reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

no ładnie Pyska hehe

ale spoko ja tez zgrzeszylam;-)

kurde nie dosyc ze leze plackiem juz ponad 5miesiecy to jeszcze trzeba sobie odmawiac slodkosci.zwariuje!!

reklama
Ja dziś na czczo 104 :( nie wiem czemu :(
Zwiększam od dziś insulinę o jedna jednostkę: śniadanie 5, obiad 3 i kolacja 3, do planowanego porodu 27 dni... To chyba fizjologiczne, że zapotrzebowanie na insu rośnie? Ale czemu się tak dzieje?

Edyta witamy :) nie bój się, ja też cała w strachu ;) damy radę :)

Dziewczyny, ale szalejecie...mi wystarczył wczoraj całodzienny wyjazd do Karakowa i już mam 2 przekroczenia...rano zapomnialam o insulinie do śniadania:no::no: a wieczorem zajadłam za dużo bo w trasie...nie było to jakieś tragicznie duże, ale pewnie znowu powie diabo że dietę źle trzymam...
18 marca idę na patologię na ktg...

Ja właśnie jestem w Krakowie u mojego M. :) jadłam kolację w samochodzie, na autostradzie wbijałam insulinę... komedia ;) ale że kolację stanowił rogalik z serem i szynką i kawa zbożowa to było lekkie przekroczenie :)
Ty Marta na patologię a ja od 19 mogę się na cesarkę umawiać... ale jaja... strasznie mało czasu zostało !!!

ja dziś na pierwszą część śniadania pozwoliłam sobie 2 kromki i znów cukry 141 :szok: ja się wstępnie umówiłam na cc na 27/28 marca, nie będę czekała na kwiecień jednak
mam tylko nadzieję, że cukrzyca sobie odejdzie w siną dal po porodzie,

ja już mam dość tej całej cukrzycy i tej diety no ile można jeśc warzywa, a ja tak nie cierpię warzyw zimą

i jeszcze do tego w lodówce mam blok czekoladowy i tak mnie do niego ciągnie:(

Agnieszka dla mnie te warzywa to też jest jakaś porażka...ja też sobie już uświadomiłam, że to już niedługo i chyba będzie trzeba torbę spakować...
a teraz zjadlam 4 racuchy i nie wiem co będzie, ale na obiad nic innego nie mialam...

agnieszka116 a na 100% nie możesz ani kawałka czekolady? bo ja np muszę bardzo ograniczać chleb, ziemniaki,ryż, makaron i jakieś tam metki, pasztety itp, za to mogę w okolicach godziny 12:00 spokojnie wypić kawę (bez cukru i mleka) i do tego ciastko, czekoladkę czy batonik a z kolei koleżanka to słodkie może zjeść na podwieczorek
sprawdź, może możesz a nie wiesz :-)

ja się wstępnie umówiłam na cc na 27/28 marca, nie będę czekała na kwiecień jednak
mam tylko nadzieję, że cukrzyca sobie odejdzie w siną dal po porodzie,
Ja mam se wybrać termin między 19 a 26 marca :-) i też z ogromną nadzieją liczę na to, że to cukrzyca ciążowa a nie zwykla, rozpoznana dopiero w ciąży :no:

za to mogę w okolicach godziny 12:00 spokojnie wypić kawę (bez cukru i mleka) i do tego ciastko, czekoladkę czy batonik a z kolei koleżanka to słodkie może zjeść na podwieczorek
U mnie podobnie- w południe kawa i to z mlekiem i 2 kostki czekolady ponad 70 % i jest 114 :) ewentualnie koło 17 podwieczorek- i wtedy tez mogę sobie więcej pozwolić. Za to najbardziej muszę uważać na śniadanie...

reklama
z tą czekoladą jest tak ze mogę ale nie o tej godzinie :) ostatnio zjadlam dośc spory kawałek śmietanowca i 3 czekoladki takie z bombonierki do tego kawa inka z mlekiem i cukier był ok bo tylko 89 :), alt to było o godzinie 16, wcześniej nie mogę słodkiego
problem jest w tym ze ja do tej godziny nie wytrzymam z tym blokiem czekoladowym , moje myśli krążą wokół lodówki ;-)

A co do pakowania torby to ja mam do połowy spakowaną ;-)

Do góry