reklama
beata26
szczęśliwa mamusia :)
nadulec a ruszasz się coś po posiłku? ja staram się po kazdym cokolwiek choćby naczynia czy prysznic albo pare wymachow nogami byleby tylko cukier predko spalić. No i duzo piję bo mowią że im bardziej płynny posiłek tym szybciej cukier spala :-)
nikuś
Fanka BB :)
nadulec no ja mam non stop problem z rannymi cukrami chociaż dziś 95 ! to mnie sukces, i insulinę mam niestety, więc Cię w tym aspekcie nie pocieszę a na dzień dostałam gdy cukry mi wariowały codziennie przez 2 tygodnie i jadłam coraz mniej i mniej a to bez sensu bo poziomy i tak 150-170 no i mam też na dzień - 3x4j - dziś po śniadanku I i II cukry w normie:-) zobaczę jak po obiadku, który zjadłam z opóźnieniem i nie mało (miesko z kurczaka podsmażone na oliwie z kopą surówki i do tego nektarynkę na deser)
syla28
kiedyś rozważaliśmy problem cukrów rannych na tym forum, u mnhttp://www.suwaczki.com/ie winowajcą są wysokie cukry po kolacji ale może też byc przyczyną to
http://www.pompiarze.pl/cukrzyca/zjawisko-brzasku-czy-efekt-somogyi-jaka-jest-roznica/
beata26 kolejna osoba,którapotwierdza zawyzanie optium xido, sama nie wiem czy to dobrze jakby zawyżał bo z jednej strony w praktyce miałabym niższe cukry niż pokazuje świadczy choćby wynik hemoglobiny glikowanej 4,7 - a z drugiej strony wtedy istnieje obawa,że jestem przeinsulinowana i bądź tu człowieku mądry ;(
woda z cytryną, cynamon i wysiłek fizyczny wskazane - ja jako,że ten ostatni dozwolony w maksymalnie ograniczonych dawkach to od razu podbiłam z cukrami.
agorana gdzie jesteś?
syla28
kiedyś rozważaliśmy problem cukrów rannych na tym forum, u mnhttp://www.suwaczki.com/ie winowajcą są wysokie cukry po kolacji ale może też byc przyczyną to
http://www.pompiarze.pl/cukrzyca/zjawisko-brzasku-czy-efekt-somogyi-jaka-jest-roznica/
beata26 kolejna osoba,którapotwierdza zawyzanie optium xido, sama nie wiem czy to dobrze jakby zawyżał bo z jednej strony w praktyce miałabym niższe cukry niż pokazuje świadczy choćby wynik hemoglobiny glikowanej 4,7 - a z drugiej strony wtedy istnieje obawa,że jestem przeinsulinowana i bądź tu człowieku mądry ;(
woda z cytryną, cynamon i wysiłek fizyczny wskazane - ja jako,że ten ostatni dozwolony w maksymalnie ograniczonych dawkach to od razu podbiłam z cukrami.
agorana gdzie jesteś?
Ostatnia edycja:
syla28
Mama Aniołka 30.04.08
ja jem 6 posiłków o stałych porach, rzadko przekraczam normy ale naprawde jem dietetycznie. za to poranne cukry praktycznie co dzien za wysokie.2 lipca znowu szpital to moze sie czegos dowiem.
tak w ogóle to juz nei wiem co jesc, dzis troche glodna jestem. nie mam pomysłow na cos dobrego i dietetycznego.chleba za dzo nie moge nawet razowego a tylko taki jem. do tego ja nie moge chodzic i sie ruszac wiec ta dieta musi byc bardziej rygorystyczna bo nie mam gdzie tego cukru spalic.
no kazala mi babka jesc kanapke o 21-21.30 i jem wlasnie po to nby zeby cukier rano nie byl za wysoki,
tak w ogóle to juz nei wiem co jesc, dzis troche glodna jestem. nie mam pomysłow na cos dobrego i dietetycznego.chleba za dzo nie moge nawet razowego a tylko taki jem. do tego ja nie moge chodzic i sie ruszac wiec ta dieta musi byc bardziej rygorystyczna bo nie mam gdzie tego cukru spalic.
no kazala mi babka jesc kanapke o 21-21.30 i jem wlasnie po to nby zeby cukier rano nie byl za wysoki,
Ostatnia edycja:
Indygo
Fanka BB :)
My i tak mamy lepiej bo jest lato i masa warzywek, nie wiem co jadłabym w zimie. Codziennie robię sobie sałatkę grecką( pomidor, ogórek, papryka, oliwki, feta, bazylia i kilka kropel oliwy) jest pyszna i nigdy nie miałam po niej wysokiego cukru. Dla odmiany robię sobie podobną tylko zamiast fety i oliwek wkrajam szynkę gotowaną. Często gotowałam sobie kalafiora dopóki nie znalazłam w środku schowanego ślimaka blee. I truskawki po których NIGDY nie mam wysokiego cukru. Słodyczy raczej nie jem ale zauważyłam że mogę soie pozwolić na lody bez dodatków i polewy i też nie jest źle. Jak dotąd moim największym grzechem była kasza manna - cukier skoczył mi po niej ogromnie no ale można się było tego spodziewać bo to z pszenicy+mleko+rano.
Hej! No i ja dołączam do Was! Od miesiąca czyli od momentu jak dowiedziałam się o cukrzycy ciążowej śledzę te forum, a dopiero teraz się zarejestrowałam, bo widzę, że w grupie to raźniej;-). A poza tym pierwsze tygodnie tej cukrzycy to byłam zdołowana i nie miałam na nic ochoty, teraz już sie troszkę przyzwyczaiłam do tej sytuacji.
reklama