reklama
*martusia*
Fanka BB :)
dziewczyny, powiedzcie mi, czy Wy też musicie zapłacić 100 % za paski do glukometru?? to jakaś paranoja. W pierwszej ciąży 3 lata temu płaciłam 4 gr za miesiąc, a teraz wychodzi 180zł
a ja nie wiem jak to jest. ale ja dostalam recepte na paski od diabetolog z prywatnej przychodni [Promedis w Wwie] i tam byla odplatnosc 30 % zaznaczona. i tak gdyby bylo 100 % musialabym zaplacic 90zl prawie a tak zaplacilam 28 zl niecale.
W końcu się dodzwoniłam do tej poradni, o 11.05 a dzwoniłam od 8-mej
Stanęło na tym, że po prostu mogę się zjawić między 9 a 13 każdego dnia ze skierowaniem i ubezpieczeniem
Ulżyło mi
Dzięki za pomoc, więcej napisze po wizycie, może komuś się przydadzą informacje
Stanęło na tym, że po prostu mogę się zjawić między 9 a 13 każdego dnia ze skierowaniem i ubezpieczeniem
Ulżyło mi
*martusia*
W końcu się dodzwoniłam do tej poradni, o 11.05 a dzwoniłam od 8-mej
Ulżyło mi
pewnie daj znac moze sie czegos nowego naucze
Dzięki dziewczyny za wsparcie!!
Moje wyniki to:
po obciążeniu 50g glukozy: na czczo 76 po 1 godz. 168
po obciążeniu 70g glukozy: na czczo 70 po 1 godz. 155 po 2 godz. 141
między jednym a drugim badaniem ginekolog kazał mi nie jeść w ogóle węglowodanów a to błąd jak się później okazało u diabetolog bo pojawiły mi się przez to ciała ketonowe w moczu 4,00 m mol/l
Teraz tych ciał ketonowych nie potrafię się pozbyć, we wtorek zaniosę mocz do badania i zobaczymy.
Dziewczyny - martusia i bojąca pisałyście, że wyślecie mi coś na maila ale nic nie otrzymałam.
Moje wyniki to:
po obciążeniu 50g glukozy: na czczo 76 po 1 godz. 168
po obciążeniu 70g glukozy: na czczo 70 po 1 godz. 155 po 2 godz. 141
między jednym a drugim badaniem ginekolog kazał mi nie jeść w ogóle węglowodanów a to błąd jak się później okazało u diabetolog bo pojawiły mi się przez to ciała ketonowe w moczu 4,00 m mol/l
Teraz tych ciał ketonowych nie potrafię się pozbyć, we wtorek zaniosę mocz do badania i zobaczymy.
Dziewczyny - martusia i bojąca pisałyście, że wyślecie mi coś na maila ale nic nie otrzymałam.
bojąca
let nie wyslałam ponieważ coś mim się poczta zablokowała i nie mogę w ogóle na nią wejść jeżeli ci będzie pasowało to będę ci pisala tu na forum przykladową dietę 19WW (ok. 2000kalori) tylko napisz czy ci to pasuje chyba, że moja poczta zadziała
beata26
szczęśliwa mamusia :)
bojąca napisz tu na forum jeśli to nie problem, to i mi się przyda :-)
bojąca to proszę napisz na forum, już teraz będę zaglądać na forum codziennie i wcześniej niestety nie miałam możliwości.
ja zupełnie nie potrafię tego jakoś opanować po śniadaniu miałam 126 a po obiedzie 70, ja już nie wiem jak mam jeść :/
ale dzisiaj odebrałam wyniki z moczu i na szczęście pozbyłam się tych nieszczęsnych ciał ketonowych
ja zupełnie nie potrafię tego jakoś opanować po śniadaniu miałam 126 a po obiedzie 70, ja już nie wiem jak mam jeść :/
ale dzisiaj odebrałam wyniki z moczu i na szczęście pozbyłam się tych nieszczęsnych ciał ketonowych
reklama
*martusia*
bojąca to proszę napisz na forum, już teraz będę zaglądać na forum codziennie i wcześniej niestety nie miałam możliwości.
Let ja zaczelam to pisac wszystko ale jest tego sporo i przestalam po pewnym czasie, ale jesli nadal chcesz jutro dokoncze i Ci wysle na bank.
a ja jutro do Centrum Diabetologii ide sie zapisac. cukry mam ladne-diabetolog mnie dzis pochwalila