reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Aga, ja też na kolację 2 berlinki, 3 rzodkiewki i chleb żytni, boję się teraz, taka jestem najedzona, też idę na spacer, bo oszaleję.
Marysia, po malinkach z jogurtem 83, ale to 2 godziny póżniej, jak mierzyłam przed kolacją.
kochane, a co polecacie na ostatni posiłek przed snem? Bo u mnie rano tak 92-94 wychodzi i nie potrafię sobie z tym poradzić :-(

reklama
U mnie po kolacji 84 a Gusiak jak u Ciebie? Przy okazji spacer do teściowej po borówki na jutrzejsze placuszki:tak: Humor powrócił chyba się skuszę na tego Milka:happy2:
Marysia gratuluję wyniku.

Gusiak88 napisz co jadłaś przed snem, że rano taki wynik był.
Ja jem np.1-2 kromki chleba wasa z cienkimi plastrami wędliny i do tego pomidor lub ogórek. Ostatnio plaster drożdżówki takiej domowej, bez rodzynek, lukru i kruszonki, z mniejszą ilością cukru i rano cukry w normie.

Aga, u mnie 90 :-) Jestem taka szczęśliwa, bo w końcu się najadłam kolacją, a wynik w normie. Jutro na śniadanie też będą parówki ;-)
Marysia, ja wczoraj zjadłam jedną kromkę żytniego z wędliną z indyka i dwoma plasterkami ogórka.

dziewczyny a zjedzcie sobie jajecznicę, albo jajka gotowane, dziewczyny też jedzą omlety, gdzieś wcześniej był przepis od Kulki i Margo:-) to akurat możemy jeść ja np, mogę na śniadanie zjeść chociaż nie zalecają serek taki biały grani i wynik mam ok, a praktycznie jak się zje całe pudełko to człowiek jest najedzony:-)

Hmm, jajka chyba trochę za ciężkie na noc. Zobaczę jedną kromkę wasa z twarożkiem i rzodkiewką. aa, przypomniałam sobie, przedwczoraj zjadłam 3 wasy z wędliną, później zobaczyłam, że ta wasa ma cukier :szok: ale wynik był w normie, kupiłam wasę bez cukru, zjadłam tak samo jak poprzednią i wynik już był wyższy! Szok!

reklama
Gusiak no super:tak: czyli spacerki górą!
Aniołek jajecznica jest w moim zestawie na czołowym miejscu, nawet śmieje się, że jak cukrzyca się skończy to będę z cholesterolem walczyć:blink:
Dobranoc wszystkim mamuśką i niech cukry też idą spać

Do góry