reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

O kurde 170:szok: moje 129 mnie zmartwiło to pewnie po takim wyniku bym zbzikowała.
Margo aż się uśmiechnełam jak przeczytałam, że masz zaprzestać diety. Pewnie po takim schabowym to by Ci najpierw cukier z nerwów skoczył z samego faktu, że masz go zaraz zmierzyć:-)

reklama
Dzięki kochane za przepisy :-)
Dumałam, dumałam i wydumałam kabaczka nadziewanego warzywami i mozzarellą i do tego ryż brązowy. Może wyjdzie zjadliwe :-D
A kotlety mielone też za mną chodzą. Pewnie będą jutro :-)

Margo a od kiedy jeździsz na ktg i jak często? bo ja w poprzedniej ciąży od któregoś tygodnia miałam zalecone raz w tyg a później 2 razy w tyg ale nie pamiętam jak to było:zawstydzona/y:

HaHaHaaa!:-D:-D:-D Aga ale się uśmiałam po Twoim poście :-D:-D:-D Masz rację! Tak właśnie by było :-D:-D:-D

Marysiak chodziło Ci czy będę sama robiła sernika czy będę sama rodziła? :-D Mam ochotę sernik zrobić sama a rodzić nie wiem. Wiem tylko tyle, że podobno to jest straszna adrenalina więc zdecydujemy z mężem w trakcie porodu. Na dziś chciałabym z nim, ale nie wiem jak to się będzie miało w praktyce :-D

Aniolek
ostatnio miałam ktg w piątek, ale takie regularne właśnie rozpoczęłam od dziś. Jestem w trakcie 37 tygodnia. Początkowo pani dr dała mi skierowanie na 1x w tygodniu a dziś zapisała mnie na 2x w tygodniu-wtorek,piątek.

Nie napisałam Wam chyba, ze tak się przejęłam, ze jak weszłam po tej wizycie do domu to zjadłam pół tabliczki czekolady i zapiłam połową kartonu maślanki. I cukier 100...:eek:

Dziwy nad dziwami po kawie z mlekiem i 1,5 łyż brązowego cukru po godzinie 65:szok:. Może zamiast wodą każdy posiłek kawą powinnam popijać:-D.

Marysia myślę, że jak najbardziej zjadliwy taki obiadek będzie, chociaż ja to zwykle nadzienie z kabaczka tylko wyżeram bo za nim nie przepadam;-)

Margo25 chodziło mi o poród :-D
Aga_agi kabaczek wyszedł super. Ja lubiłam tak średnio ale odkąd wiem, że nie podnosi mi cukru to zjadam i baaaardzo mi smakuje :-D;-)

Marysia, co Ty, całej bym nie zjadła, i tak się czułam jak bym nie wiem jakie zło popełniała, zjadłam pół i zapiłam kefirem. Ale u mnie to co bym nie zjadła, to na czczo mam cukier do d... I jak nic nie zjem po 10 to też na nic. Raz po wasie z serem białym i ogórkiem miałam następnego dnia 83, ale to wyjątek.
Dziś po śniadaniu miałam 105 i od razu mi się lepiej zrobiło. Taie mam huśtawki nastrojów od wyniku przed jedzeniem - załamka, do wyniku po jedzeniu - jednak nie jest tak źle, dam radę!
Jak robicie te kabaczki???

Liczę na to, że jak wszystkie miłyście niski cukier to ja też bedę taki miała. Bo właśnie nastały ciężkie chwile - przed chwilą dowiedziałam się, że dziś w nocy zmarł mój dziadek. Niby wiedziałam, że z nim ciężko no ale teraz boję się, że z tego smutku i żalu nie ogarnę cukrów. Pogrzeb dopiero w piątek a w czwartek jeszcze wizyta w Poznaniu u lekarza i stres teraz podwójny eh...:-(

reklama
Gusiak nie wiem co Ci poradzić :-(
Przemagluj tego lekarza na wizycie, niech Ci wszystko wyjaśni, poradzi co zrobić. Może faktycznie pomogłaby Ci insulina i byłabyś spokojniejsza. Albo może skonsultuj się z jakimś innych lekarzem.

Dziś zrobiłam kabaczka nadziewanego warzywami (cebulka, por, pomidory, brokuły, trochę kiełbasy, oregano, czosnek, ser mozzarella). Teraz czekam na pomiar, oby był w normie :-)
Wcześniej robiłam kabaczek z mięsem mielonym albo coś w rodzaju bigosu.

Do góry