reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

azile to dobrze jak masz takie wyniki po jedzeniu, a takie wyskoki się zdarzają niestety...
Ja jeszcze makaronu nie jadłam. Pamietam że w poprz. ciązy jadłam raz i miałam 176. Więc odstawiłam całkowicie. Był to makaron razowy.

reklama
Hej dziewczynki :)

I ja dołączę, bo mam cukrzyce. Pyt. podst. czy wszystkie mierzycie cukier 1h po posiłku? Ja mierze 1, 5 h po. Takie mam zalecenia.

Nefii dzięki wielkie za odpowiedz:)
Addiena witaj! Ja mierze 1 h po.

A ja się obawiam ze jednak trafie na insulinę. Co dzień mam na czczo coraz większy wynik. Dziś był 98. Zobaczymy w poniedziałek mam do diabetologa.

:-) azile, nie wiem jakie podjescie ma Twój lekarz. Ja np. w poprz. ciązy standardowo przekraczałam 90, ale zwykle nie przekraczałam 100, no może kilka razy przez kilka miesięcy do 105. I insuliny nie miałam.

Natomiast bardzo często przekraczałam normę teraźniejszą czyli 120, i wyniki miałam po posiłkach tak średnio własnie koło 120, czasem pow. 130 - i też żadnej insuliny bo była norma do 140.
Szkoda, że nas ciężarne tak rygorystycznie trzymają, tym bardziej, że i ja i wiele innych kobiet z tamtymi normami rodziły zdrowe dzieci. Nie znalazłam jeszcze nigdzie żeby ktoś miał chorą dzidzie wg tamtych norm.
Dla mnie te zminay i zaostrzenia są dziwne tym bardziej, że kobieta w ciązy ma większy apetyt i wszystko w jej organiźmie wariuje. Ale jestem uprata z tym swoim zdaniem:)

nefii- nie dziwie się ze jesteś uparta. Bo jak ci nic nie było to teraz jest ci dużo trudniej.
Ja dziś na śniadanie zjadłam pomidorki z olejem i pietruszka zielona i jeden chlebek wazy i cukier 110:).
Wiec się ciesze.:tak::tak::tak::tak:. Teraz zupę soczewicową zjem, mały talerz. A potem jabłuszko. I tak cały dzień myśle co by tu zjeść:)

;-)
O to mały miałaś cukier jak na sniadanie, a o której zwykle jesz I sniadanie? I ile masz posiłków dziennie?
Bo ja własnie wstałam, na czczo miałam 76, teraz idę jeść 2 kromeczki z wędliną drobiową, sałatę i szczypior.
Takie sniadania jem juz od ponad miesiąca. Codziennie to samo na to I sniadanie. Boje się zjeśc cos innego żeby nie było.

Zazdroszczę takiego śniadania dużego:) śniadanie jem koło 7-7.30
Teraz siadam już do 2 śniadania.
Ale mam nie patrzeć na konkretne pory posiłku, tylko jesc co 1h. (zmiana po tym jak schudłam).
Ja często jem sałatę jakąś na śniadanie do tego albo 2 jajka, albo makrele wędzona. i 1/2kromki chleba.
Mam straszne skoki cukru jak zrobię przerwę większa nić 2-3h. Potem zwykły posiłek skacze do 170

Witam
azile witaj:) ja podobnie jak ty przytyłam najpierw 6 kg a teraz kg już straciłam. czemu jesz tak często?Mi diabetolog mówiła 6 posiłków dziennie,może być więcej ale nie częściej niż co 2 godź.
Addiena słonko witaj i tu:-) ,ja właśnie zastanawiam się dlaczego musisz mierzyć po 1,5h bo w ciąży przeważnie jest po 1h. A powiedz chodzisz do diabetolog dla ciężarnych czy zwykłej?

nefiii a my się poznałyśmy wczoraj na innym forum:) AntkowaMama:-)

ViolaPop - jaki ten świat interenetowy jest mały:tak:
pewnie dawno już tu jesteś. A tam chyba bardzo krótko:)?

azile wiesz co może to i racja by częściej zjeśc , bo bardzo się męczę czekając te 2h. Oj chyba 7:00 nic bym nie przełknęła;)

reklama
Do góry