reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

dziewczyny ja mam juz dojsc..nie wiem czy to cukry u mnie tak szaleja czy moze glukometr cos zacza szwankowac..wczesniej cukry w normie a teraz na czczo zdarza sie 104 lub 109 jem to samo co wczesniej a cukry po 1,5 potrafie miec 140 :wściekła/y:bylam dzis u gina i sie okazalo ze przez miesiac nie przytylam nic tylko nawed schudlam.Glukometr ktory mam teraz to Glucosens pro..jestem juz zdecydowana zakupic jutro Accu Check, powiedzcie ile Accu kosztuje?

najbardziej też się tego obawiam u siebie że przez tą dietę przestanę przybierać
pewnie najważniejsze żeby dzidzia przybierała
napewno popytam sobie lekarza na wizycie jak to jest

reklama
Witam się i ja ponownie, podczytuję sobie i czerpię wiedzę od was. Muszę sobie kupić glukometr, widzę że chyba najlepiej Accu Check? Bo myślałam o Glocosense - macie o nim jakąś opinię?
Dziewczyny - kiedy i jak często mierzycie cukier? Bo mi gin mówił, że mierzyć w godzinę po posiłku (i norma to do 140) a moja internista,że wazniejszy jest wynik po 2 godzinach (norma do 120). W miarę się trzymam tych norm, górnych granic, chociaż nie jem cukru, pieczywko Wasa albo graham, wszystko chude... A jak tylko raz zjadłam coś nieteges to cukier 180 :szok: Rany dobrze, że tylko raz.

Zrobiłam krzywą cukrową z 75 gr glukozy - masakra: po godzinie 215, po dwóch 185.

Mam nadzieję, że dostane jagody bo one faktycznie obniżają mi wyniki.

co do przybierania, to nie jest ono najwazniejsze, trzeba w miare zbilansowane posilki przyjmowac i gin powinien jednak zlecic jakies witaminy ciazowe. Moja kolezanka w ciazy z cukrzyca ciazowa nic nie przybrala i ma zdrowego synka.
Ja nie biore witamin, tylko na poczatku folik, a teraz robie sobie codziennie koktajl w sokowirowce: 1 burak, 2 pomarancze, 2 jablka, 4 marchewki. Wyniki morfologii miesiac temu mialam przyzwoite, zobaczymy jak bedzie teraz.

Witajcie

Mi od kilku dni cukier się unormował. Odkąd zmieniłam chleb na ciemny razowy wieloziarnisty, no fakt że mi on nie smakuje, ale daję radę. Na podwieczorek jem sobie kilka małych herbatników. Przeczytałam gdzieś na początku tego forum z których paluszków mierzyć cukier i jakaś dziewczyna napisała, że jej lekarz mówił, że najlepiej z 3 i 4 więc teraz mierzę tylko z tych. Zresztą przypomniałam sobie, że na wizycie zawsze mierzą też z 4 a jak coś to z 3 .

a ja po wczorajszej wizycie. Jade dzisiaj do poradni blagac, zeby mnie wczesniej przyjeli. Moj gin mowi, ze musze jak najszybciej zalapac sie na insuline.
Jezeli dzisiaj mnie nie przyjma to w przyszlym tyg kladzie mnie do szpitala:-(, bo oprocz szalejacych cukrow, wyszly mi w moczu ketony i to parokrotni zwiekszone.

Tak na marginesie, wiecie moze dokladnie co to znaczy???? Jak ketony sa w moczu????

ketonow w moczu nie powinno być w ogóle. Jeśli się pojawiły to znaczy,że się żle odżywiasz. Głodzisz organizm bo zamiast pobierać energię z pożywienia pobiera ją z mięśni.

Witajcie

Mi od kilku dni cukier się unormował. Odkąd zmieniłam chleb na ciemny razowy wieloziarnisty, no fakt że mi on nie smakuje, ale daję radę. Na podwieczorek jem sobie kilka małych herbatników. Przeczytałam gdzieś na początku tego forum z których paluszków mierzyć cukier i jakaś dziewczyna napisała, że jej lekarz mówił, że najlepiej z 3 i 4 więc teraz mierzę tylko z tych. Zresztą przypomniałam sobie, że na wizycie zawsze mierzą też z 4 a jak coś to z 3 .

chodzi o sredeczny i mały?

reklama
Do góry