reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Witam wszystkie słodkie Mamusie :-).
Trafilam na ta strone wczoraj.
Jestem w 35tc, prawie 36tc skonczony. W 28tc mialam robiona krzywa cukrowa. Przy 50g po 1h mialam wynik 7,83, dopuszczalny to 7,80 ^^ Gin wyslal mnie na 75g i po 2h mialam w normie 4,8.
Niestety tydzien temu musialam powtorzyc badanie i wynik wyszedl po obciazeniu 75g po 2h 9,8.
W zwiazku z tym zostalam skierowana do poradni diabetologicznej ale termin wizyty mam dopiero na 7 sierpnia, smiechu warte :p
Na razie mam tylko stosowac diete. Pozyczylam sie glukometru od mojej mamy i przez pierwsze dwa dni wyniki mialam w normie, moze jedno przekroczenie pow 135. Jednak od 3 dni jestem chora, mam zapalenie krtani, a wyniki cukru strasznie mi szaleja.
Po zjedzeniu na sniadanie 2 kromek chlebka razowego z ogorkiem, wynik mialam 166.
Powiedzcie mi prosze, czy infekcja ma wplyw na poziom cukru??? Bo ja juz wariuje, i zupelnie nie wiem co moge jesc. I chociaz dostalam liste produktow i tak dalej, to widze, ze z tego wszystko odpada!! Co teraz skoro, to juz koncowka ja termin do diabetologa mam na 3 tyg przed teminem???

reklama
hej dziewczyny, melduję, iż dziś wyszłam do domku z moim SKARBEŃKIEM , Julcia urodzona przez cc (położenie pośladkowe) 3100g, 53cm, 10pkt, jesteśmy z mężem przeszczęśliwi :-):-):-):rofl2::rofl2::rofl2:
DSC02707.JPG

agorana moje gratulacje !!!:-) ja padam na twarz mała wciaz płacze i do cycka woła, jak zasnie to max godzinka i znow powtorka z rozrywki. agorana a jak sie czujesz po cesarce? ja spoko, pierwsze 36h masakra teraz smigam , choć wstawanie z łózka jeszcze boli. a masz pokarm? ja mam ale chyba za mało bo mała zje i pospi chwile i znow woła cyca, niby leci jak sprawdzam, ale jak chciałam odciagnac to zleciało z obu 5ml:-( cukrow nie mierzyłam ale na czczo w szpitalu miałam 77, w domu ok 85, po posiłkach bede mierzy jak tylko bede miec chwile spokoju, na razie jestem zabiegana z małą. pozdrawiam wszystkie słodkie mamy, niestety nie jestem w stanie nadrobić tego co pisałyście:-(

gratuluję nowym mamusiom
na godz 8 mam być w szpitalu zobaczymy co ze mną zrobią

megi no termin masz niezły:szok:
ja zadzwoniłam w czwartek i jak przeczytałam swoje wyniki to na jutro mam już być czyli 4 dni czekania

Moje najserdeczniejsze gratulacje dla nowych mam:-) Niech wasze pociechy sie zdrowo chowaja i daja wam wiele radosci!!!!!!

Rowniez przylaczam sie do gratulacji :-)
Ja dzisiaj poszlam do lekarza, okazalo sie ze mam zapalenie gornych drog oddechowych i ledwo mowie. Dostalam leki, moze jak szybko sie wykuruje, to ten cukier nie bedzie tak szalal.
Dziaiaj na czczo mialam 95 :-(

dziewczyny byłam dzisiaj w poradni diabetologicznej w szpitalu i jakieś jedno wielkie nieporozumienie
nikt mnie nie zbadał nikt mi nie powiedział co i jak bo kogoś nie było
a lekarz nie ma czasu rozmawiać ani badać bo jeszcze 20 innych pacjentek czeka w poczekalni:szok:
ledwo w drzwiach się dowiedziałam że godzinę lub dwie po jedzeniu mam mierzyć
i że najlepiej 6 razy na dobę
no i dostałam receptę na paski i kierunek apteka żeby kupić glukometr

na badania usg, ktg się nie załapałam bo przyjechałam na 8 i nie było już numerków
nie rozumiem sensu istnienia takich poradni:crazy:

muszę sobie teraz odszukać jakie są normy których nie powinnam przekraczać

reklama
A ja dzisiaj wygralam bitwe z cukrem. W koncu, bo juz myslalam, ze nie bede nic jadla.
Moje wyniki to:
95-117-117-117
Dziwne, ze po tych glownych posilkach mam taki sam cukier:confused2:

kaśka k ja zaprzestalam chodzic na NFZ, bo to totalna pomylka. Zreszta przykladem jest data mojej wizyty u diabetyka. Kto wie, czy wtedy uz sie nie rozpakuje:baffled:

Do góry