reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Nikuś ja na czczo mam max 100 a po posilku zdarzylo mi sie raz 144 lub 152 i moja gin ze to za dozo i mam isc do szpitala...boje sie aby nie wrocila do domu razem z insulina....

reklama
nadulec a ruszasz się coś po posiłku? ja staram się po kazdym cokolwiek choćby naczynia czy prysznic albo pare wymachow nogami byleby tylko cukier predko spalić. No i duzo piję bo mowią że im bardziej płynny posiłek tym szybciej cukier spala :-)

nadulec no ja mam non stop problem z rannymi cukrami chociaż dziś 95 ! to mnie sukces, i insulinę mam niestety, więc Cię w tym aspekcie nie pocieszę a na dzień dostałam gdy cukry mi wariowały codziennie przez 2 tygodnie i jadłam coraz mniej i mniej a to bez sensu bo poziomy i tak 150-170 no i mam też na dzień - 3x4j - dziś po śniadanku I i II cukry w normie:-) zobaczę jak po obiadku, który zjadłam z opóźnieniem i nie mało (miesko z kurczaka podsmażone na oliwie z kopą surówki i do tego nektarynkę na deser)

syla28
kiedyś rozważaliśmy problem cukrów rannych na tym forum, u mnhttp://www.suwaczki.com/ie winowajcą są wysokie cukry po kolacji ale może też byc przyczyną to
http://www.pompiarze.pl/cukrzyca/zjawisko-brzasku-czy-efekt-somogyi-jaka-jest-roznica/

beata26 kolejna osoba,którapotwierdza zawyzanie optium xido, sama nie wiem czy to dobrze jakby zawyżał bo z jednej strony w praktyce miałabym niższe cukry niż pokazuje świadczy choćby wynik hemoglobiny glikowanej 4,7 - a z drugiej strony wtedy istnieje obawa,że jestem przeinsulinowana i bądź tu człowieku mądry ;(

woda z cytryną, cynamon i wysiłek fizyczny wskazane - ja jako,że ten ostatni dozwolony w maksymalnie ograniczonych dawkach to od razu podbiłam z cukrami.

agorana
gdzie jesteś?

Ostatnia edycja:
ja jem 6 posiłków o stałych porach, rzadko przekraczam normy ale naprawde jem dietetycznie. za to poranne cukry praktycznie co dzien za wysokie.2 lipca znowu szpital to moze sie czegos dowiem.
tak w ogóle to juz nei wiem co jesc, dzis troche glodna jestem. nie mam pomysłow na cos dobrego i dietetycznego.chleba za dzo nie moge nawet razowego a tylko taki jem. do tego ja nie moge chodzic i sie ruszac wiec ta dieta musi byc bardziej rygorystyczna bo nie mam gdzie tego cukru spalic.

no kazala mi babka jesc kanapke o 21-21.30 i jem wlasnie po to nby zeby cukier rano nie byl za wysoki,

Ostatnia edycja:
no czytalam. no zobacze co na to w szpitalu, kurde jak mnie wkurzają reklamy z jedzeniem i lodami!!!!!!!!!1

My i tak mamy lepiej bo jest lato i masa warzywek, nie wiem co jadłabym w zimie. Codziennie robię sobie sałatkę grecką( pomidor, ogórek, papryka, oliwki, feta, bazylia i kilka kropel oliwy) jest pyszna i nigdy nie miałam po niej wysokiego cukru. Dla odmiany robię sobie podobną tylko zamiast fety i oliwek wkrajam szynkę gotowaną. Często gotowałam sobie kalafiora dopóki nie znalazłam w środku schowanego ślimaka blee. I truskawki po których NIGDY nie mam wysokiego cukru. Słodyczy raczej nie jem ale zauważyłam że mogę soie pozwolić na lody bez dodatków i polewy i też nie jest źle. Jak dotąd moim największym grzechem była kasza manna - cukier skoczył mi po niej ogromnie no ale można się było tego spodziewać bo to z pszenicy+mleko+rano.

Hej! No i ja dołączam do Was! Od miesiąca czyli od momentu jak dowiedziałam się o cukrzycy ciążowej śledzę te forum, a dopiero teraz się zarejestrowałam, bo widzę, że w grupie to raźniej;-). A poza tym pierwsze tygodnie tej cukrzycy to byłam zdołowana i nie miałam na nic ochoty, teraz już sie troszkę przyzwyczaiłam do tej sytuacji.

dziewczyny poradzcie ma jutro byc w szpitalu na 8:30 tylko nikt mi nie powiedzial czy na czczo czy po sniadaniu...Nikus jak szlas do szpitala to na czco?

reklama
Do góry