reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

hej dziewczyny!chcialam sie zapytac czy ktoras moze pomoc mi zinterpretowac wyniki glukozy...ja dzis bylam na tej obrzydliwej glukozie..ale to swinstwo ble:-(mialam robione badanie z 50g i takie mam wyniki:
-na czczo 82mg/dl
-po godz 125mg/dl
-po 2godz 104mg/dl

i nie wiem czy to dobry wynik czy mam sie juz martwic??dziewczyny pomozcie i powiedzcie to to znaczuy!!

reklama
Agorana, ja też balam się cesarki. Ale to nic strasznego. Po 10 min od znieczulenia usłyszalam wrzaski mojego synka. Cały zabieg trwał 35 min. Nie czułam żadnego bólu i szybko doszłam do siebie. Na drugą dobę nie prosilam nawet o środki przeciwbólowe, a na trzecią wyszłam do domu. Teraz tylko trochę ciągną mnie szwy i mam problem ze wstawaniem z łóżka. A po porodach sn (miałam dwa) też od razu nie jest się w świetnej kondycji.

Hej dziewczyny!Ja jestem nowa na blogu,podoba mi sie bardzo;-)
U mnie też podejrzewaja cukrzycę ciązowa,mieze cukier 2 razy dziennie:baffled:,jak byłamostatnio na wizycie,to lekarka powiedziała,ze wyniki mam super,ale nadal mam mieżyć:no:Jestem w 18 tygodniu.Mam zakaz jedzenia słodyczy,ale czasami coś sobie skubnę,bo nie mogę się powstrzymac:dry:Jakie macie rady dziewuszki na pokonanie jej cukrzycy?A i nadal mam mdłości czy to normalne ze one tak długo trwaja:szok:Pozdrawiam wszyskie blogowiczki:-)

gie-oska o ile pamiętam to norma jest do 140, a Ty masz poniżej więc możesz być spokojna :-)
agorana nie trzymaj kciuków mowią że zdradzają, lepiej się pomódl ;-)
masakra ktoraś z Was napisała ze w lampach wszystko widać dzięki za info, będę wiedziala zeby od razu gapic sie w bok, choć znając moją ciekawską naturę to pewnie trochę będę patrzeć w te lampy:-D

gie-oska o ile pamiętam to norma jest do 140, a Ty masz poniżej więc możesz być spokojna :-)
agorana nie trzymaj kciuków mowią że zdradzają, lepiej się pomódl ;-)
masakra ktoraś z Was napisała ze w lampach wszystko widać dzięki za info, będę wiedziala zeby od razu gapic sie w bok, choć znając moją ciekawską naturę to pewnie trochę będę patrzeć w te lampy:-D

DZIEKI za odpowiedz:-)uspokoilas mnie..jak zawsze hehe:-)

OK Beatko masz u mnie modlitwę jak w banku :) - a ja poproszę we wtorek!

Monia i Beacia dzięki za info o cc :) Już trochę mniej się boję i nie zamierzam już nic więcej na ten temat czytać :) Nastawiam się pozytywnie!

Gie-oska wyniki super (nawet jak na 50g glukozy) ! Nie masz się co martwić :)

Passi i Andzi
witajcie :)

witajcie

Ostatnio kupiłam nowe paski do accu-chek active no i pisze na nich, że teraz wyniki będą o 11 % wyższe niż kiedyś przy starych paskach. A ja wcześniej miałam kupowane jeszcze w tamtym roku, bo siostra mi dała (oczywiście datę ważności mają dobrą). A teraz się boję, że przez te nowe znowu zacznę przekraczać normę:wściekła/y: Dzisiaj po śniadaniu miałam już 120 a zawsze było mniej.

reklama
ja też mam nerwa na moj glukometr contour ts bo gnida jedna zawyza nawet o 50 jedn , ale stwierdziłam ze bede jesc jak dawniej i nie bede sie denerwowac jak zobacze 150 na nim bo moje nerwy nic nie pomogą a po recepte na stary glukometr nie warto isc skoro jeszcze niecałe 4 dni mi zostały :-) muszę się wyluzowac bo inaczej oszaleje.
agorana obiecuję się za Was pomodlić we wtorek:-)

Do góry