Margo.. prince polo... zazdroszczę Ci!!!! Ja jeszcze nie mam odwagi.
Botanica... wszystko co kukurydziane jest nie tylko kaloryczne ale ma wysoki indeks glikemiczny: np. kukurydza -65 , mąka kukurydziana - 70 , płatki kukurydziane-85 ! i prażona kukurydza też 85 !
Dlatego wszystko co kukurydziane jest dla nas zabronione.
Ja np. obtaczam piersi z kurczaka w mace kukurydzianej , wychodzi prawie jak panierka( moze być z jajkiem albo bez) ale zaznaczam ,że tego nie jem .Je rodzinka.
Na stronie Towarzystwa Diabetologicznego jest indeks glikemiczny, ja sobie spisałam i to mi pomaga.
Ja po kanapkach miałam cukier 85 ! Czyli fajnie.
Nie wiem co będzie po obiedzie ,a zjadłam:
-pół piersi z kurczaka z odrobiną sera żółtego wciśniętego w mięso dla smaku ,na parze ,
- 3 łyżki makaronu razowego,
- fasolki szparagowej i kalafiora sporo-nie liczyłam.
Wszystko było tak suche ,ze jadłam chyba pół godziny.
Czuję się jak balon objedzona!!!!
Jestem na etapie wymyślania jakichś ciastek zastepujących coś słodkiego.
Myslę o czymś z mąki owsianej ,płatków owsianych,śmietany albo mleka , jajka ,odrobiny cukru waniliowego na drożdżach . Takie jakby bułki.
Jak upiekę powiem ,czy wyszło.Zrobię to do końca tygodnia.
Botanica... wszystko co kukurydziane jest nie tylko kaloryczne ale ma wysoki indeks glikemiczny: np. kukurydza -65 , mąka kukurydziana - 70 , płatki kukurydziane-85 ! i prażona kukurydza też 85 !
Dlatego wszystko co kukurydziane jest dla nas zabronione.
Ja np. obtaczam piersi z kurczaka w mace kukurydzianej , wychodzi prawie jak panierka( moze być z jajkiem albo bez) ale zaznaczam ,że tego nie jem .Je rodzinka.
Na stronie Towarzystwa Diabetologicznego jest indeks glikemiczny, ja sobie spisałam i to mi pomaga.
Ja po kanapkach miałam cukier 85 ! Czyli fajnie.
Nie wiem co będzie po obiedzie ,a zjadłam:
-pół piersi z kurczaka z odrobiną sera żółtego wciśniętego w mięso dla smaku ,na parze ,
- 3 łyżki makaronu razowego,
- fasolki szparagowej i kalafiora sporo-nie liczyłam.
Wszystko było tak suche ,ze jadłam chyba pół godziny.
Czuję się jak balon objedzona!!!!
Jestem na etapie wymyślania jakichś ciastek zastepujących coś słodkiego.
Myslę o czymś z mąki owsianej ,płatków owsianych,śmietany albo mleka , jajka ,odrobiny cukru waniliowego na drożdżach . Takie jakby bułki.
Jak upiekę powiem ,czy wyszło.Zrobię to do końca tygodnia.