reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

ja mam ciągle naczczo ponad 100 wiec jak jest ponizej to sie ciesze. zwiekszylam sobie juz baze na noc i mam nadizje ze na dniach bedzie poprawa.

ja mysle ze gdyby nie ten twarozek na kanapce to mialabys cukier w normie. ja jem nabiał w postaci twarogu,mleka,czy sera dopiero po 2 sniadaniu. tak jest w poradniku i to dziala. wczoraj ssie wylamalam i zjadlam z serem na 1 sniadanie i widzisz jaki efekt. nawet kawe z mlekiem pije po 2 sniadaniu bo jak wypije np do 1 to na 100% bede miala cukier za wysoki.a dzis po snaidanku bylo u mnie ok! 2 kromeczki z szynką z kuraka i ogorkiem i jajecznica z 2 jaj.i troche surowki.
wlasnie pochłonęłam obiad i pomarancze i zaraz pekne. dzis filet z mintaja z warzywami na patelnie hortexu;-)

reklama
Ale tym twarozkiem tylko przesmarowuję zamiast margaryny-i go wogóle nie liczę.
Na moje 2ww na I śniadanie to za mało u Ciebie. Cały czas mnie dziwi dlaczego nie wysłali Cię do Diabologa. Nie liczyłabym na ustabilizowanie cukrów-przekroczyłaś 30 tc.

Na deser mam dziś serniczek :-)

a ja kasze manne.
2 kromki chlebka po zwazeniu dają mi 3 wymienniki.(75g) ciezki ten chleb. pszenny jest lzejszy ale nie jem go. mi sie juz tak zołądek skórczyl ze ja sie na maksa najadam. na drugie sniadanie zjadlam kanapke i owoc ale nie wiem jaki cukier bo nie mierzylam. kurde zostalo mi 5 paskow do poniedzialku.szkoda mi wydac 45 zl na paski.dzis wysle meza do apteki niech mu sprzeda a w poniedzialek jak przyniesie recepte odda kase i skasuje na ryczalt tylko. juz mi kiedys tak proponowala z czyms wiec moze sie zgodzi.

Ja też nie jem pszennego. Mam narzucone, że mogę na I śniadanie zjeść 2 porcje ciemnego pieczywa (to jest 2x 20 gram).
Jak znają Was w aptece to nie powinno być problemu z dostaniem pasków.

Witajcie dziewczyny :-) ja na szybko... w niedzielę miałam cesarkę i od 5 dni jestem mamą Maćka :-D miał 53 cm i 2790 g, jest śliczny i grzeczny, jego cukry w normie, moje też- bez insuliny i diety :tak:
Pojechałam do szpitala bo miałam jakby zatrucie pokarmowe- pobolewał mnie brzuch itd. a okazało się, na podstawie badan z krwi, że mam cholestazę :szok: Wyniki mojej wątroby leciały na łeb na szyję i w niedzielę o 22 zadecydowali o rozwiązaniu ciąży...
Lecę bo teraz z Ludzikiem po tej stronie brzucha ciężko na kompie ogarnąć cokolwiek...

Pozdrawiam Was ciepło :-)

SMUTNA LALA teraz raczej wesoła:-) serdeczne gratulacje!!! ale masz fajnie:-)

ja dzis bylam na pobraniu krwi i oddalam mocz. zobczymy czy beda ketony i jak tam moja hemoglobina sie miewa.

Dziękuję :tak:
Z cukrzycą wygląda póki co nieźle- po jedzeniu w 2 godziny jest np. 98, 110 a na czczo 78, 80... (a normy są inne, moja diabetolog mówi, że teraz na czczo mogę mieć do 100 a w 2 godziny po jedzeniu do 140). 4 dni mierzyłam na czczo i po głównym posiłku teraz- szczerze to jak mi się przypomni. Ale na krzywą pójdę jak minie odpowiedni czas... Jak się troszkę ogarnę to opiszę Wam poród :-)

reklama
Smutna Lala gratuluje serdecznie:-)
jeśli dobrze pamiętam miałaś podobny problem jak ja ze spojeniem... możesz też napisać co i jak u Ciebie w tej sprawie.
U mnie ostatecznie okazało się że spojenie rozeszło się na właściwą szerokość czyli 4 mm, ale mam pękniętą lewą kość łonową (obok spojenia). Lekarz był w szoku, nie pamiętam żadnej kontuzji. Prawdopodobnie jakiś dawny uraz który teraz dał o sobie znać.:sad:

Do góry