reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

pytam bo nie mam pojecia czy takie cos nie bedzie falszowalo moich wynikow cukru... z tymi posilkami to jest dziwnie bo ja np. nie jestem w stanie jesc az 6 razy. chyba ze faktycznie przesadzam i zjadam za duzo w tych głównych...

reklama
Hej!
aniołek... dzieki za nazwiska ,nie znam tych lekarzy. Ja mam gdzieś reklamę lekarzy .Chodze do dr. Banaszewskiej ,ogólnie miła i sympatyczna .Nie mam z nią jednak dłuzszych kontaktów ,bo chodze dopiero od początku ciąży. Sama jestem ciekawa co będzie jutro.Nastawiam się na cały dzień czekania , a mam być na 7 rano.
botanica... ja raqno też miałam podobny problem ,zjadłam 2 kromki chleba razowego z plasterkiem szynki ,sera żółtego ,masłem i jajko i glukoza po 1 godz. 129 mg/dl .Więc poleciałam zaraz z psem na spacer ( 25 min) i zmierzyłam po 2 godz. i wynik 69 mg/dl. Wydaje mi się ,że za duze to śniadanie i nie mogę łączyć jajka z chlebem razowym.
Czyli jest to jakis sposób na zbicie cukru.
Pewnie trochę się jeszcze pouczę .
Trochę się uspokoiłam jak wyznaczyli mi szkolenie na Polnej w tej poradni . Mam gdzieś opinię mojej lekarki, podobnie jak ona mnie . Uważam ,że nawet jeśli idzie teraz na 2 tygodniowy urlop , to mogła pnie komuś powierzyć na swoim oddziale .

O własnie, ja też tak robiłam na początku jak się objadłam :-D W sensie szybkie 15min spaceru i wynik ok :-D

Współczuję, z tymi lekarzami. Ja się zapisałam do mojej lekarki zupełnie nieświadoma tego, że będę miała cukrzycę i to zwykły zbieg okoliczności, że ona się akurat specjalizuje w tej cukrzycy.

margo25 to masz szczescie... przynajmniej nie musisz czekac w kolejkach. dziewczyny robilam cukier po obiedzie po h 117 jakis sukces jest- ale nie zadawalający...postanowilam sie bardziej zmobilizowac...ale i tak juz lepiej...

Awena, jeśli mogę coś doradzić, to jeśli chodzi o Twoje śniadanie, to dorzuciłabym tam jakieś warzywa. Mnie jak uczyli diety, to mówili, że do jednej kanapki powinno być jedno warzywo, czyli np. jeden pomidor, a nie tylko plasterek. No i miałaś na kanapce żółty ser - nabiał zwykle nie zalecany na I śniadanie. Jajka nam zwykle nie powodują problemów :-)
Myślę, że skoro masz przyjść tak rano, to zostaniesz przyjęta bez kolejki, trzymam kciuki:-)

Botanica - 117 to bardzo dobry wynik:tak:

Botanica nie :-D jeśli chcesz osiągać za każdym razem poniżej 100 to trochę mało. Poza tym musisz przyjmować węglowodany a one zawsze podnoszą i wydaje mi się, że ciężko Ci będzie utrzymać poniżej 100 przyjmując węglowodany. Mi się często zdarzało/ zdarza się osiągać wynik w okolicach 115 a hemoglobinę glikowaną mam na granicy dolnej normy więc bez stresu.

Ostatnia edycja:
botanica... dzieki za sugestie .To jest właśnie mój problem,brak mi przeszkolenia i instruktarzu. Wszystko robię na czuja.Uczę się z netu ,bazuję na niskim indeksie glikemicznym i obserwacji. Nie nie wiem co z czym moge łączyć ,a to jest ważne.
Jeśli chodzi o jutrzejsza wizytę to ta poranna wizyta związana jest z rejestracją do 8:00 a kiedy będę przyjęta , tego nie wiem. Podejrzewam ,że trochę się naczekam.

reklama
Do góry