EwelinaK26
Fanka BB :)
Cześć Wam cukiereczki OJJJ trzy miesiące mnie tu nie było tyle nowych niców. KUDI 81 ja mierzyłam cukier godzinę po posiłku i musiałbyć nie wyższy od 120 jak miałam około 140 dołożyli mi insulinę rodziłam naturalnie w szpitalu gdzie nie mają pojęcia o kobietach z cukrzycą ale po narodzeniu Szymonka poród bez komplikacji podali mu glukozę bo miał za mało cukru i dwie godz był pod tą glukozą. Mój Szymek ma wadę serca niestety ma dwupłatkową zastawkę aortową kardiolog mówi że to nie od cukrzycy ciążowej ale ja pewna nie jestem zobaczymy modlę się każdego dnia o zdrowie dla Szymka i boję się bardzo o niego w poniedziałek jedziemy na usg zobaczymy czy nic się nie zmieniło oby było ok trzymajcie kciuki. I tak z innej beczki kochane po porodzie nie robiłam jeszcze badań na krzywą cukrową a powinnam wiem mierzyłam sobie glukometrem i był ok a powiedzcie mi czy tak samo robią pomiar cukru jak w ciąży najpierw na czczo potem picie glukozy i mierza pogodzinie i po dwóch godz ja tak miałam w ciąży a teraz jak się robi to badanie??? Bo u nas w labolatorium mojemu tacie robili pomiar pobrali na czczo kazali iść coś zjeść i po godz przyjść na pomiar coś dziwne nie??? Jak wy miałyście???