reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Margo, ja za to początek ciąży miałam wprost wymarzony:-)Nie miałam żadnych dolegliwości, jedynie sporo spałam. I myślałam, że skoro początek taki łagodny, to już do końca tak będzie, niestety czar prysł w 19 tygodniu:-(Wtedy pierwszy raz trafiłam do szpitala i od tamtej pory ciągle coś:baffled:W międzyczasie zaczęła mi się skracać szyjka i mimo tego, że mam założony pessar, to muszę dużo leżeć:wściekła/y:

A zakupy spożywcze też często robię przez internet, bo mąż ma i tak tyle obowiązków w domu, że już czasem nie wyrabia, więc troszkę go odciążam;-)

Dziewczyny, myślę, że jeśli od czasu do czasu zje się coś smażonego, do tego dużo warzyw, to organizm da radę :-)

reklama
Aniolek trzymam kciuki za dzisiejszy dzień i każdy kolejny. Mam nadzieję, że wraz z wiekiem ciąży nie będzie gorzej tylko zatrzyma się na tym etapie co jest.

Ja dziś cukrów nie mierzę. Choć mnie kusi z przyzwyczajenia i ciekawości :-D Ale nie chcę męczyć palców i siebie denerwować :p Poza tym rano zawsze mam stresa czy mierzę czy nie :/

Ale mam fazę na maślankę, od tygodnia wypijam 1 litr dziennie. Przed ciążą nie darzyłam takim zamiłowaniem maślanki mrągowskiej :-D

102 i 107 to moim zdaniem szał :-D Ja wylądowałam na IP, ale sytuacja opanowana i nic się na szczęście nie dzieje. Ciekawe ile ja będę miała z rana cukru. Właśnie zjadłam na kolację łososia żeby wetknąć w siebie coś pożywnego. Następna kolacja zaraz przed snem :)

Kulka tak, jestem w domu. W szpitalu nie podają (chyba:p ) łososia na kolację :p

Ejj, a ja jak np. mierzę po 1h to wynik potrafi być dużo wyższy niż po 1h10min może mi ktoś to wytłumaczyć? I czy jest duża różnica jak będę mierzyć z 10minutowym poślizgiem?

Zjadłam 1 wase z serkeim a to już wpół do pierwszej!!! Zobaczymy co się rano będzie działo.

Dobranocka! :)

reklama
u mnie znów z rana 93:wściekła/y: mam nadzieje, że to wina chleba który właśnie zaczęłam jeść na ostatni posiłek od dwóch dni,a nie kolejny etap tego paskudztwa:no: muszę dziś zjeść coś innego i zobaczyć. ciekawe to z tym cukrem ale znam ten fakt, że nawet 10 minut a potrafi zdziałać cuda, rozmawiałam z dziewczyną która była na szkoleniu tu w poznaniu i kazali niby mierzyć po 1,5h. ja już nie raz pisałam, że w poprzedniej ciąży to miałam 2 h po posiłku i do 130 to był luksus :-D

Do góry