reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

zizi-16 a jakie średnio miałaś te cukry na czczo? Daj znac jak z tą insuliną.

Witaj kathrin_21, rzeczywiście w porównaniu z moimi to masz niskie te cukry, ale w normie,więc pewnie wszystko ok. Może być też tak że jesz za mało węglowodanów, to częsty błąd początkujących. Do wizyty jeszcze daleko,więc ja na Twoim miejscu skontrolowałabym ketony w moczu, jeśli są to znaczy że organizm głoduje - jesz za mało węglowodanów. Ale to taka moja mała uwaga, bo sama miałam z tym problem. Powodzenia:-)

reklama
Aldo, moje cukry na czczo to 99,101,104 i tak się trzymają.
Teraz muszę jeszcze mierzyć o 3 w nocy. Niestety w nocy cukier mi nie spada (powinien być mniejszy niż 70). Mam prawie taki sam jak na czczo.
Już zwiększyłam insulinę do 3 jednostek.
Podawanie insuliny nie jest skomplikowane.
Da się przeżyć.

hej kochane !!!!

Pamiętacie mnie jeszcze ojj dawno mnie nie było czasami nie mam kiedy porządnie sniadania zjeść czy obiadu a co dopiero wejsc na kompa ;P bylismy dzisiaj z małą na szczepieniu lekko nie bylo ale zniosła 3 ukłucia najgorzej było z ostatnim wazy juz 5160 ;* juz sobie czasami gaworzy usmiecha sie gdy z nia gadam mimo iz czasami nie daje spac jest taka kochana i dzisiaj gdy jej trzymalam nozki i rece gdy ja kuli i jej lezki l;ecialy to tak mi jej szkoda bylo jest taka cudowna kochana normalnie brak slow...

dacie rade wiecie ze warto nie obejrzycie sie i bedziecie tulily swoje dzieci zycze wam tego z calego serca pozdrawiam

Witam!
Chciałam się Was poradzić. Do tej pory moje cukry były zazwyczaj w normie, ale bliżej tej górnej granicy, czyli powyżej 100, a rano ok. 95, nawet 100. A dziś na czczo miałam 59, a po śniadaniu 65, aż byłam w szoku. Co to może znaczyć??? Potem zjadłam słodką drożdżówkę ze śliwkami i cukier 102.

To jeszcze ja. Jakieś szaleństwo, po tych dzisiejszych niskich wynikach, zjadłam obiad, same dozwolone rzeczy: kasza, kotlet bez panierki, ogórek z jogurtem, woda, a cukier wyszedł 179. Nie wiem co się dzieje? A najśmieszniejsze, że ostatnią wizytę w poradni miałam wczoraj, a wczoraj było jeszcze wszystko w porządku.

Ja jestem slabym ekspertem, ale widze to tak:

- zrobilas za dluga przerwe miedzy kolacja a sniadaniem albo na kolacje zjadlas za malo weglowodanow zlozonych, wiec cukier na czczo byl tak niski.
- zjadlas wiec na glodniaka (bo juz organizm z tak niskim cukrem na rezerwie jechal) sniadanie i nastapil gwaltowny wyrzut insuliny, ktory zbil Ci cukier po sniadaniu tak nisko
- zjadlas drozdzowke, ktora podniosla cukier z opoznieniem (wszelkie ciasta i ciastka tak maja - maka) i to zarzutowalo na Twoj obiad, ktory mimo, ze dozwolony zawieral jeszcze pozostalosci tej drozdzoweczki.

No to rzeczywiscie dziwna sprawa. Mi tez ostatnio cukry szaleja. Na czczo - 76, po 100 gr chleba z lososiem - 77 - cholera wie co tak nisko, 2 kromki az zjadlam. Moze przed porodem sie juz unormowalo?

Ja nie miałam takich problemów ale chciałam was zapytać, czy coś takiego może dziecko odziedziczyć od was jeżeli wy macie cukrzyce i takie problemy?

reklama
A już sądząc po Twojej aktywności WSZĘDZIE na tym forum myślałam że cukrzycę też miałaś. Czy to jakiś konkurs "napisz posta w KAŻDYM temacie"?

Do góry