reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Pyśka dzieci z cukrzycą MOGĄ się rodzić wcześniej- jeśli są duże (makrosomia) albo lekarze robią cesarkę ze względu na przepływy czy łożysko. Tak same od siebie- nie ma związku między cukrzycą a wcześniejszym porodem :)

reklama
smutna lala no to mialas niezle cukry wczoraj. ja dzis na czczo wkoncu ponizej 100.a dokladnie 98. ale po sniadaniu skromnym z insuliną 131.. buuuu

co do wczesniejszych porodow to generalnie czytalam ze kobiety z ta cukrzyca normalną powinny byc juz w 35 tyg w spzitalu pod kontrolą do porodu. u nas kierują tak w 37. ale nie wiem jak to z nami ciążowymi cukrzycami. wiem tylko ze powinnysmy miec duzo czesciej robione KTG juz w zaawansowanej ciąży.

dzis na podwieczorek zamierzam zjesc jakis jablecznik:-)

Wkurzyłam się i załamalam jednocześnie...przez 2 tygodnie piękne cukry, ani jednego przekroczenia...od tygodnia nie ma dnia żebym nie miała przekroczenia...na śniadanie jutro już biorę 3j, a brałam jedną...no masakra jakaś...
Smutna lala jak to jest z tą hemoglobiną? Norma dla ciężarnych to 6? Czytałam Twoje poprzednie posty i pisalaś bodajże o 5,3...i co na to Twój diabo? Bo ja mam tyle samo i nie wiem czy to ok czy znowu mają inną normę...

hejka moje cukry dziś 88/102. czyli ok. teraz zjadlam II sniadanie- i sie najadlam. A co do ciązy mam pytanie co jaki czas macie wizyty u gin. i czy zawsze musi robic USG?? jak to wygląda. ja pierwszy raz z cukrzyca wiec nie wiem.

To dobrze, bo ja mam synka urodzonego miesiąc przed terminem i gdyby ta dzidzia miała wyjść jeszcze wcześniej to by przegięła :-)

U mnie na nowym glukometrze po śniadaniu 132 a na starym 145!

Martha- ja mam 4,6 i ponoc to jest super wynik. ale przeciez ja nie mam cukrzycy od 3 miesiecy tylko od miesiaca gdzies. ja do sniadania tez sobie zwiekszylam insulinę z 3 na 4 j. a i tak dzis za wysoki po malych dwoch kanapeczkach.

Edyta usg nie robi sie co wizytę. ja mam usg szyjki tylko na kazdej ze wzgledu na skracanie. a takie porządne usg prenatalne to 4 razy w calej ciazy. teraz bede miec. no ale mi dodatkowo robili w spzitalu za kazdym pobytem.bo musza sprawdzic tez jak waga dziecka.
wizyty mam co 2 tygodnie od jakiegos czasu ale to na moją prosbe.ze wzgledu na moje zagrozenia. ale po 30 tyg.chyba i tak co 2 tyg.sie warto skontrolowac..

Ostatnia edycja:
hej babeczki :)
u mnie dzisiaj cukry ok ciekawe jak będzie po obiedzie, ale coś mi hormony buzują bo chodzę i ryczę bez powodu

Smutna lala no naprawde wysokie te Twoje cukry wczoraj i to praktycznie po czymś po czym nie powinny takie być

hej u mnie dzis znowu skaczą
na czczo za wysoko
a po 1 kromce na sniadanie z insuliną 124...

to chyba kara za wczorajsze ciastko franuskie..

hej. ja na czczo 94 po śniadaniu 73 .
Syla podziwiam Cie ja jeszcze sie nie skusiłam na żadna słodkośc- choc czasami tak bardzo mi sie chce.:) ale bardzo się boję bo jak mi po nabiale cukry szaleją to co mówic o słodkościach:no:

reklama
no a ja wlasnie miedzy godziną 12 a 17 mialam bardzo niskie cukry wiec wczoraj na podwieczorek zjadlam ciastko franc.z wisniami. no i miałam małą masakre cukrową. to ze mamy cukrzyce nie znaczy ze nie mozemy sobie od czasu do czasu pozwolic na cos slodkiego ,grunt w tym zeby nie przesadzic a to ciastko bylo duuuze. powinnam zjesc max pół.

Do góry