reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Syla a próbowałaś inny chleb jeść ? np gaham tylko musisz czytać czy nie jest barwiony karmelem, ja na początku też nie mogłam zjeść więcej niż jedną kromkę chleba wtedy jadłam do tego jeszcze dwie pieczywa chrupkiego i zapychałam się warzywami np 'sałatka" z ogórka zielonego kapusty pekińskiej i pomidorem tak żeby nie czuć głodu. śniadania są najgorsze. Możesz jeść jajka bo nie podnoszą cukru, ja jadam nawet przesmarowane leciutko majonezem i cukier jest ok.

jak chcecie kobietki to wam fajną broszurkę prześlę. Tylko adresy e-maila podajcie na pw

Ostatnia edycja:
reklama
Całe "jajo" polega na tym, że to jedna wielka loteria. Jednej coś podnosi, innej nie, ba! ta sama baba ma rano po czymś cukier wysoki a wieczorem ja. Ja raz na 2 śniadanie zjadłam ciasto jabłkowe z Lidla i kawę... i nie przekroczyło 90... bez sensu (choć zastanawiam się nad wpływem jabłek...)... :confused:
Na ostatnią kolację 4 razy pod rząd jadłam DOKŁADNIE TO SAMO i co :szok: 4 różne wyniki- 3 w normie, jeden wyższy... Wpływ ma pogoda, stres, odrobina ruchu (dla mnie wejście do wanny jest ruchem :baffled:

U mnie kiepsko działał każdy chleb, jem deski i jest ok... Trza sprawdzać, kombinować, zaczynać od małych porcji i zwiększać... heh... robota głupiego czasami ... :dry:

Dokładnie miałam ten light!
Po śniadaniu 142 fuck! no chyba, że ja za bardzo panikuję?

Jeszcze nie mam wizyty. W środę idę do mojej ginki i okaże się czy lecę na szpital (mam nadzieję, że nie), czy tylko do diabetologa

Ostatnia edycja:
Paśka a co zjadłaś do tego chleba, bo jak twarożek to on może mieć wpływ, ja np nie mogę jeść rano nabiału a na kolacje już tak.A może zmniejsz sobie jutro o jeden kawałek chleba i zjedz do tego dwie deski ' pieczywo chrupkie"
broszurka wysłana :)

u mnie po szkl mleka i 3 łyżkach płatków kukurydzianych 93 :)

Zjadłam to z śledziem w pomidorach (ponoć można w każdej postaci-choć chyba nie w moim przypadku:crazy:).

Na tej stronie Słodkie Mamy czytałam o płatkach z jogurtem i truskawkami, ale jakie to mają być płatki? :)

Pyśka a czytałaś czy w tej zalewie nie ma cukru w składzie?

nie mam pojęcia jakie to mają być płatki, może owsiane ?

ja np jem jogurt naturalny z 2 łyżeczkami musli na podwieczorek lub II śniadanie do tego jakiś owoc lub dwie kostki gorzkiej czekolady

Ostatnia edycja:
musze poprosic meza zeby jakis inny chleb kupil. ja w sklepie od miesiecy nie bylam i nie mam zbytnio wyboru. a wiecie jakie teraz te chleby oszukane robią.
ciekwe jakie bede miala cukry po szpitalnym jedzeniu bo ta ich dieta mi cukrzycowej nie przypomina wcale..

Styla u nas w szpitalu są posiłki których chyba nie powinny jeść zwierzęta a co dopiero chorzy ludzie czy kobiety w ciąży/ po porodzie ;/
Masakra jakaś! wiem, ze jak teraz leżałam, to dziewczynie z cukrzycą zamiast zwykłego chleba dawali graham i to była jedyne różnica w jej diecie tam ;/

u nas nie jest zle. tylko beznadziejne wędliny dają. na cukrzyce daja razowy.do obiadu jedną surówkę więcej i mniej ziemniaków. no i podwieczorek dla cukrzykow jest i kromka chleba wiecej na kolację.

ja dzis po zupie ogorkowej takiej na rosole tylko 91:-)

reklama
Witam. jestem nowa. również mam cukrzycę jutro wizyta u diabetolog. nie wiem co mi zleci. ale boje się. :no:
mam nadzieję że będę miała w Was wsparcie i nie będzie tak źle:happy:

Do góry