reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Patrze i Ty juz na wylocie :) ja w sumie z dieta nie mialam jakichs strasznych problemow od czasu ogdy znalazlam dobry chleb. :)

Np moje wczorajsze menu:

- jajecznica z 2 jajek zapiekana z serem, szynka i pomidorami, 50 gr chleba pumpernikiel ze szpinakiem i papryka - 90
- tost (50 gr ww chleba) z szynka, serem, pomidorem i ketchupem - 86
- brzoskwinia i jogurt naturalny - 88
- zupa buraczkowa - 96
- banan (nie mierzony ale mam okolo 80)
- serek wiejski i nektarynka (tez okolo 90 zwykle mam)
- jablko
- zupa mleczna ze szklanki mleka, makaron razowy - 104
- 5 sliwek
- 50 gr chleba z wedlina i ogorkiem
- kawalek bagietki i 1/3 szklanki mleka

Takze chyba dosc sporo jem :)

reklama
ale ja krotko bylam na diecie, trafil mnie szlag i rzucilam diete w kat odkad wiem ze Malemu nic nie jest i ze cukry w normie :). najwazniejsze to to zeby glodnym nie byc :)

Witaj Joanna, ja niestety moge tylko pomarzyć o takich cukrach jak Twoje, jeszcze mi sie nie zdarzyło mnieć po posiłku poniżej 110. Muszę spróbować tego pumpernikla, chociaz nie sądzę żebym mogła go zjeść więcej niż jedną kromkę, póki co najbezpieczniejszy jest dla mnie wasa. Własnie dzisiaj na kolację zachecona tym niskosłodzonym dzemem o którym wczoraj była mowa, postanowiłam go spróbować. Zjadłam dwie deseczki (bo trudno to nazwać kromką;-)) wasy z chudym twarożkiem z dwiema łyżeczkami rzeczonego dżemui co? - 140.

*martusia* a twoje cukry są ok, że nie stosujesz diety? ja też już mam dość diety, ale jakoś staram się jak mogę dla dobra maleństwa

póki co mieszczę się w normach, ale z cukrem po 1-szym śniadaniu zazwyczaj kiepsko, przekraczam 120 :baffled: chyba za dużo jem (za każdym razem co innego - sprawdzam co mi służy), ale rano zazwyczaj jestem głodna, ciężko mi zjeść mniej bo przyzwyczajona jestem, że śniadanie musi być

dziewczyny co jecie na 1 śniadanie???

kupiłam ostatnio słonecznik prażony i orzeszki ziemne takie zwykłe (cukry ok, a można coś pochrupać czasem) :-)

Ja na sniadanie jem wszystko plus 50 gr chleba. Jajka, parowki z sokolowa, wedline, twarog, omleta, ale pilnuje aby byl chleb.

*martusia* a twoje cukry są ok, że nie stosujesz diety? ja też już mam dość diety, ale jakoś staram się jak mogę dla dobra maleństwa

póki co mieszczę się w normach, ale z cukrem po 1-szym śniadaniu zazwyczaj kiepsko, przekraczam 120 :baffled: chyba za dużo jem (za każdym razem co innego - sprawdzam co mi służy), ale rano zazwyczaj jestem głodna, ciężko mi zjeść mniej bo przyzwyczajona jestem, że śniadanie musi być

dziewczyny co jecie na 1 śniadanie???

kupiłam ostatnio słonecznik prażony i orzeszki ziemne takie zwykłe (cukry ok, a można coś pochrupać czasem) :-)

2 kromeczki wazy(albo ciemnego np słonecznikowego chlebka) do tego po plasterku wędliny albo ser żółty (o dziwo mi służy), albo twarożek na to ogórek lub pomidor i herbata.

Ja oprócz diety powinnam też dużo pić bo miałam problem z nerkami - kolka w 20 tc. Jest mi strasznie trudno ogarnąć te wszystkie zalecenia i o wszystkim pamiętać.

Zrobiłam wczoraj spagetti bo bardzo lubimy. Zjadłam niewiele a cukier 144 wrrrrrrr.Chyba makaron mi nie służy bardzo ;< . A można jest ten ciemny makaron?
Ja na sniadanie jem wszystko plus 50 gr chleba. Jajka, parowki z sokolowa, wedline, twarog, omleta, ale pilnuje aby byl chleb.

Mi pielęgniarka powiedziała żeby z chlebem nie przesadzać :crazy:

Ja jem zytni z Lubelli i mi sluzy :) Co do przerwania diety, kurcze, chyba nie mialabym odwagi. Ja przezywam jak zjem jasna bulke albo kostke czekolady...

reklama
Do góry