5 tygodnia zanim zaczęłam go łykać i też Pani dr stwierdziła, że lepiej ją anttybiotykiem niż ona dziecko. Pomogło i wszystko jest w porządku. Więc się trzymaj i kuruj.
Jutro mam wizytę na Polnej u diabetologa, nie wiem czy uda mi się coś napisać bo potem jade do zielonej góry do rodziców na kilka dni a tam z netem krucho.
Pozdrawiam Was gorąco

strasznie długo!!! u mnie dopiero drugi tydzień idzie, a już kilka razy miałam dość i wydawało mi się, że to już trwa strasznie długo i zawsze już tak będzie.
Właśnie jem drugą kolację i zaraz idę lulać, bo rano trzeba wstać.
Dobranoc dziewczynki, śpijcie dobrze!
Aga, miłego wypoczynku, odzywaj się w miarę możliwości!!

Gusia :-D:-D:-D To będą dwie takie w Polsce, co będą wyrywać ludziom słodycze z ręki. Najbardziej muszę się opanowywać, jak mój synek je loda albo Knoppersa (jego ulubione wafelki, które je dość często, a ja się przyglądam chcąc-nie chcąc), mam ochotę je wziąć i pochłonąć :D

Margo - 88 po prince polo XXL????? ja się tak nie bawię........... :szok:

Mnie dziś po BARDZO ortodoksyjnym diabetycznym śniadaniu (dwie kromeczki chleba z niskim IG i na każdej wędlina) wyszedł cukier 123... Poszłam na spacer, będąc praktycznie nadal głodną. Potem bardzo uważałam przez resztę dnia, a teraz na wieczór najadłam się jak dzika świnia. Zobaczę, jaki będzie wynik... Ale kiedyś muszę karmić Małą....

Witam się z Wami!
Widzę, że tylko ja tu jestem taki ranny ptaszek :)) Tak mi ciąża poprzestawiała, kiedyś mogłam spać do 10-11, jak mnie nudzik nie obudził, a teraz wstaję ze świtem :))
Pingwinek, jak tam wczorajszy wynik??
Wczoraj czytałam, że cukrzyca ciążowa może minąc od razu po urodzeniu łożyska i mówię do mojego: jeżeli zaraz po porodzie zrobią mi badania na cukier i będzie ok, ok, to pierwsze co robisz, to jedziesz do piekarni i kupujesz mi pączka> Albo dwa. I jeszcze drożdżówkę! Ale się uśmiał!!:-) I stwierdził, że do tej pory to już mi ta ochota na słodkie minie, ale ja sobie nawet tego nie wyobrażam, żeby nie mieć ochoty na takiego pączka na przykład!
Co gorsza mieszkamy koło piekarni i jak mam okna w sypialni otwarte, to wszystko mi pachnie. W sobotę smażyli wieczorem pączki, stałam przy oknie i wąchałam:-) A mój śmiał się, żebym nie wąchała, bo mi cukier skoczy! Cwaniak, łłatwo powiedzieć!
Mój poranny wynik to 89, więc znów się bardzo cieszę, zestaw przed snem się sprawdza, będę jeść to samo, aż mi zbrzydnie :)))
Miłego dnia i dobrych cukrow!

Dzień dobry,

ja zaraz mierzę na czczo, ale jeszcze z łóżka nie wyszłam :-D Dopiero się obudziłam :-D

Gusiak z tego co wiem to wskazane jest wręcz zjedzenie czegoś słodkiego po porodzie. Z 2 szpitali wiem, że można zjeść batony albo czekoladę więc te pączki to możesz pochłonąć bez wyrzutów.

Ok, wstaję mierzyć :-D

dzien dobry,
ja juz po pomaiarach na czczo 84 a po sniadaniu 94 juz dawno nie mialam takiego wyniku rano...
jestem wsciekla ... dzwonilam dzisiaj do poradni bo milam miec dzisiaj pierwsza wizyte z diabetologiem... niestety panie przeniosly moja wizyte na 22 sierpnia:angry: wszyscy przydluzyli urlop... to jest jakis cyrk na kolkach...
szkoda ze nie znam zadnego lekarza diabetologa, ktory przyjmuje prywatnie...w moich okolicach...

Ja na czczo 64, teraz czekam na wynik po sniadaniu znów 2x większym :) Jeszcze nie mam w tej ciąży ani jednego kilograma na plusie więc jak tak dalej pójdzie z tym jedzeniem w 9 miesiącu to swoją tuszą nadrobię wszystkie ubiegłe miesiące :-D

Botanica to jest naprawdę cyrk na kółkach...:no: Może poszukaj jakiegoś lekarza na rankinglekarzy.pl albo znanylekarz.pl ??

reklama
Botanica, może gdzieś w okolicy jakiś diabetolog przyjmuje??
Ja byłam w spzitalu po wypis, wszystkie badania mam ok, związki ketonowe negatywne, chyba zacznę mierzyć cukier o 6 rano, bo w szpitalu mi tak mierzyli i miałam nie przekraczający 90 :))) W ogóle to w szpitalu żaden wynik mi nie przekroczył 100, ale tam badali 2 h po jedzeniu, no ale też zero ruchu, bo przez 4 dni to ja tam właściwie tylko leżałam :)))

Do góry