reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Syla a próbowałaś inny chleb jeść ? np gaham tylko musisz czytać czy nie jest barwiony karmelem, ja na początku też nie mogłam zjeść więcej niż jedną kromkę chleba wtedy jadłam do tego jeszcze dwie pieczywa chrupkiego i zapychałam się warzywami np 'sałatka" z ogórka zielonego kapusty pekińskiej i pomidorem tak żeby nie czuć głodu. śniadania są najgorsze. Możesz jeść jajka bo nie podnoszą cukru, ja jadam nawet przesmarowane leciutko majonezem i cukier jest ok.

jak chcecie kobietki to wam fajną broszurkę prześlę. Tylko adresy e-maila podajcie na pw

Ostatnia edycja:
reklama
Całe "jajo" polega na tym, że to jedna wielka loteria. Jednej coś podnosi, innej nie, ba! ta sama baba ma rano po czymś cukier wysoki a wieczorem ja. Ja raz na 2 śniadanie zjadłam ciasto jabłkowe z Lidla i kawę... i nie przekroczyło 90... bez sensu (choć zastanawiam się nad wpływem jabłek...)... :confused:
Na ostatnią kolację 4 razy pod rząd jadłam DOKŁADNIE TO SAMO i co :szok: 4 różne wyniki- 3 w normie, jeden wyższy... Wpływ ma pogoda, stres, odrobina ruchu (dla mnie wejście do wanny jest ruchem :baffled:

U mnie kiepsko działał każdy chleb, jem deski i jest ok... Trza sprawdzać, kombinować, zaczynać od małych porcji i zwiększać... heh... robota głupiego czasami ... :dry:

Dokładnie miałam ten light!
Po śniadaniu 142 fuck! no chyba, że ja za bardzo panikuję?

Jeszcze nie mam wizyty. W środę idę do mojej ginki i okaże się czy lecę na szpital (mam nadzieję, że nie), czy tylko do diabetologa

Ostatnia edycja:
Paśka a co zjadłaś do tego chleba, bo jak twarożek to on może mieć wpływ, ja np nie mogę jeść rano nabiału a na kolacje już tak.A może zmniejsz sobie jutro o jeden kawałek chleba i zjedz do tego dwie deski ' pieczywo chrupkie"
broszurka wysłana :)

u mnie po szkl mleka i 3 łyżkach płatków kukurydzianych 93 :)

Zjadłam to z śledziem w pomidorach (ponoć można w każdej postaci-choć chyba nie w moim przypadku:crazy:).

Na tej stronie Słodkie Mamy czytałam o płatkach z jogurtem i truskawkami, ale jakie to mają być płatki? :)

Pyśka a czytałaś czy w tej zalewie nie ma cukru w składzie?

nie mam pojęcia jakie to mają być płatki, może owsiane ?

ja np jem jogurt naturalny z 2 łyżeczkami musli na podwieczorek lub II śniadanie do tego jakiś owoc lub dwie kostki gorzkiej czekolady

Ostatnia edycja:
musze poprosic meza zeby jakis inny chleb kupil. ja w sklepie od miesiecy nie bylam i nie mam zbytnio wyboru. a wiecie jakie teraz te chleby oszukane robią.
ciekwe jakie bede miala cukry po szpitalnym jedzeniu bo ta ich dieta mi cukrzycowej nie przypomina wcale..

Styla u nas w szpitalu są posiłki których chyba nie powinny jeść zwierzęta a co dopiero chorzy ludzie czy kobiety w ciąży/ po porodzie ;/
Masakra jakaś! wiem, ze jak teraz leżałam, to dziewczynie z cukrzycą zamiast zwykłego chleba dawali graham i to była jedyne różnica w jej diecie tam ;/

u nas nie jest zle. tylko beznadziejne wędliny dają. na cukrzyce daja razowy.do obiadu jedną surówkę więcej i mniej ziemniaków. no i podwieczorek dla cukrzykow jest i kromka chleba wiecej na kolację.

ja dzis po zupie ogorkowej takiej na rosole tylko 91:-)

reklama
Witam. jestem nowa. również mam cukrzycę jutro wizyta u diabetolog. nie wiem co mi zleci. ale boje się. :no:
mam nadzieję że będę miała w Was wsparcie i nie będzie tak źle:happy:

Do góry