reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

misia45, każdy mówi co innego, mnie lekarka mówiła, żeby rano w ogóle nabiału nie jeść, dopiero od 2 śniadania.
Byłam dzisiaj na wizycie, cukier od kilku dni mi nie skacze, więc wszystko zostaje jak było, 6 j. do śniadania i 2 j. do kolacji.

reklama
bylam dzis na wizycie no i sie dowiedzialam nowej rzeczy. w moich broszurkach i tych z zestawami do jedzenia sa podane normy do 140 w 1h po jedzeniu a tymczasem diabetolog mowi ze 120. Wy tez tak mialyscie mowione? bo juz sie troche skolowalam i nie wiem.

poki co dieta dalej, cukry ok, wizyta za 2 tyg i bez insuliny :).

Witam porannie :-) u mnie cukier od jakiegos czasu w normie byłam pare dni temu u mojej diabetolog i robiła mi znowu HbA1c i wyszło mi 4,8 % a ostatnio jak mi robiła miałam 5,5....powiedziała tez ze jak nic sie nie zmieni to bez insuiny sie obejdzie:tak:

Asiek gratulacje:-):-):-) ma pytanko a jak dzidzia po cukrzycy ....

Martusia słuchaj diabetolog a nie tego co wyczytasz .....

Witam porannie :-) u mnie cukier od jakiegos czasu w normie byłam pare dni temu u mojej diabetolog i robiła mi znowu HbA1c i wyszło mi 4,8 % a ostatnio jak mi robiła miałam 5,5....powiedziała tez ze jak nic sie nie zmieni to bez insuiny sie obejdzie:tak:

Asiek gratulacje:-):-):-) ma pytanko a jak dzidzia po cukrzycy ....

Martusia słuchaj diabetolog a nie tego co wyczytasz .....

ale to bylo w broszurce takiej co dostalam wlasnie od niej. wiec myslalam ze skoro tam sa podane takie normy to widocznie takie obowiazuja. a okazalo sie ze nie zostaly naniesione poprawki. poza tym stosuje sie do jej zalecen.

martusia norma jest do 120 w 2 h po posiłku. Mi w poradni tak kazali mierzyć cukier, 2 h po posiłku i max 120 , 140 to w godzinę po.

Teraz jestem w drugiej ciąży i sytuacja się powtarza niestety, znów mam cukrzycę, choć wiedziałam, że tak będzie to i tak jestem zła. Ale nic to, oby sama dieta wystarczyła. Na razie mierzę cukier i jest ok :-)

Witam , jestem tu prawie nowa, pisałam kiedyś kilka postów na początku ciąży z córą.
Za 10 dni będę mieć cesarkę, ale dopiero teraz, pod koniec wyszło że mam cukrzycę. Na diecie jestem od wczoraj popołudnia, i po sprawdzaniu cukru po godzinie, mam dalej cukier wysoki.Nie wiem ile to jest na polskie normy, ale tutaj godz. po jedzeniu mam mieć mniej niż 7.5, a miewam i 10. Czy to się wyreguluje, i tak jest tylko na początku diety, czy coś robię nie tak? Trzymam się diety, liczę węglowodany i powinno być ok.

reklama
Cześc,
dostałam skierowanie do diabetologa w Olsztynie, czy któraś z Was była, możecie mi powiedzieć o co pyta, jak się przygotować??
Po wypiciu glukozy po 2 godz. wyszedł mi cukier 166:baffled: pomimo diety:nerd:

Do góry