reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Witam,
u mnie poranny cukier w normie.
Gusia moze faktycznie lepiej będzie z tą insuliną jak pisze Kulka i bedziesz się lepiej czuła i stres mniejszy.

Aniołek cieszę się że z Tobą już lepiej ale może warto udać się do lekarza. Ja w 20 tyg niestety wylądowałam na antybiotyku bo chciałam się domowymi sposobami leczyć, które już mi wtedy nie pomagały.

Marysia u nas lało całą noc a ok 23 to taka burza się rozpętała, ale za to jaki przyjemny chłodek był.

reklama
Cześć, ja dziś na odwrót, niż zwykle - w normie. Na czczo 81, po śniadaniu (które chyba nie zasługuje na taką nazwę, bo tylko jajecznica z 2 jajek - skończył mi się chleb IG i chwilowo nie mam gdzie go kupić, więc zjadłam same jajka) - 88. Teraz z głodu zjadłam trochę grahamka z serem żółtym, ciekawe, co się będzie działo... Muszę iść na zakupy, bo już nic w lodówce nie ma z tego, co mogę jeść...

Marysia ja dziś robię te piersi kuraka w maślance, ale zastanawiałam się jeszcze nad mielonym zapiekanym z kalafiorem w piekarniku.

Cześć Cukiereczki :-D:-D:-D

U mnie dziś na czczo 77, po śniadaniu 100 :)

Nie nadrobię chyba wszystkiego od wczoraj...

Aniolek ja na początku ciąży byłam strasznie chora, 2 tygodnie 40st gorączki i brałam paracetamol 1000mg co 6h. Paracetamol możesz spokojnie więc brać a Apap z tego co wiem to paracetamol :)

Gusiak każda z nas przez to przechodziła. Nie załamuj się. Zawsze jest wyjście z insuliną, które naprawdę nie szkodzi dzidziusiowi. Zobaczysz co dziś lekarz powie. Ja w Ciebie wierzę, ze po tych nerwowych dniach ogarniesz siebie i sytuację :*

Marysiak ja dziś robię mielone :)

Aga te piersi z kurczaka są pyszne. Ja już je opanowałam do perfekcji :D Nawet mąż się nimi zajada a są chude, bez tłuszczu. Pychota. My mieliśmy je wczoraj.

No dobra, to teraz moja relacja z dziś:

Byłam w szpitalu na ktg i widziałam się z moją panią doktor, która bardzo zmartwiła się tym, że tak poleciały mi cukry w dół. Zaczęła to konsultować z innymi lekarzami i stanęło na tym, że do piątku kiedy to będę miała kolejne ktg mam zawiesić dietę :crazy: W sumie nie wiem dlaczego się tym zmartwiła...ale nic nie wspomniała o tym, że przed porodem cukry się normują :crazy: choć nadal kazała uważać żebym do niedzieli nie urodziła więc może o to jednak chodzi? Swoją drogą nie wyobrażam sobie teraz zjedzenia tłustego schabowego :-D albo mięcha w jakimś dobrym sosie na śmietanie :-D

reklama
Aaaa, tak w ogóle coś dla Nas na pocieszenie. Jak leżałam na ktg to była przyjmowana inna pacjentka z cukrzycą. I pani dr się mnie pyta ile miałam dziś cukru po śniadaniu, a ja jej mówię, ze 100. Po czym pyta się tej drugiej dziewczyny jak u niej po śniadaniu, a ta dziewczyna mówi, że miała 170 i to po insulinie!!! :szok: Bidulka....

Do góry