reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

u mnie dzis na czczo 94:-) chyba pierwszy raz tak nisko.. pospalam dzis do 8 choc o 7 powinnam wziaśc insulinę.wkurzam sie bo nie dosyc ze cała noc co 2 godziny budze sie na fenoterol to jeszcze rano pospac nie moge bo sniadanie trzeba zjesc o 8. a tak mi sie czekolady chce ze zwariuje!!!
dzis mam w ogole od rana doła.za oknem taka pogoda!! taaakie słonce a ja w tym więzieniu mom tkwię..

bardzo prosze o kciuki bo mam dzis wizytę po południu! oby bylo ok.

mi mleczko nie leci.ale dziewczynom w szpitalu to prawie kazdej juz leciało. ciagle mialy plamy na koszulach:-)

reklama
Ja dziś byłam na ostatniej wizycie u diabetologa i na ktg. Bałam się, że zostawią mnie w szpitalu, ale na szczęście jeszcze nie. Musze wyleczyć przeziębienie i zgłosić się do szpitala dzień przed terminem porodu. O ile szybciej się coś nie wydarzy. Według mojej diabetolog powinnam urodzić w ciągu kilku dni, bo cukry mam ostatnio idealne, a przed porodem zapotrzebowanie na insulinę spada. Zobaczymy, jak to będzie :)

sorella kciuki zacisnięte.:-)
u mnie dzis na czczo znowu wysoko..

zaraz mierze po skromnym sniadanku..

A ja mam problem z diabetologiem ;( niby profil w szpitalu wyszedł mi idealnie ale w domu mam szaleństwo dlatego mam iść do diabetologa. Sęk w tym, że najbliższy który przyjmuje ciężarne jest w Zabrzu ;/

Wiecie co...wczoraj bylam u diabo, po 32 tygodniu moje cukry tak szalały, że codziennie miałam wszystko powyżej 110 i jakieś przekroczenie...oprócz na czczo- dwa razy mi się zdarzyło mieć 91 i 95 w ciągu prawie miesiąca. Diabo dał mi insulinę nocną, wczoraj ją wzięłam pierwszy raz i dzisiaj żaden z moich cukrów nie przekroczył 100...i nie wiem czy to jej wpływ czy po prostu z dnia na dzień tak się wyrównały...mam tylko nadzieję że to nie zbliżający się nagle poród

reklama
moze wystarczyla dawka nocna zeby sie wyregulowały te cukry.najwazniejsze ze są ok i sie nie martw:-)

Pyska a jak te twoje cukry? dziwne ze w szpitalu mialas ok a w domu szaleją. a w szpitau badali ci w laboratorium czy tez tylko glukometrem??

a ja dzis bez pomiarów.ale mialam stresa. skonczyly mi sie paski a w aptece nie bylo dopiero po poludniu mąz wykupil.

Do góry