reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Cześc,
dostałam skierowanie do diabetologa w Olsztynie, czy któraś z Was była, możecie mi powiedzieć o co pyta, jak się przygotować??
Po wypiciu glukozy po 2 godz. wyszedł mi cukier 166:baffled: pomimo diety:nerd:

wez te wyniki i moze wyniki ostatniego badania moczu. a diabetolog bedzie Cie pytala czy ktos w rodzinie choruje na cukrzyce i nie pamietam co jeszcze. dostaniesz broszurki do poczytania, przykladowe diety do stosowania i glukometr do mierzenia cukru po posilkach.

co do wynikow: ja mialam po 2h 160. i to nie chodzi o to czy jesz slodkie czy nie, tylko o prace Twojej trzustki, ktora troszke sobie nie radzi. nic strasznego nie martw sie o Dziecia skorzystacie oboje :).

a kiedy wizyta? dostalas sie na NFZ?

reklama
Dostałam skierowanie od mojej pani gin. Ona też mówi, że mogą mnie na dzień zostawić w szpitalu, bo to poradnia przy szpitalu wojewódzkim:baffled:
Jutro będę próbować się dodzwonić.

Dostałam skierowanie od mojej pani gin. Ona też mówi, że mogą mnie na dzień zostawić w szpitalu, bo to poradnia przy szpitalu wojewódzkim:baffled:
Jutro będę próbować się dodzwonić.

ano moga ale nie musza. jak zostawia to bedziesz badana przez cala dobe pod wzgledem poziomu cukru po posilkach no i Twoja mala tez obejrza.

Zizi_16 jetses z olsztyna ja jestem z okolic chodzilam do tej poradni w ciazy spokojnie na pewno dadza diete bedziesz mierzyla cukier i chodzila na kontrole takze bedzie dobrze do szpitala raczej nie wysla ;) do nas dzisiaj 2 raz pzychodzi polozna mala hmm w nocy roznie dni prawie cale przesypia wczoraj zaliczylismy pierwszy spacerek w ogrodzie ale spala potem ;)

dziewczyny 3mam za was kciuki niektorym juz tak malo zostalo trzeba byc silnym i same widzicie mimo iz czasami grzeszylam i jadlam slodkie w diecie cukry mialam ok mala zdrowa mi cukrzyca minela takze dla maluiszkow wszystko

Asiek, ja mam 180km do Olsztyna:baffled:
Dzisiaj próbowałam się do nich dodzwonić , ale nikt nie odbierał. Czy możesz mi napisać jak rejestrowałaś się do nich, to telefonicznie??

tak dzwonilam tutaj 89 538 63 86 o cholerka to niezle masz tych km ja mam do olsztyna 35 km wiem ze jak dzwonilam to kazali przyjsc ze skierowaniem i waznym ubezpieczeniem mam nadzieje ze sie dodzwonisz ;)

Zaraz coś mnie trafi:angry: a nie mogę się denerwować:no:

Asiek dziękuje Ci ,że odpowiadasz na moje posty i proszę cię jeszcze o jedną odpowiedz.
Od rana próbuje się dodzwonić do tej poradni i nikt tam nie odbiera. O której Ty dzwoniłaś do nich??

Dziwne ja dzwoniłam rano chyba albo jakoś tak popoludniu jak od lekarza wróciłam bo dał mi namiary poradnia diabetologiczna, - adres: ul. Żołnierska 18 10-561 Olsztyn tu masz dwa numery próbuj na nie dzwonic moze łaskawie ktos odbierze w końcu !!! a jak nie to jedz do nich zarejestruj sie wez ubezpieczenie i na pewno przyjma cie tego samego dnia będą musieli ;/

reklama
beata weż zaświadczenie z poradni o cukrzycy ciążowej i idź do z nim do lekarza rodzinnego ja tak zrobilam i lacę ok. 4 zł za 50 pasków

Do góry