reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

labelo- bardzo, bardzo się cieszę, że z Wami wszystko dobrze!!! Tak trzymać już do końca!!!
azile29- a jaki masz glukometr??? Może spróbuj jeszcze gdzie indziej, może w innej aptece mają jeszcze zapas, albo korzystają z innej hurtowni, gdzie jeszcze mają potrzebne paski...Ale swoją drogą to wkurzające, wiem jak było przez moment jak wycofali refundację na accu- chek active- masakra. A jak Twoje cukry? Unormowało się coś?

reklama
Witajcie, przyjmiecie jeszcze jedną mamuśkę? ;-)

Ja też już drugą ciążę jestem z cukrzycą -w tej ciąży jest ze mną od początku... tak naprawdę to po cukrach można było zorientować się że w ciąży jestem - zanim testy to potwierdziły...:-D

Tym razem jestem na samej diecie, w poprzedniej ciąży też miałam insulinę krótko i długodziałającą... ;-) dało się przeżyć... choć mam nadzieję że tą ciążę na samej diecie uda się przetrzymać...

Pozdrawiam wszystkie i życzę unormowanych cukrów ;-)

smutnamamuśka- mam glukometr taki Moja Cukrzyca org (MojaCukrzyca.org) - Glukometry: Glukometr GLUCOCARD 01– mini plus. Już sprawdziłam dziś całe swoje miasto. Poruszyłam znajomości sprawdzono wszystkie hurtownie. Paski będą w Polsce na koniec maja.
Nawet w Warszawie mi sprawdzano te paski. Dowiedziałam się że lepiej zmienić glukometr.
Nawet mam już zapewniony inny, za darmo , tylko nie wiem czy diabetolog paski mi do niego będzie chciała wypisać?
A co do cukrów to poprawa jest, tylko nadal delikatnie powyżej normy.
Madziara78- witaj!!!! Zapraszamy cie tutaj serdecznie.

Azile- mam ten sam glukometr i pasków dostac do niego też nie mogę, ale w jednej aptece kupiłam ostatnie 2 szt więc na jakiś czas jestem OK.
Wiedziałam, że jest problem z paskami ale do końca maja na 2 opakowaniach nie pojadę... Koszmar.
Dostałam co prawda w aptece inny glukometr ale jakoś nie jestem przekonana bo wyniki mi wychodzą inne niż na glucocardzie- pierwszy miałam o 40 różny!!
Reszta była w miarę...

Pamka_ a jaki dostałaś. Bo ja mam dostać taki Glukometr OneTouch®SelectMini™ | glukometry tylko receptę na paski mam przynieść.
A mam u teściowej glukometr, tylko nie pamiętam jakiej firmy, jakiś starszy to u niej zaniża o 20 przy każdym badaniu. Albo mój zawyża:(.
Nie łapie się w tym.
Dziś robie eksperyment na 2 śniadanie zjem 1 kromkę chleba i zbadam sie, bo ciągle mam wrażenie ze insulina to na mnie nie działa. Ciekawa jestem wyniku:)

jejku,ale zgrzeszyłam dziś:(
normalnie napad na słodycze miałam, zjadłam cala czekoladę:(, ja nie mogę, aż się boje dotknąć glukometru:(.
10 tygodni wytrwałam -zero słodyczy, a dziś tak się złamałam:(.

Labelo może Cie zaskoczy cukier, pij dużo wody lub innych niesłodkich napojów i po godzinie sprawdz.
Ja miałam taka akcję w święta, w drugi dzień byłam na chrzcinach i objadłam się za 4 osoby :szok:, łącznie z tortem i lodami a cukier miałam poniżej 120 :tak:

Azile-mnie dali Glukometr Glucosense® pro - System monitorujący stężenie glukozy we krwi | Glukometry, nakłuwacze, lancety, płyny i testy ale jak mówiłam, zaniża albo mój stary zawyża. W sumie to jestem już z tym skołowana:eek:

reklama
Labelo- ja dziś też upadłam pół czekolady zjadłam . Ale u mnie cukier niestety skoczył do 160:(.
No nic mamy słabości, jesteśmy ludźmi. A tobie można zazdrościć , że ci nie skoczył cukier:)
Ja sie pocieszam tylko tym , że to już końcówka.

Do góry