reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
dzień dobry
ooo matko ale sie skład pozmieniał :szok:
czy jest tutaj jeszcze ktoś kto mnie pamięta???

aaaa Maria doczytałam że tu już od dawna podwójną mamą jesteś także gratulują :-)

Cześć Dziewczyny,

Myślałam, że temat już dawno umarł i nie zaglądałam a tu proszę jaka miła niespodzianka z rana;-)
Podoczytuję troszkę i jeszcze za jakiś czas się odezwę a tymczasem MIŁEGO DNIA :-)

Witajcie. Jestem w 25 tygodniu ciaży i obciązenie 75 g glukozy na czczo wykazało 86,8 mg/dl a po 2 godz. 141,6 mg/dl. Lekarz jak to zobaczył to powiedział że wynik nie jest dobry i kazał mi iść za 2 tygodnie na kolejne kłucie na czczo, po godz. i po 2 godz. Proszę napiszcie czy to normalne, bo już zastanawiam się czy nie zmienić czegoś w żywieniu aby maluszek był zdrowy.

kudi no wyglada na to ze masz powyzej normy bo norma jest do 140 po 2 godzinach wiec ci przekroczylo ja tez nie mialam duzo ponad bo 142 i mialam diete do konca ciazy bo to juz jest cukrzyca ciazowa i nie wiem jak to jest u ciebie ale ja nie mialam dwa razy obciazenia tylko raz i od razu skierowanie do diabetologa poczekaj na drugie badanie skoro tak ciu zlecil lekarz powiem ci ze co region to inaczej ale jesli cie to uspokoi to nie jedz bialego pieczywa tylko razowe i duzo warzyw ogranicz slodycze bedzie dobrze :):):)

Hej Kochane,
wczoraj wróciłam ze szpitala, leżałam 3 dni,pojechałam na izbę, bo myślałam,ze wody mi odeszły,a tu sie okazało,ze skurczyki na ktg wyszły, regularne, a no i miałam skierowanie i tak ze względu na podejrzenie hipotrofii u Malej.
Wszystko się zakończyło dobrze, jestem w domku,czuje sie dobrze.
Wczoraj na usg byliśmy,Mala przybrała,jupi!!!!!!!!!!!, wazy 2970,tak sie ciesze, ruszyła z waga:)

reklama
labelo- to rewelacja , że mała przybiera. Oby tak dalej:). Dobrze że juz w domku jesteście.

A ja mam problem z paskami do glukometru. Nie można ich dostać. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Złość mnie bierze, ze dają glukometr a potem nie można z niego korzystać. Dowiedziałam sie , ze nei bedzie w hurtowni do końca maja. Ciekawe co na to powie diabetolog w poniedziałek.

Do góry