reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Smutnamamuśka- witaj!!!!!!!!:tak::tak::tak::-):-):-)
Labelo- tak jak pisały inne dziewczyny. Do wyniku trzeba podejść z dystansem. Nie przejmuj się na zapas , bo i cukry ci będą skakać.
A ja zaraz idę robić zastrzyk z insuliny. Dziś wyjątkowo cukry mi skaczą. Mimo , że jem to co zawsze:(

reklama
Nefii No własnie nie wiem czy zepsuty, zawsze się na nim wzorowałam ale obciążenie wyszło ok. Chciałabym mieć drugi, ale szkoda mi kupować.

Smutnamamusia
Miałam obciążenie 75gr badane po 2 godzinach i wyszło ok a przed pobraniem krwi mierzyłam glukometrem i wyszło coś ok 160. Nie wiem co mam o tym mysleć. A jak to pomyłka i będe szkodzić dziecku brakiem diety.

Agula 80 ty nie masz cukrzycy te badania sa wiarygodna tym bardziej obciazenie 75 TYlko sie cieszyc i moze nie zadreczaj sie tym glukometrem poporstu go schowaj bo nie masz cukrzycy !!!!!!!!! ..Pewnie jestes zbyt szczesliwa tym wynikiem zeby w to uwierzyc coo???? :):):):)

Niko juz spi ale przed snem mial kaszelek wiec podalam mu Pulneo ...za jakis czas zaczal znowu kaszlec i zwymiotowal mleczkiem ..za chwilke byl juz usmiechniety wiec nie wiem pewnie zwymiotowal przez kaszelek

No właśnie Agula nie dowierzam, ale chyba zrobię tak jak mówisz. Schowam a dietę nadal będe trzymać tylko nie tak rygorystycznie.

Agula80 to tylko ci pozazdrościć. :):)

Czy któraś z dziewczyn co przyjmuje insulinę mi poradzić!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dziś przed kolacja zrobiłam zastrzyk z 6 jednostek. Po 30 minutach zjadałam kromkę chleba, indyka i pomidora.
Po godzinie od posiłku wynik126. Po 2 h wynik 86. Wnioskuje że u mnie później ta insulina działa, czy tak??????????????

Dziewczyny, nie wiem, co sie dzieje, na śniadanko jem coraz mniej , a cukry coraz wyższe, dziś 170:(, nie wiem, co sie dzieje:(. To juz 36 tydzień..., a cukrzycowa dietę mam od 27 tyg i ogarnięte cukry byly zawsze.

labelo- przeczytałam właśnie że pod koniec ciąży cukry mogą tak mocno skakać i ponoć to objaw ze nie długo nastąpi rozwiązanie.
To na pocieszenie napisze , zę ja nie wyrabiam z insulina. jest gorzej niz bez niej. Dziś po insulinie standardowe śniadanie i cukier 155. po kolejnej pół godzinie 124. Musze do środy zaczekać żeby zobaczyć sie z diabetologiem.
:-:)-:)-:)-(Wykończę się:(

azile29
a gdzie czytałaś na ten temat?podrzucisz linka:).
Dzis konsultowałam z diabetologiem, mam wprowadzić zamiast chleba razowego, tylko Wase 2 kromki i obserwować....jak nie pomorze, to na oddział patologii i pewnie insulina:(

Labelo niestety linku ci teraz nie znajdę. Bo było to na jakimś forum.
A dzisiaj to ja chyba cały net przeczytałam na temat cukrzycy w ciąży.
Ja chyba bym wolała być na oddziale i żeby mi lekarze ustalili tą insulinę niż to co teraz przechodzę.

reklama
AZILE - jeśli po 2h wynik jest o tyle niższy to ja bym radziła właśnie dłużej odczekać z posiłkiem. Ja w I ciąży 1 godzinę czekałam aż. A jaką insulinę Ty bierzesz? A może warto by było porozmawiać z lekarzem o insulinie szybkodziałającej. Ja miałam w II ciąży novorapid i lepiej to wychodziło i wstrzykiwałam tuż przed jedzeniem.

AGULA - nie poszłam na obciążenie bo się pochorowałam. Muszę zadzwonić i ponownie się zapisać.

LABELO - i co lekarz powiedział? Wagą to się tak nie ma co przejmować, bo mnie przed porodem kilka razy mialam usg robione i różnice było po 500g. A dojrzałość łożyska może świadczyć o tym że do porodu już blisko.

AGULA80 - poziom cukru w krwi z żyły jest bardziej wiarygodny niż ten z krwi z palca, bo to jest krew włośniczkowa czy jakoś tak i te stężenia na ogół się różnią. Do tego glukometry też pokazują orientacyjnie.

Do góry