reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

zizi-16 a jakie średnio miałaś te cukry na czczo? Daj znac jak z tą insuliną.

Witaj kathrin_21, rzeczywiście w porównaniu z moimi to masz niskie te cukry, ale w normie,więc pewnie wszystko ok. Może być też tak że jesz za mało węglowodanów, to częsty błąd początkujących. Do wizyty jeszcze daleko,więc ja na Twoim miejscu skontrolowałabym ketony w moczu, jeśli są to znaczy że organizm głoduje - jesz za mało węglowodanów. Ale to taka moja mała uwaga, bo sama miałam z tym problem. Powodzenia:-)

reklama
Aldo, moje cukry na czczo to 99,101,104 i tak się trzymają.
Teraz muszę jeszcze mierzyć o 3 w nocy. Niestety w nocy cukier mi nie spada (powinien być mniejszy niż 70). Mam prawie taki sam jak na czczo.
Już zwiększyłam insulinę do 3 jednostek.
Podawanie insuliny nie jest skomplikowane.
Da się przeżyć.

hej kochane !!!!

Pamiętacie mnie jeszcze ojj dawno mnie nie było czasami nie mam kiedy porządnie sniadania zjeść czy obiadu a co dopiero wejsc na kompa ;P bylismy dzisiaj z małą na szczepieniu lekko nie bylo ale zniosła 3 ukłucia najgorzej było z ostatnim wazy juz 5160 ;* juz sobie czasami gaworzy usmiecha sie gdy z nia gadam mimo iz czasami nie daje spac jest taka kochana i dzisiaj gdy jej trzymalam nozki i rece gdy ja kuli i jej lezki l;ecialy to tak mi jej szkoda bylo jest taka cudowna kochana normalnie brak slow...

dacie rade wiecie ze warto nie obejrzycie sie i bedziecie tulily swoje dzieci zycze wam tego z calego serca pozdrawiam

Witam!
Chciałam się Was poradzić. Do tej pory moje cukry były zazwyczaj w normie, ale bliżej tej górnej granicy, czyli powyżej 100, a rano ok. 95, nawet 100. A dziś na czczo miałam 59, a po śniadaniu 65, aż byłam w szoku. Co to może znaczyć??? Potem zjadłam słodką drożdżówkę ze śliwkami i cukier 102.

To jeszcze ja. Jakieś szaleństwo, po tych dzisiejszych niskich wynikach, zjadłam obiad, same dozwolone rzeczy: kasza, kotlet bez panierki, ogórek z jogurtem, woda, a cukier wyszedł 179. Nie wiem co się dzieje? A najśmieszniejsze, że ostatnią wizytę w poradni miałam wczoraj, a wczoraj było jeszcze wszystko w porządku.

Ja jestem slabym ekspertem, ale widze to tak:

- zrobilas za dluga przerwe miedzy kolacja a sniadaniem albo na kolacje zjadlas za malo weglowodanow zlozonych, wiec cukier na czczo byl tak niski.
- zjadlas wiec na glodniaka (bo juz organizm z tak niskim cukrem na rezerwie jechal) sniadanie i nastapil gwaltowny wyrzut insuliny, ktory zbil Ci cukier po sniadaniu tak nisko
- zjadlas drozdzowke, ktora podniosla cukier z opoznieniem (wszelkie ciasta i ciastka tak maja - maka) i to zarzutowalo na Twoj obiad, ktory mimo, ze dozwolony zawieral jeszcze pozostalosci tej drozdzoweczki.

No to rzeczywiscie dziwna sprawa. Mi tez ostatnio cukry szaleja. Na czczo - 76, po 100 gr chleba z lososiem - 77 - cholera wie co tak nisko, 2 kromki az zjadlam. Moze przed porodem sie juz unormowalo?

Ja nie miałam takich problemów ale chciałam was zapytać, czy coś takiego może dziecko odziedziczyć od was jeżeli wy macie cukrzyce i takie problemy?

reklama
A już sądząc po Twojej aktywności WSZĘDZIE na tym forum myślałam że cukrzycę też miałaś. Czy to jakiś konkurs "napisz posta w KAŻDYM temacie"?

Do góry