reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Aniolek moja ciąża również pierwsza :) Ja mierzę ketony tylko dlatego, że dostałam paski od teściowej z apteki. Mi lekarka tego sama nie zaleciła. Robimy tylko co ok 3-4 tyg badanie moczu.

reklama
Już od dawna chodziło za mną, żeby zjeść ,,coś normalnego";-)I dziś kupiłam sobie 4 ruskie pierogi, sałatkę winegret i do tego zjadłam jeszcze 1 ogórka gruntowego i wynik po 1 h 124:-)Więc nie ma tragedii, do 130 dopuszczalne:-DAle to dobre było..mniam :-D

Kulka super. Ja prawie wszystko staram się zagryzać ogórkami gruntowymi, bo super obniżają cukier.

Byłam dziś z dziewczynami z forum na spotkaniu i zjadłam sałatkę grecką, jakie było moje zdziwienie, ze miałam po niej..80?! :szok: więc dogryzłam malinami i zapiłam maślanką i wynik 100...więc zagryzłam czekoladą :-D

Nie rozumiem tego, że jednego dnia mogę zjeść więcej a innego nie mogę. Tak mi się wydaje, że tak właśnie jest :/ wiecie cos o tym ???

oooo pierogi też bym sobie zjadła:-) Kulka a Ty masz normę do 130?
Margo co do sałatki greckiej to tam praktycznie nie ma węglowodanów dlatego cukier był niski, ja czasami zamiast greckiej biorę sobie taką w której jest pierś z kurczaka grillowana i też jest pyszniutka :-) ja dziś na obiadek trochę makaronu a do tego szpinak z fetą i piersią z kurczaka i wynik 112 :-)

Moja pani doktor i diabetolog mówią, że do 130 może być bez paniki ;)

Aniolek ja chyba nie będę ryzykować szpinaku z fetą :no: u mnie chyba nie byłoby tak różowo...choć czasem bym zjadła :-D

Jeju, ale się najadłam obiadem...indykiem w curry i kalafiorem, zaraz pęknę...

Aniolek, moja diabetolog po posiłku pozwala mieć do 130, za to na czczo bardzo przestrzega normy 90 i wystarczyło kilka razy trochę przekroczyć i już insulina:-(
Co lekarz to inna bajka :-)

szpinak możemy a feta też nie ma za dużo węglowodanów :-) 1 kg fety ma 1 WW czyli mało a 2,5 kg szpinaku ma 1 WW, wiem że nie zwracacie za bardzo uwagi na to ja też nie ale 1 WW to wcale nie dużo a patrząc ile można zjeść :-)

reklama
Ja jakoś w ciąży nie mam w ogóle ochoty na szpinak..Ale Twoje danie Aniołku zabrzmiało smakowicie:-)może dla odmiany warto spróbować?:-)
Na początku zwracałam większą uwagę na WW, a teraz wiem, że w ciągu dnia zjadam mniej niż powinnam ;-)Tak mi się organizm przestawił i już

Do góry