reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

labelo- bardzo, bardzo się cieszę, że z Wami wszystko dobrze!!! Tak trzymać już do końca!!!
azile29- a jaki masz glukometr??? Może spróbuj jeszcze gdzie indziej, może w innej aptece mają jeszcze zapas, albo korzystają z innej hurtowni, gdzie jeszcze mają potrzebne paski...Ale swoją drogą to wkurzające, wiem jak było przez moment jak wycofali refundację na accu- chek active- masakra. A jak Twoje cukry? Unormowało się coś?

reklama
Witajcie, przyjmiecie jeszcze jedną mamuśkę? ;-)

Ja też już drugą ciążę jestem z cukrzycą -w tej ciąży jest ze mną od początku... tak naprawdę to po cukrach można było zorientować się że w ciąży jestem - zanim testy to potwierdziły...:-D

Tym razem jestem na samej diecie, w poprzedniej ciąży też miałam insulinę krótko i długodziałającą... ;-) dało się przeżyć... choć mam nadzieję że tą ciążę na samej diecie uda się przetrzymać...

Pozdrawiam wszystkie i życzę unormowanych cukrów ;-)

smutnamamuśka- mam glukometr taki Moja Cukrzyca org (MojaCukrzyca.org) - Glukometry: Glukometr GLUCOCARD 01– mini plus. Już sprawdziłam dziś całe swoje miasto. Poruszyłam znajomości sprawdzono wszystkie hurtownie. Paski będą w Polsce na koniec maja.
Nawet w Warszawie mi sprawdzano te paski. Dowiedziałam się że lepiej zmienić glukometr.
Nawet mam już zapewniony inny, za darmo , tylko nie wiem czy diabetolog paski mi do niego będzie chciała wypisać?
A co do cukrów to poprawa jest, tylko nadal delikatnie powyżej normy.
Madziara78- witaj!!!! Zapraszamy cie tutaj serdecznie.

Azile- mam ten sam glukometr i pasków dostac do niego też nie mogę, ale w jednej aptece kupiłam ostatnie 2 szt więc na jakiś czas jestem OK.
Wiedziałam, że jest problem z paskami ale do końca maja na 2 opakowaniach nie pojadę... Koszmar.
Dostałam co prawda w aptece inny glukometr ale jakoś nie jestem przekonana bo wyniki mi wychodzą inne niż na glucocardzie- pierwszy miałam o 40 różny!!
Reszta była w miarę...

Pamka_ a jaki dostałaś. Bo ja mam dostać taki Glukometr OneTouch®SelectMini™ | glukometry tylko receptę na paski mam przynieść.
A mam u teściowej glukometr, tylko nie pamiętam jakiej firmy, jakiś starszy to u niej zaniża o 20 przy każdym badaniu. Albo mój zawyża:(.
Nie łapie się w tym.
Dziś robie eksperyment na 2 śniadanie zjem 1 kromkę chleba i zbadam sie, bo ciągle mam wrażenie ze insulina to na mnie nie działa. Ciekawa jestem wyniku:)

jejku,ale zgrzeszyłam dziś:(
normalnie napad na słodycze miałam, zjadłam cala czekoladę:(, ja nie mogę, aż się boje dotknąć glukometru:(.
10 tygodni wytrwałam -zero słodyczy, a dziś tak się złamałam:(.

Labelo może Cie zaskoczy cukier, pij dużo wody lub innych niesłodkich napojów i po godzinie sprawdz.
Ja miałam taka akcję w święta, w drugi dzień byłam na chrzcinach i objadłam się za 4 osoby :szok:, łącznie z tortem i lodami a cukier miałam poniżej 120 :tak:

Azile-mnie dali Glukometr Glucosense® pro - System monitorujący stężenie glukozy we krwi | Glukometry, nakłuwacze, lancety, płyny i testy ale jak mówiłam, zaniża albo mój stary zawyża. W sumie to jestem już z tym skołowana:eek:

reklama
Labelo- ja dziś też upadłam pół czekolady zjadłam . Ale u mnie cukier niestety skoczył do 160:(.
No nic mamy słabości, jesteśmy ludźmi. A tobie można zazdrościć , że ci nie skoczył cukier:)
Ja sie pocieszam tylko tym , że to już końcówka.

Do góry