reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Agorana - ja też po kebabie mam cukry ok. tylko jak się czegoś najem takiego normalnego np. Chleb razowy z wędliną, albo serkiem białym to cukier szaleje. Nawet po szklance koktajlu z mleka i banana mam wszystko w normie. Na razie zapycham się sałatkami kalafiorem i ziemniakami i jest ok.

Dziewczyny nie martwcie się wagą waszych dzieciaczków, ja swojego pierwszego synka urodziłam z wagą 4440, siłami natury, w trzy godzinki, i nawet mi w Matce Polce USG nie zrobili, żeby sprawdzić np. ułożenie płodu, a juz nie mówię o wadze bo po co. Stąd podejrzenie że w pierwszej ciąży też miałam cukrzycę choć mój ówczesny lekarz nawet nie pokwapił się żeby zrobić mi test glukozą Dopiero teraz po czasie czytając wasze obawy rozumiem ile miałam szczęścia.

Nikuś - ja insuliny teraz nie biorę a w 33tyg. mój mały waży 2500, więc jeśli moja dotychczasowa dieta nie zadziała, to szykuje mi się kolejny wielkoludzik:-):-):-)

reklama
Czesc slodziaki.
Ja dzis wlasnie wyszlam ze szpitala, cukry mi tak unormowali ze nad czczo mialam 72 a po kolacji ( zawsze 3 kromiki chleba bialego....i to ma byc dieta..to mialam max 130),pomine juz fakt ze dawali nam zupe mleczna itp.bedac w szputalu takie wspaniale byly posilki ze nabawilam sie ketonow w moczu..wczesniej nigdy ich nie mialam..ale byly tylko przez 3 dni bo sie ich szybko pozbylam ( wypijajac prawie 4 litry wody i zjadajac ostatni posilek po 23 i ketony przeszly, a ten posilek to byly 2 kromi ciemnego chleba i wedlina)..podczas tego pobytu czyli 4 dni zdarzylam schudnac 800g...wiec juz sama nie wiem co z ta cukrzyca....

Witajcie. U mnie jakoś leci. Nie jest może super idealnie, bo raz dziennie skoczy mi cukier np na 135, ale tak to na czczo nie przekraczam, a po posiłkach mam tak ponad 100. Nie wiem jak będzie dalej, ale na razie wydaje mi się, że insulina nie była by konieczna, no ale jeszcze wszystko może się zmienić.

Witajcie. U mnie jakoś leci. Nie jest może super idealnie, bo raz dziennie skoczy mi cukier np na 135, ale tak to na czczo nie przekraczam, a po posiłkach mam tak ponad 100. Nie wiem jak będzie dalej, ale na razie wydaje mi się, że insulina nie była by konieczna, no ale jeszcze wszystko może się zmienić.
Witaj na tym poziomie ciąży też byłam tylko na diecie,ale im większa ciąża tym zapotrzebowanie na insulinę wzrasta.Z doświadczenia wiem że jeślo na czczo oscyluje powyżej 90 to nie obędzie się w przyszłości bez insuliny.

Junior ma 3100 !

nikuśka ,ty na insulinie to ci spiączka cukrzycowa nie grozi .pozostałe dziewczyny pousypiały bo żywego ducha na tym forum nie ma.
JUNIOR MA 3100 -WYDAJE MI SIĘ,ŻE NIE JEST ŻLE I WAGA OK.Z RESZTĄ JA BYM SIĘ NIE SUGEROWAŁA USG. MÓJ GIN MÓWIŁ,ŻE NA USG KOŚCI MOŻNA POMIERZYC A TKANKĘ TŁUSZCZOWĄ TO TYLKO NA OKO.
JUNIOR-CZY TY MASZ JUZ JAKIEŚ IMIĘ?

reklama
monika1977 no ja raczej nocnym markiem jestem, imię mamy -Dominik raczej na 95% cały czas próbuje przekonać męża na Remigiusza ale cyba się nie uda, a do brzuszka tak przylgnęło to Junior że szok ,aż się boję że do synka będę Juniorku gadać:)
dziś cukier rano 95 -szał ciał dla mnie przy 15j insuliny...oj oj jak mi ta cukrzyca zostanie:szok:

Do góry