reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Co do tych Waszych chętek na czekoladę to mi lekarz mówił, że od czasu do czasu nie zaszkodzi i 4 kostki to 1 ww (o ile dobrze pamiętam). Ja czasami biorę sobię gorzką.
Idę szykować się na wyjazd do lekarzy. Powodzenia dziś z cukrami. Mi wyskoczyła rano duża ilość ketonów i kurcze nie wiem skąd :crazy::crazy:

reklama
czesc z rana.
ja juz od 6 na nogach bo córcia pospac to nie da!

dzis na czczo piekny cukier 96!! szok. podnioslam sobie baze na noc i juz lepiej:-)

zobaczymy co bedzie po sniadaniu. zastosowalam sie do tabelki i tak
3 ww - 2 kromki chleba
3 porcje bialkowo tluszczowe= 1 plaster sera( pol plastra to jedna porcja) plus 1 plaster piersi z kurczaka
2 porcje tluszczowe czyli margaryna do smarowania chleba.
no i insulina..

Byłam wczoraj u mojego gina...mówię wam jaki to jest zarąbisty gościu- wizyty u niego to sama przyjemność...a zwlaszcza że ma poczucie humoru to jeszcze przystojny....:) mówił żebym jeszcze 2 tygodnie bardziej uważala, bo nadal naciska na szyjkę dzidzior...już wczoraj kupiłam sobie wyprawkę dla mnie do szpitala...i jakoś psychicznie nie mogę pojąć że to już...
A cukry przez ostatnie 3 dni nawet ok...Ciekawe co tam ze Smutną Lalą????

no wlasnie cos milczy! moze urodzila..

Marta no jeszcze 2 tygodnie i masz ciążę donoszoną.zazdroszczę.

po sniadaniu mialam cukier 126.. eh

mnie ostatnio coś na czczo te cukry są bardzo różne, mam i 63 i 97-różnica sporawa, nie?
a ostatni posiłek mam ok.20:00 no i nocna insulina

Karenka musisz zjesc pozniej ostatni posilek okolo 22. dlatego masz taki niski cukier. mi kazala jesc o 22.30 ale dla mnie to masakra jakas.

anet według mnie to idealnie.
ja mam po 120-130. i jest beznadziejnie ale nie moze byc ponizej 60. jakbys miala w nocy ponizej 60 to trzeba sie napic soku.tak robily babki w szpitalu z tą cukrzycą nieciążową.

ja wlasnie zjadlam kolacje i ciekawa jestem wyniku.podnioslam o 1 j. insulinę.

reklama
hej babeczki byłam dzisiaj na oddziale patologi ciaży bo gin chciał mi porobić dokładne wyniki i wszystko jest super cholestazy nie mam na szczęście z maleństwem też wszystko ok

Do góry