reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Aniołek, to gratulacje!!! a z tabletkami nie pomogę, bo nie wiem.
ja właśnie wsuwam pół bułeczki z kefirem, ale aż mi się ręka trzęsie, że jutro rani będzie wsoki wynik. Próbowałam już jogurtu z otrębami, chleba żytniego, wasy, wędliny drobiowej, sera, nie jedzenia niczego, po wszystkim rano powyżej 90. Chyba dziś nie będę mogła zasnąć z tych nerwów.

reklama
Aniołek apap słyszałam,że dziewczyny biorą jednak ja bez konsultacji z lekarzem chyba bym nie zaryzykowała.

Właśnie przeczytałam w ulotce appap, że w ciąży nalezy poradzić się lekarza

mi niby pani doktor mówiła że paracetamol mogę... ale tak chciałam się upewnić, siostra mogła właśnie apap, a mam temp więc chyba wezmę coś na noc...:-( jak nie cukry to jakieś przeziębienie się przypałętało:wściekła/y:

Aniołek jak doktorowa pozwoliła to lepiej weź bo może okazać się, że ta gorączka dla Maleństwa bardziej niebezpieczna będzie. Wapno też jak najbardziej. A jak będzie zaczynało Cię boleć gardło to płukanie solą emską u mnie najbardziej skuteczna się okazała jak w 4 m-cu byłam chora, ale nie miałam gorączki wiec nic takiego nie brałam. No i jak jeszcze nie byłaś, to migiem do lekarza nie ma co zwlekać.

Dzień dobry!
U mnie znów niedobrze. Ta bułeczka wczorajsza nic a nic nie pomogła, wstałam, cukier 103 :angry:
Dobrze, że dziś ta wizyta, chociaż wątpię, że mi ten lekarz w jakikolwiek sposób pomoże. Nie daję rady z tymi nerwami stresem, wyrzutami sumienia, że nawet nie potrafię się zatroszczyć o swoje dziecko. Wyć mi się chce.

Gusiak a część tych cukrów może być spowodowana tym stresem właśnie. ja też ostatnio z rana miałam podwyższone i zaobserwowałam że im później jem tym mam wyższy i im więcej jem. Więc ja tak koło 7-8 jem kolację czasami a później już nic nie jem, albo skuszę się na jednego małego biszkopta podebranego synkowi :-D i jest ok:-)ale wiadomo każda ma inaczej, czasami nawet lekarze zalecają w środku nocy jeść. w poprzedniej ciąży to jadałam przed samym snem waze z wędliną i było ok.
Aga u lekarza jeszcze nie byłam, bo w niedzielę wróciliśmy z urlopu i tak mnie wczoraj ścięło. Tzn. gardło mnie zaczęło pobolewać od rana a wieczorem dopiero dostałam gorączkę... ale dziś już lepiej:-)

Witam :-)
Gusiak zjadłaś całą tą bułkę na kolację?
Mnie wczoraj jakoś bolało w lewym boku, a dziś nogi drą niemiłosiernie. Może będzie padał deszcz?

reklama
Dzień dobry!
Gusiak, nie stresuj się, bo to nic nie pomoże:-(Może lekarz zleci Ci przyjmowanie insuliny na noc. Wtedy wieczorem będziesz mogła spokojnie zjeść, a rano cukier będzie ok. Ta insulina nie jest straszna, wiem, bo ja mam:-)

Do góry