reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Botanica jeszcze nie jadłam smażonego mięsiwa. Zjadłam właśnie wędzonego indyka. Ciekawe jaki będzie cukier po godzinie?
Ostatnio mam wenę na gotowane pulpety w sosie koperkowym lub gołąbki :-) po nich cukier jest ok.
Dziś skusiłam się na omlet z mąki żytniej z cebulą, szynką, serem feta i pomidorem i cukier super :-) kolejne danie, które mogę.

reklama
Gusiak ja nie liczę kalorii na szkoleniu coś tam wspominali ale nigdy nie potrafiłam tego robić.
Botanica kategoryczny zakaz smażonych mięs i jakoś bałam się ryzykować i to sprawdzać aczkolwiek wczoraj i dziś miałam kuraka smażonego ale w papirusie wczoraj z fasolą i cukry po spacerze 94 a dziś z kalafiorem i po 8 min treningu niestety 129 ale myślę, że o jeden ziemniak za dużo:dry:

A parówki też jadam dwie berlinki najczęsciej + 1 kromka chleba na zakwasie i jest ok

Ostatnia edycja:
Mi dał 1400, ale coś mi się wydaje, że to jednak dla mnie za mało i jem więcej, a i tak głodna chodzę. Hmmm, to zaraz mierzę cukier (pocwiczyłam 15 min, jednak się boję po tych malinach) i będę wsuwać paróweczki z pomidorkiem:)) Pomidory można bez ograniczeń, czy którejś po nich skacze cukier?
Cieszę się bardzo, że do Was trafiłam już nie jestem z tym wszytkim taka osamotniona.

a pomyślcie, że ja też jeszcze do listopada a już z tą cukrzycą walczę od 9 tygodnia ciąży,więc uwierzcie nie macie tak źle:-) pomidory nie mają węglowodanów więc można je jeść i jeść:-) chyba że w końcu obrzydną;-)

ja pomidora jadłam tylko raz w życiu więc nie wiem:-) ale z tego co zaobserwowałam to dziewczyny jedzą bez kłopotów cukrowych poza tym jest on na liście niskiego IG

Pomidory można,trzeba uważać na malinowe, bo one już coś więcej węglowodanów mają.
Ja ostatnio zrobiłam sobie kotleciki z piersi z kurczaka w panierce z jajka i otrębów żytnich i usmażyłam je. Zjadłam na obiad z kaszą gryczaną i sałatką i cukier w normie:-)W ogóle najlepiej z węglowodanowych dodatków na obiad działa na mnie właśnie kasza gryczana:-)Ziemniaków nie jadam, bo zdarzyło mi się kilka razy po nich przekroczyć 120:-(

Pomidory można bez ograniczeń, podobnie większość warzyw nawierzchniowych. Nie zalecane są w dużych ilościach pomidory malinowe bo mają więcej cukru.

no właśnie po kolacji 2X berlinka i chlebek zobaczymy co za 1,5h teraz mykam na spacerek. Kurcze a bigmilk nadal w lodówce siedzi miał być nagrodą za obiad a tu zonk. Nie warto kupować "nagród" na zapas bo cały czas o nim teraz myślę:no:

reklama
Do góry