reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

agnieszka to super:-) to teraz spokojne 2 tygodnie i mozesz rodzic:-)

Tigla a jak u ciebie?
i co tu taka cisza?

u mnie dzis cukier wysoki.. na sniadanie zjadlam 2 kromki z serem.i ten ser mnie znokautował. 160...

zobaczymy co bedzie po obiedzie. troche za pozno jadlam bo spalysmy z córą.

reklama
no to ladne cukry masz..

u nas dzis awaria i kaloryfery zimne,wody cieplej brak.dobrze ze slonce caly dzien to w chacie cieplo.mam nadizje ze w nocy nie bedzie jak wczoraj -12.

ja chce wiosny!! i CZEKOLADY!!!!!!!!!

oj kochana czekolady to mi się tak chce ze wyrobić nie mogę mam ochotę na milkę z herbatnikami mmmmmmmmm uwielbiam ją, jak na razie to trochę pogrzeszyłam dzisiaj bo zjadłam kilka drażetek no nie mogłam się oprzeć

i chcęteż już wiosnę ! a najlepiej niech jest już 11 kwietnia bo wtedy położą mnie do szpitala i będą czekać na poród a ja urodzę szybko bo długo w szpitalu nie wytrzymam zatęsknię się za moją niunią

Ostatnia edycja:
oj ja też chcę czekolady..:-( zjadłam wczoraj grześka kakaowego bez czekolady i cukier po nim 101...dziś też zjadłam i cukier 95...hmm mam nadzieję,że tak dalej będzie i chociaż na to będę mogła sobie pozwalać:tak: dziś zrobiłam badania od diabetyka i w poniedziałek kontrola... a cukry od trzech dni ładne...oby dieta wystrczyła..

a ja zjadlam na 2 kolacje kaszke manne i mi tak smakowala jakbym jadla czekolade;-) jutro tez sobie zrobie ale upraze do tego jabłko zeby słodsza byla;-)

agnieszka juz tak niewiele ci zostało! ja to marze zeby dotrwac w dwupaku do świąt a potem będe marzyc zeby choc do połowy kwietnia;-) tak si emoze dokulamy do bezpieczniejszego terminu.

a jak z wagą waszych maleństw? nie są przez cukrzyce trochę większe?? mój jest sporawy. córcia urodzona w 33 tyg.wazyla 2600.

Po wczorajszej wizycie u diabologa bez szału. Cukier jak wariował to wariuje dalej-nie ma rady.

Anet
słodkości szybko są przez organizm przerabiane.

Agnieszka dzwoniłam na położnictwo i pytałam co trzeba zabrać. Kobita mówiła, że normalnie jak do szpitala. Majtek poporodowych nie, podkłady dają, pieluchy jednorazowe i chusteczki. Za szczegółowo nie wypytywałam, bo osobiście wejdę na oddział przy kolejnej wizycie.

Syla chce Ci się tak bawić w te porcje białkowo-tłuszczowe ?? A co z ketonami ?

Tigla no do tej tabelki mi sie kazali stosowac.ze szpitala to dostalam. rozmawialam dzis z moja gin na temat tej diety i mowila ze nie tylko zwracamy uwage na węglowodany ale i na całą resztę i ze mam sie do tych porcji stosowac. co do ketonow to mi sie jeszcze w moczu nie trafily, w sobote robie mocz to zobaczymy.

reklama
agnieszka co to jest miesiąc:-) najwazniejsze ze za 2 tygodnie masz juz donoszoną ciąże! jk mi sie uda donosic do 35 to chyba sie upije ze szczęscia:-) oranżadą;-) hehe

Do góry