reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Syla a dlaczego dopiero w sobotę ? Po 30 tc organizm głupieje- widze po sobie, nie dość, że cukry to jeszcze ketony-pojawiaja sie średnio 3x na dobę.
Mi ginekolog dał nadzieję, że dokulam się do końca marca :-). A potem zobaczymy na kolejnej wizycie.

bo w sobote jade na pobranie krwi i mocz.

a 35 tydzien zawsze leposzy niz 31 czy 32. chcialbym donosic do 37 ale w moim przypadku to bedzie cud. oby sie zdarzyl! u mnie kazdy dzien to meg stres. naprawde modle sie o kazdy kolejny dzien zeby siedzial w brzuchu. mam za sobą 2 przedwczesne porody tak zupelnie bez ostrzezenia...

poprosze w poniedzialek o recepte na te paski do ketonow i bede se badac. mam nadzije ze nie bedzie ich.

To trzymam kciuki abyś jak najdlużej wytrzymała :tak:. Koniecznie załatw sobie te paski. A jaka byla przyczyna tych porodów ?

kurcze nie wiem czy w dobrym temacie pisze.. bo różne są opinie... internista po badaniu mnie stwierdzil ze ciążowa cukrzyca.. ginekolog stwierdzil ze nie ciazowa..

tak czy inaczej wylladowalam na oddziale polozniczym [bo na patologii miejsc nie bylo] z cukrem... baaaaaaaaaaaaaaardzo wysokim... bo trzykrotnie przewyzszal normy [na czczo]...
teraz dostaje insuline... ale niewiele spadl..
martwie sie o malenstwo... wczoraj sie okazalo ze ma 2 mm [przynajmniej tyle lekarz obliczyl...
mamnadzieje ze nie zaszkodzi cukier fasolce.... :-(

miała ktoraś z was taka sytuacje.. tak wysoki cukier na poczatku ciąży??

szammajim możliwe, że masz cukrzycę nie związaną z ciążą... zrobią ci hemoglobinę glikowaną i na jej podstawie będą mogli stwierdzić, czy miałaś ją już przed ciążą, kobiety z cukrzycą też rodzą zdrowe dzieci, więc się nie martw, moja ciotka urodziła dwóch synów jeszcze przed diagnozą (trochę inne czasy były), zdrowi, inteligentni z nich faceci są...

ciao.
u mnie na czczo 96
ale mierzony o 8 rano wiec znając zycie o 7 byl wyzszy.ale sobie dzis pospałam!
ciesze sie ze koncze 31 tydzien:-)

reklama
Do śniadania zwiększyłam sobie insulinę o 4 jednostki na 22 ( za radą diabologa) i po dwóch porcjach pieczywa z kiełkami, szynką, twarożkiem i rzodkiewką oraz świezym soku z marchwi za 1,5ww 138. Mnie juz nic nie jest w stanie zdziwić.
Syla te 96 na czczo to nie bardzo.

Do góry