reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Nice Iryska ja wlasnie jestem coraz bardziej przerazona lub w szoku bo np dzis sie obudzila 4-5razy od 7!!! Obudzilam ja na kapiel ale kapiel jak narazie trwa pol minuty bo mala sie drze jak by ja z skory obdzierali. Potem miala 15min aktywnosci, cyc i znowu kima! Ciekawe jaka nocka bedzie! Moglaby tak w nocy spac jak w dzien.
Ide spac bo boje sie tej nocki;)

reklama
Maria28 to ciesz się tymi chwilami:). Dobrze ze tak śpi:)

A ja niestety na tej diecie jestem mega osłabiona. Dziś od rana mi słabo i kęci mi się w głowie. Dodam ze mam kiepską hemoglobinę i biorę żelazo. Obym dała rade te 2 miesiące jeszcze.
Dziś na sniadanie zjadłam pół bułki wrocławskiej i skok cukru od razu:( . Mam eksperymentowac z pieczywem. Pierwsza próba nie udana. :(

azile29 jedz jajka, mają i żelazo i witaminy, najlepiej z jakimiś warzywami. nie podnoszą cukru.
Zaryzykowałaś bułkę, ale bym sobie zjadła...boje sie próbować, mam chleb taki pakowany z dużą ilościa ziaren.
Wczoraj podjęłam próbę zjedzenia 3 łyżek płatków owsianych z kefirem i skończyło wynikiem ponad 150.
:dry:

Addiena słonko witaj i tu:-) ,ja właśnie zastanawiam się dlaczego musisz mierzyć po 1,5h bo w ciąży przeważnie jest po 1h. A powiedz chodzisz do diabetolog dla ciężarnych czy zwykłej?

Violka- no takie mam zalecenie ze szpitala, u nas po obciazeniu glukoza, jak wychodzi źle, to biora na oddział. Tam dodatkowe badania, konsultacja z diabetologiem i położną cukrzycowa.

widze ze kazda proboje jakos obejsc normy :) normy sa teraz niby niższe bo lekarze uznali ze w wiekszosci kobiety w ciąży mają własnie taki poziom cukru. podwyższony poziom cukru przechodzi do dziecka ktore musi swoją trzustka nadrobić to z czym nie poradziła sobie mama

Fajnie ujęłas temat, ja się własnie boję, ze dziecko bedzie duże, a organy nie rozwiniete. dlatego staram sie nie grzeszyc.

No u nas juz w miare opanowane. Od piatku w domu jestesmy

Jak duża urodzila się Twoja corcia?

A ja mam pytanie, jak często zmieniacie igielki do nakłuć? Czy mozna je potem dokupic jak paski?

Addiene - corka urodzila sie 3240g 53cm , syn dwa lata wczesniej na insulinie 3600 54cm, chyba zadna z nas nie rodzila dzieci powyzej 4kg:) wiec troche przesada z ta waga u cukrzyczek.

Addiene - corka urodzila sie 3240g 53cm , syn dwa lata wczesniej na insulinie 3600 54cm, chyba zadna z nas nie rodzila dzieci powyzej 4kg:) wiec troche przesada z ta waga u cukrzyczek.

Nie wiem, ja sie martwie...moja coreczka od poczatku na usg byla malenka jak na dany tydzień, a odkad wykryto cukrzyce, to rosnie za szybko.
Nie chce klocuszka ponad 4 kg, tym bardziej, ze to laseczka :-D
Twoje dzieciaczki fajne...takie w sam raz :)

azile29jedz jajka, mają i żelazo i witaminy, najlepiej z jakimiś warzywami. nie podnoszą cukru.
Zaryzykowałaś bułkę, ale bym sobie zjadła...boje sie próbować, mam chleb taki pakowany z dużą ilościa ziaren.
Wczoraj podjęłam próbę zjedzenia 3 łyżek płatków owsianych z kefirem i skończyło wynikiem ponad 150.
:dry:
Kocham jajka, jem 2 na sniadanie gotowane delikanie na miękko. Do tego sałatę z papryką i szczypiorkiem. Plus cos z pieczywa. czuje się po tym syta na 2 h:)
Ja próbowałam płatki owsiane( Ugotowane z jabłkiem tarkowanym), i u mnie była klapa na całęgo. A ja lubie takie płatki:(

Nie wiem, ja sie martwie...moja coreczka od poczatku na usg byla malenka jak na dany tydzień, a odkad wykryto cukrzyce, to rosnie za szybko.
Nie chce klocuszka ponad 4 kg, tym bardziej, ze to laseczka :-D
Twoje dzieciaczki fajne...takie w sam raz :)

Nie wiem jak co do tej wagi dzieci w czasie cukrzycy. Ale ja bez cukrzycy dwoje pierwszy z wagą 3700 g urodziłąm a 3 to juz waga ciężka 4200g i nike tego sie nie spodziewał. Bo według usg to miał być 3500g. A teraz wcale nie myśle o wadze, będzie jakie bedzie. :)

Dzis popijam kawę w ciągu dnai z 1/2 łyżeczki cukru. Cukier wygląda ze jest ok.
Ale wiecie że nie moge przestać mierzyć cukru częściej niż dietetyczka kazała. :( . Musze sie od tego odzwyczaić.

reklama
Do góry