reklama
ninotchka
Początkująca w BB
labelo :-) gratuluję z całego serca i witam Wiktorię po tej stronie brzuszka
cieszcie się sobą!
pamka Wam również serdeczne gratulacje i buziaki dla synka :-)
u nas już 30 tc, córcia ma już 1545g, cukry póki się trzymają, ze dwa razy tylko przekroczyłam normę ale przyznaję, że pojadłam wtedy
i witam nowe słodkie mamusie!
cieszcie się sobą!
pamka Wam również serdeczne gratulacje i buziaki dla synka :-)
u nas już 30 tc, córcia ma już 1545g, cukry póki się trzymają, ze dwa razy tylko przekroczyłam normę ale przyznaję, że pojadłam wtedy
i witam nowe słodkie mamusie!
Madziara78
Pełnoetatowa mama :)
Labelo gratulacje!!! Najważniejsze że macie to za soba, że maleństwo jest zdrowe i możecie być w domku razem!!!!
O koszmarach porodu szybciutko zapomnisz...;-)
O koszmarach porodu szybciutko zapomnisz...;-)
Dziewczyny a pytałyście się może swoich lekarzy czy przy cukrzycy nie jest lepiej dla maleństwa i dla nas od razu zrobić cc. Z tego co czytam, to przeważnie sąkomplikacje przy narodzinach maluszka, gdy towarzyszy nam cukrzyca, no ibardzo często i tak kończy się cc albo kleszczami co nie jest fajne dla dzidzi ani dla nas.
A jak radzicie sobie ze skokami cukru, dziś zjadłam na śniadanie to samo co wczoraj a cukier dużo większy. Nie wiem co robić aby było w normie.
A jak radzicie sobie ze skokami cukru, dziś zjadłam na śniadanie to samo co wczoraj a cukier dużo większy. Nie wiem co robić aby było w normie.
hejka nie było mnie tu jakiś czas w czwartek byłam u lakarza ale nie przyjmował ;/;/;/ także ide teraz w czwartek bo u mnie na wsi tylko w czwartki przyjmuje dam wam znać co i jak ogółem czuję się dobrze przez 3 dni byłam nie do życia w nocy nie spałam ósemka mi chyba sie przebija tragedia mówię wam ;/
mam nadzieję że wrócę w czwartek z dobrymi informacjami ehh przed wizytą w środe chyba ruszę na zakupy
i już 30 tydzień mi stuknął ale jestem happy mówię wam
mam nadzieję że wrócę w czwartek z dobrymi informacjami ehh przed wizytą w środe chyba ruszę na zakupy
i już 30 tydzień mi stuknął ale jestem happy mówię wam
Kudi81 Ja jezdzilma tam raz w miesiacu tylko na kontrole bo tam jest poradnia diabetologiczna ..nie mieszkam w Bydgoszczy ale w moim miescie dopiero powstala poradnia jak juz urodzilam bo szpital byl w rozbudowie ...ale nie rodzilam tam ten szpital baaardzo zaniedbany stray obskorny .diabetolodzy sa rygorystyczni ale to dobrze z jednej strony mobilizuja do trzymania dyzsypliny dietowej ..ja bylam tylko na diecie do konca ciazy ale rodzilam w Grudziadzu tu gdzie mieszkam ... i mialam cc ale to dlatego bo chcialam .. na biziela klada tydzien przed terminem kobiety cukrzycowe .....
ania_kropla
Fanka BB :)
witam, dawno mnie nie tu było,
labelo serdeczne gratulacje,
Kudi81 cukrzyca nie jest wskazaniem do cięcia, ewentualnie duża waga dziecka, ja rodziłam naturalnie, obyło się bez komplikacji, a moimi cukrami nikt się nie przejmował, sama sobie zmierzyłam z ciekawości, bo jakaś trzęsawka mnie dopadła,
ja od kilku dni mam problem z karmieniem, tzn. mała mi się drze i cyca nie chce do buzi wziąć, na szczęście nie zawsze tak się dzieje i coś tam jednak je, trochę mnie to denerwuje, ale to dlatego, że przez ostatnie dwa mce nie miałam z nią żadnych problemów i się rozleniwiłam,
pozdrawiam i dobrych cukrów życzę!!!!
labelo serdeczne gratulacje,
Kudi81 cukrzyca nie jest wskazaniem do cięcia, ewentualnie duża waga dziecka, ja rodziłam naturalnie, obyło się bez komplikacji, a moimi cukrami nikt się nie przejmował, sama sobie zmierzyłam z ciekawości, bo jakaś trzęsawka mnie dopadła,
ja od kilku dni mam problem z karmieniem, tzn. mała mi się drze i cyca nie chce do buzi wziąć, na szczęście nie zawsze tak się dzieje i coś tam jednak je, trochę mnie to denerwuje, ale to dlatego, że przez ostatnie dwa mce nie miałam z nią żadnych problemów i się rozleniwiłam,
pozdrawiam i dobrych cukrów życzę!!!!
dziewczyny muszę się z Wami tym podzielić, bo może chociaż jednej z Was pomogę moimi "odkryciami". Od paru dni miałam problem z cukrem po śniadaniu i kolacji, zastanawiałam się jak to zmienić i tak zauważyłam, że po zmianie pieczywa na żytnio razowy 100 % (oczywiście w dawkach wskazanych przez diabetologa ) i basenie (20 min spokojnego pływania) po obiecie cukier po kolacji 85 a był zawsze w okolicach 140 ) jestem mega szczęśliwa )
zachęcam do kombinowania z dietką i dzielenie się spostrzeżeniami
Agula8888 dzięki za odpowiedz. A czy cc miałaś przy całkowitym znieczuleniu czy tylko zewnątrzoponowe no i jak się czułaś po cc, polecasz? a co opinii o szpitalu to niestety się z Tobą zgadzam, ale jak dojdzie mi insulina (oby nie) to będę skazana na ten szpital ;(
a jak wam lekarz kazał mierzyć cukier 1 czy 2 godz. po posiłku ?? ja mam wskazanie po godzinie ale powiedziano mi również że norma po godz. to do 120, a znalazłam wytyczne Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego, gdzie piszą,że norma po godz. do 140. Nie wiem co o tym myśleć. Zastanawiam się czy nie iść do innej poradni diabetologicznej tylko nie wiem czy tak można wykorzystywać NFZ orientujecie się może?
zachęcam do kombinowania z dietką i dzielenie się spostrzeżeniami
Agula8888 dzięki za odpowiedz. A czy cc miałaś przy całkowitym znieczuleniu czy tylko zewnątrzoponowe no i jak się czułaś po cc, polecasz? a co opinii o szpitalu to niestety się z Tobą zgadzam, ale jak dojdzie mi insulina (oby nie) to będę skazana na ten szpital ;(
a jak wam lekarz kazał mierzyć cukier 1 czy 2 godz. po posiłku ?? ja mam wskazanie po godzinie ale powiedziano mi również że norma po godz. to do 120, a znalazłam wytyczne Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego, gdzie piszą,że norma po godz. do 140. Nie wiem co o tym myśleć. Zastanawiam się czy nie iść do innej poradni diabetologicznej tylko nie wiem czy tak można wykorzystywać NFZ orientujecie się może?
reklama
ninotchka
Początkująca w BB
mi diabetelog napisała, że po 1 godz norma do 140, po 2 godz do 120a jak wam lekarz kazał mierzyć cukier 1 czy 2 godz. po posiłku ?? ja mam wskazanie po godzinie ale powiedziano mi również że norma po godz. to do 120, a znalazłam wytyczne Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego, gdzie piszą,że norma po godz. do 140.