ja jem żytni chlebek, a jako, ze na śniadanie mam zawsze wyższy cukier to jem tylko 1,5 kromki, jedno jajko, pomidorek, og.zielony lub kiszony i do tego pekińska lub zielona sałatka, zapijam kawą zbożową bez mleka i cukru oczywiście-jestem najedzona, a cukier w miarę dobry
reklama
agnieszka116
Mama Dominiki i Antosia;)
ja na śniadanie w ogóle nie mogę jeść chleba ale wcinam chrupkie, bo po każdym innym pieczywie cukier szalał
jem chlebek na II śniadanie
jem chlebek na II śniadanie
Na śniadania mam 3WW, więc jadłam 3 kromki razowego lub wieloziarnistego i było dobrze, do czasu jak skoczył ponad 120. Wtedy kupiłam dla diabetyków i znów parę dni cukier idealny od 103-116. Potem skok ponad 120 więc rozbiłam śniadanie i jadłam 2 kromki a 3 dojadałam po godzinie...i tak do wczoraj jak, cukier skoczył na 136. Może spróbuję jutro z tym jajkiem, ale na białko źle reaguje z rana, nawet cienko posmarowana kanapka biały serkiem, podnosi mi cukier.
Ech, wydawało się, że już nad tym zapanowałam, a od jutra znów będziemy kombinować... spróbuję zjeść jedną kanapkę z jajkiem, a po godzinie dojem drugą, może to rozkręci jakoś trzustkę...
Ech, wydawało się, że już nad tym zapanowałam, a od jutra znów będziemy kombinować... spróbuję zjeść jedną kanapkę z jajkiem, a po godzinie dojem drugą, może to rozkręci jakoś trzustkę...
Ostatnia edycja:
yokoo gratulacje cukru :-), ja kanapka (cieniutka) z dżemem( też cieniutko) druga z chudą wędlinką i pomidorek z og.zielonym plus kawa zbożowa-a cukier 154 :-(
jutro spróbuję zieleninę, 2 kanapki i jajko ugotowane
jutro spróbuję zieleninę, 2 kanapki i jajko ugotowane
agnieszka116
Mama Dominiki i Antosia;)
a mi dzisiaj coś cukier zaszalał bo zjadłam 2 kr chleba razowego z jajkiem pomidorem i ogórkiem ( po dwa plastry ) i do tego serek wiejski (pół opakowania ) herbata z cytryną i cukier 135 więc za stanowczo dużo
chyba nie mogę jajka łączyć z serkiem wiejskim jutro wracam do moich tostów
byłam dzisiaj na USG i jest synek na 1oo % wazy 920 g (+-135g) i wszystko jest ok a bałam się ze będzie niedożywiony przez tą moją dietę
chyba nie mogę jajka łączyć z serkiem wiejskim jutro wracam do moich tostów
byłam dzisiaj na USG i jest synek na 1oo % wazy 920 g (+-135g) i wszystko jest ok a bałam się ze będzie niedożywiony przez tą moją dietę
reklama
isia11
Zaciekawiona BB
Karenka- No wydaje mi się że chyba właśnie tak jest, że i w twoim przypadku przyczyną może być chleb, bo np teraz jak jem te bułeczki wieloziarniste to jeśli chodzi o dodatki, to jem praktycznie wszystko , i jakoś nie zauważyłam żeby po czymś konkretnie cukier się podnosił. Możesz spróbować zmienić to pieczywo, może akurat nie zaszkodzi spróbować. Ja też tak kombinowałam aż w końcu zostałam przy tych bułeczkach wieloziarnistych
agnieszka - Gratuluje w takim razie synka , czyli obydwie czekamy na chłopaczków hehe i fajne że wszystko w porządku , ja też za każdym razem panikowałam, że przez tą dietę synuś będzie niedożywiony czy coś , ale naszczęście jest w porządku bo w tej chwili ma 3.400 kg, to wcale nie jest taki niedożywiony hehe
agnieszka - Gratuluje w takim razie synka , czyli obydwie czekamy na chłopaczków hehe i fajne że wszystko w porządku , ja też za każdym razem panikowałam, że przez tą dietę synuś będzie niedożywiony czy coś , ale naszczęście jest w porządku bo w tej chwili ma 3.400 kg, to wcale nie jest taki niedożywiony hehe