reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

nikuś to dużego masz juniorka, moja mała w 35 ważyła ok 2100-2300 mam nadzieję że do porodu dobije do 2900 chociaż. A u mnie cukry na czczo zawsze pon 90, raz 90 było, a po posiłkach to ja już nic nie rozumiem, po kolacji 2 kromki razowca z serem albo wedlinka zero ruchu i 88, a po sniadaniu ten sam zestaw i spacer a cukier 120:baffled: pon normy ale mimo wszystko jakby nie bylo spacerku to bym przekroczyła. Teraz ide poodkurzać mieszkanko bo trzeba spalić sniadanie:-D a trochę się boję już coś podnosic i przeciążac się bo to 37 tydz a brzuch mi opadł:szok:

reklama
beata26 no Junior spory, doktor mói ,że to przez cukrzyce ja mam dość silną, Ty mnie nawet nie denerwuj z tymi swoimi cukrami u mnie wynik po posilku z insulina120 to już rewelacja!!!

beata26 no Junior spory, doktor mói ,że to przez cukrzyce ja mam dość silną, Ty mnie nawet nie denerwuj z tymi swoimi cukrami u mnie wynik po posilku z insulina120 to już rewelacja!!!

nikus zmien glukometr bo ja na tym optimum to bym była od 17 tygodnia na insulinie.mam acu checca i sprawdzałam go często z pomiarami z laboratorium. jest ok,wyniki praktycznie pokrywały się z laboratoryjnymi.

monika no kupiłam właśnie accu checka tylko mi coś z wysyłką sciemniają ale juz mam mieć na dniach, żaluje że wczesniej nie zrobiłam tego ale przez te szpitale jakoś nie miałam głowy.Ale będą jaja jak na nim zacznę mierzyć i trzeba będzie obcinać jednostki insulinki...ale w sumie przynajmniej będę miala komfort psychiczny,że moje wczesniejsze przekroczenia być może nimi nie będą, tyle dobrego,że insulina nie przechodzi przez łożysko.

ale pustki:) wszystkie sie opalaja a ja lezakuje w domciu:( cukier znow 150 po oiadku, dalam 1j insuliny na korektę, jutro już accu check -nie moge sie doczekać, chyba walnę te xido o ścianę...

Witajcie. Zauważyłam już drugi raz coś dziwnego, mianowicie jak mierzyłam cukier i wyszedł mi duży to zmieniłam pasek do glukometru i powtórzyłam badanie tylko z innego palca i wynik był o 43 niższy. czy to znaczy, że glukometr jest zepsuty? Bo nie wiem co o tym myśleć

pierwsze pomiary accu checkiem:)

przed obiadkiem :
xido: 98
accu: 86

po obiadku
xido: 136
accu: 115 :)

i co wy na to?
Mam nadzieję,że do accu już nie musze nic dodawać, przemnażać itp itd
mam nowy accu check active

no to niezła różnica. czyli glukometr glukometrowi nie równy. a jaka niesprawiedliwość, bo człowiek niepotrzebnie się denerwuje a okazuje się wyniki mogły byc ok. Ja ostatnio musialam już zwiekszyc insuline do sniadania bo mi 16j nie starczalo, a jem co zawsze,aż mnie kusi żeby też sobie zamówić, bo ja mam optium omega.

reklama
ja mam horizon (jakis staroć ale ponoc dobry, ze szpitala wypozyczony) i contour ts. ten drugi zawyza o ok 20 jedn poniewaz bierze pod uwagę hematokryt, a jak wiadomo w ciazy jest on nizszy wiec zawyza bo wyrownuje do jakiegos tam poziomu. nie uzywam go teraz zaczne dopiero po porodzie.

Do góry