reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Też słyszałam o tym magnezie.

Aga miałam podobne przejścia w podobnym tygodniu ciąży jak Ty. Współczuję Ci bardzo i mogę tylko Ci powiedzieć abyś się trzymała. Są to bardzo trudne chwile, ale pamiętaj, że Dziecko jest teraz najważniejsze :*

Gusiak już sama nie wiem co z tym na czczo Ci powiedzieć. Wydaje mi się, ze skoro cały czas się te cukry tak wahają to dostaniesz insulinę i to chyba byłoby najlepsze wyjście i dla Ciebie i Maleństwa.

Marysiak z tego Twojego kabaczka najchętniej zjadłabym...kiełbasę :-D

Aga, serdecznie współczuję, wiem co czujesz, jak byłam w 4 miesiącu zmarła mi babcia. Tylko, że ona tak nagle, nie byliśmy na to przygtowani w ogóle. Musisz się trzymać i być dzielna dla Maleństwa!
Ja już po wizycie. Lekarz mnie uspokoił, że najważniejsze to, że po jedzeniu cukry są w normie, w nocy organizm spowalnia, i dlatego takie cukry rano, ale jak zjem, to wszytko wraca do normy. Powiedział też, że przekroczenia nie są duże, dlatego do przyszłego czwartku mam mierzyć, jeżeli nie będzie poprawy lub będą większe skoki, to się zastanowimy nad insuliną, raz dziennie. No i sama nie wiem co o tym myśleć. Chyba musze pójść do jeszcze jednego lekarza.

Dzięki dziewczyny za wsparcie :*
Po obiedzie 80 więc potwierdzam, ze kurak w maślance jest ok i trafia na moją listę pewniaków.
Gusiak mówiłam, że bardziej liczą się te po posiłakch więc nie masz się co martwić.
Marysia jak ten kabaczek?

aga_agi po kabaczku, brązowym ryżu, ogórku z jogurtem 110, więc może być.
Dodam tylko, że zjadłam sporą porcję bo byłam głodna i nie robiłam nic wysiłkowego żeby zerknąć, jak będzie po ryżu.

Jak byliśmy na urlopie w Zakopanem, znalazłam chleb o niskim IG, spróbowałam, cukier po nim w normie, raz zjadłam nawet 4 kromki i ok. Więc jak wyjeżdżaliśmy kupiłam 3 i jeszcze 1,5 mam :tak: Ale jak się skończy będę musiała czegoś szukać, bo u mnie takiego nie ma.

Aga_agi- wyrazy współczucia, przykro mi, że Twój dziadek odszedł... Moja babcia zmarła, jak nie było mnie w Polsce, nawet na pogrzeb nie mogłam przyjechać... Wiem, jakie to uczucie straty

Ja dziś cukry mam w granicach 80-90 ale jem wszystko jak jeża... Mąż wyszukał mi chleb z niskim IG i faktycznie nic się po nim nie dzieje, mam zamiar zrobić sobie zapas i zamrozić :)

Może też spróbuję gdzieś poszukać takiego chleba jak tak zachwalacie.
Marysia to super, że też znalazłaś nowe danie.

reklama
Do góry