reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Cześc,
dostałam skierowanie do diabetologa w Olsztynie, czy któraś z Was była, możecie mi powiedzieć o co pyta, jak się przygotować??
Po wypiciu glukozy po 2 godz. wyszedł mi cukier 166:baffled: pomimo diety:nerd:

wez te wyniki i moze wyniki ostatniego badania moczu. a diabetolog bedzie Cie pytala czy ktos w rodzinie choruje na cukrzyce i nie pamietam co jeszcze. dostaniesz broszurki do poczytania, przykladowe diety do stosowania i glukometr do mierzenia cukru po posilkach.

co do wynikow: ja mialam po 2h 160. i to nie chodzi o to czy jesz slodkie czy nie, tylko o prace Twojej trzustki, ktora troszke sobie nie radzi. nic strasznego nie martw sie o Dziecia skorzystacie oboje :).

a kiedy wizyta? dostalas sie na NFZ?

reklama
Dostałam skierowanie od mojej pani gin. Ona też mówi, że mogą mnie na dzień zostawić w szpitalu, bo to poradnia przy szpitalu wojewódzkim:baffled:
Jutro będę próbować się dodzwonić.

Dostałam skierowanie od mojej pani gin. Ona też mówi, że mogą mnie na dzień zostawić w szpitalu, bo to poradnia przy szpitalu wojewódzkim:baffled:
Jutro będę próbować się dodzwonić.

ano moga ale nie musza. jak zostawia to bedziesz badana przez cala dobe pod wzgledem poziomu cukru po posilkach no i Twoja mala tez obejrza.

Zizi_16 jetses z olsztyna ja jestem z okolic chodzilam do tej poradni w ciazy spokojnie na pewno dadza diete bedziesz mierzyla cukier i chodzila na kontrole takze bedzie dobrze do szpitala raczej nie wysla ;) do nas dzisiaj 2 raz pzychodzi polozna mala hmm w nocy roznie dni prawie cale przesypia wczoraj zaliczylismy pierwszy spacerek w ogrodzie ale spala potem ;)

dziewczyny 3mam za was kciuki niektorym juz tak malo zostalo trzeba byc silnym i same widzicie mimo iz czasami grzeszylam i jadlam slodkie w diecie cukry mialam ok mala zdrowa mi cukrzyca minela takze dla maluiszkow wszystko

Asiek, ja mam 180km do Olsztyna:baffled:
Dzisiaj próbowałam się do nich dodzwonić , ale nikt nie odbierał. Czy możesz mi napisać jak rejestrowałaś się do nich, to telefonicznie??

tak dzwonilam tutaj 89 538 63 86 o cholerka to niezle masz tych km ja mam do olsztyna 35 km wiem ze jak dzwonilam to kazali przyjsc ze skierowaniem i waznym ubezpieczeniem mam nadzieje ze sie dodzwonisz ;)

Zaraz coś mnie trafi:angry: a nie mogę się denerwować:no:

Asiek dziękuje Ci ,że odpowiadasz na moje posty i proszę cię jeszcze o jedną odpowiedz.
Od rana próbuje się dodzwonić do tej poradni i nikt tam nie odbiera. O której Ty dzwoniłaś do nich??

Dziwne ja dzwoniłam rano chyba albo jakoś tak popoludniu jak od lekarza wróciłam bo dał mi namiary poradnia diabetologiczna, - adres: ul. Żołnierska 18 10-561 Olsztyn tu masz dwa numery próbuj na nie dzwonic moze łaskawie ktos odbierze w końcu !!! a jak nie to jedz do nich zarejestruj sie wez ubezpieczenie i na pewno przyjma cie tego samego dnia będą musieli ;/

reklama
beata weż zaświadczenie z poradni o cukrzycy ciążowej i idź do z nim do lekarza rodzinnego ja tak zrobilam i lacę ok. 4 zł za 50 pasków

Do góry