reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

mmonika, oczywiście, że nie można wyeliminować cukrów,wręcz przeciwnie - musimy jeść określone ilości węglowodanów. Tylko każdy musi się nauczyć co i jak na niego działa i trzeba te węglowodany kontrolować:-)Bo każda z nas to inny przypadek, wiadomo - są ogólne wytyczne, ale wszystko trzeba przetestować na sobie

reklama
Mmonika a ja Ci powiem taką śmieszną rzecz, że jak sobie sama pocisnęłam sok z marchwi to miałam ponad 120 a jak kupuję ten z MarVita to mam zawsze w normie. A jakie miałaś w ogóle wyniki glukozy te w labo jeśli można zapytać?

Dziewczyny, ja zazwyczaj po śniadaniach mam tak w okolicach 115, po obiadkach mam często ok 95. Uważam, że te dwie cyferki to trochę mało więc się staram mieć 3 cyferki. Jak mam po obiedzie 95 to zatykam się kostką czekolady.

Ja po 1h 153, po 2h 151.
Co do cukrów to grunt aby wyeliminować cukry proste czyli słodycze, słodkie napoje, itp. Brokuły, kalafior i fasolka szparagowa są jak najbardziej wskazane i nie podnoszą cukru. Poza tym ciemny ryż, ciemny makaron, ciemne kasze i będzie dobrze :-D
Aaaa i ja mogę Big Milka, bo mi się cukier nie podnosi :)

Pewnie, że cukru nie da się wyeliminować bo praktycznie jest wszędzie:-) co do pomiaru to ważne jest żeby przed każdym myć ręce bo to są wskazówki dziewczyn ale ja też na sobie zauważyłam że ma to wpływ na wynik.

Ech, teraz zmierzyłam 1h po posiłku (dwie nieduże kromki chleba żytniego z zółtym serem i pół cykorii) kurcze i wynik 118. Ech, chyba nie obejdzie się bez insuliny. jasny gwint

Mmonika ale 118 to jest super! Ja po jednej kromce żytniego z pomidorem miałam 150 :-D więc jak jeszcze dołożyłaś do tego ser to jest dobrze :) I nie panikuj tu z insuliną, bo 118 to dobry wynik :)

ja też po 2 skibkach miałabym kosmos więc 118 to super wynik, i jeszcze żółty ser który raczej każą ograniczyć a wręcz prawie wyeliminować u cukrzyków.

ja dziś z rana jadę na badania, dziewczyny czy Wy też badacie sobie hemoglobinę glikowaną? ciekawe czy będę miała w moczu ketony...

reklama
Cześć Dziewczyny, ja dziś na czczo, pierwszy raz chyba odkąd walczę z cukrzycą, miałam 77!!:-DFaktem jest, że dłużej troszkę pospałam..Do tej pory insulina jakby w ogóle nie działała, więc postanowiłam trochę mniej zjeść przed snem.. No i niestety rano ketony:-(Dziś zjem tak jak wcześniej i zobaczymy jak będzie jutro rano:-)Może wreszcie coś się ruszyło?

Aniolek, ja nie miałam zaleconego tego badania.. może przez to, że ketony mierzę sobie codziennie sama? Nic moja diabetolog nie mówiła

Do góry